Slordig JO15-1 laat onnodig twee punten liggen in Nijkerk

  • Opleiding

De JO15-1 is de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie niet zo heel goed begonnen. Tegen Sparta Nijkerk werd met 3-3 gelijkgespeeld, terwijl in de vorige competitie nog met 1-4 van hetzelfde elftal werd gewonnen. Misschien dat die wetenschap een groot deel van de oorzaak is geweest van het slappe en slordige spel van de blauwen, van wie we weten dat ze veel beter kunnen. G.V.V.V. leek met een 2-1 achterstand de rust in te gaan, maar op het nippertje werd dit door een doelpunt van Mohammed Laaraaj teniet gedaan. In de tweede helft werd het spel van de blauwen er niet bepaald beter op en kwam het weer op achterstand. G.V.V.V. mocht van geluk spreken dat er via een fraai afstandsschot van Jedi Domacassee toch nog een punt mee de bus in ging.

Op een niet helemaal fitte Hugo Schoonderbeek na is het team compleet. Thijs van Kooten van de 14-1 is aan het team toegevoegd en start in de basis. Wat opvalt aan de thuisploeg is dat ze twee centrale verdedigers hebben opgesteld die er ouder uitzien dan 15. Daar staat tegenover dat er een duidelijk jongere keeper onder de lat staat, die er al een wedstrijd op had zitten, waarschijnlijk met een JO13 of JO14. Trainer Jaimy is de eerste die scoort, nog voor de wedstrijd is begonnen. Zijn buit bestaat uit twee (blauw-witte!) stoelen van de kringloopwinkel van de thuisploeg, zodat Ruben en hij de pot comfortabel konden volgen. Helaas moesten ze in de rust weer worden ingeleverd, want de winkel ging dicht…

Slordig begin

G.V.V.V. begint meteen al niet scherp aan de wedstrijd. Er wordt slordig gepasst en veel balverlies geleden. Na een paar minuten is er een misverstand tussen Vinz en Tim, maar Sparta kan er gelukkig niet van profiteren. Ook de tweede kans van de wedstrijd is voor de thuisploeg. Bij een corner moet Tim een harde inzet van dichtbij lossen, maar hij weet de rebound te klemmen. Toch is het G.V.V.V. dat al in de zevende minuut de score opent. Mohammed Makhouh is zijn tegenstander te slim af en kan voorzetten op Jedi, die de bal bij de tweede paal kan binnenschuiven. Even later kan Sparta een schot lossen na een slippertje van G.V.V.V. op het middenveld, maar die kan worden gevangen door onze keeper.

Sparta op voorsprong

Het lijkt alsof het doelpunt ervoor heeft gezorgd dat de blauwen wat beter in de wedstrijd komen. Een kwartier voor rust is het zelfs bijna 0-2. Mohammed Makhouh kan ineens alleen voor de keeper opduiken, maar krijgt de bal niet over hem heen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, maar dan komt Sparta uit het niets op gelijke hoogte. Een verkeerde bal van de blauwe verdediging, dicht bij de achterlijn zorgt ervoor dat er een tegenstander tussen kan komen. Die weet met een boogbal te scoren, ondanks dat Tim er nog met de vingertoppen aan zit. G.V.V.V. herstelt niet goed van deze tegenslag en krijgt na een drietal minuten nog een domper te verwerken. Slap verdedigen laat Sparta opstomen over de rechterkant. De voorzet naar de linkerkant is op maat. De aanvaller schiet de bal beheerst tegen de touwen en laat de keeper kansloos.

Gelijkmaker vlak voor rust

Nog maar amper hiervan bekomen komt de stand bijna op 3-1. Een corner van de thuisploeg landt bij de tweede paal en wordt tegen diezelfde paal geschoten. De rebound wordt van de lijn gehaald, waarna het gevaar is geweken. Na nog een gevaarlijke aanval van Sparta, waarbij een afstandsschot een halve meter over het doel gaat, valt toch nog de 2-2. Mohammed Laaraaj is het eindstation van een aanval dwars door het midden en schiet de gelijkmaker tegen de touwen.

Jonge keeper is sta-in-de-weg

Het spel werd er in de tweede helft helaas niet beter op. Het blijft rommelig en slordig. Sparta kan weer gevaarlijk worden als een speler recht voor het doel weg kan draaien en schieten. Jamie ziet de inzet gelukkig net naast het doel gaan. Een goede aanval van G.V.V.V. eindigt in een rollertje met links van Mohammed Makhouh. De corner die volgt wordt bijna van dichtbij binnengeschoten maar de jonge keeper, die tot dan toe veel te weinig getest werd, ligt in de weg. Ook bij een goed diagonaal schot van Jedi weet hij zich knap te verweren en een doelpunt te voorkomen. Dat doet hij ook weer door op tijd zijn goal uit te komen als Nick een voorzet van Jedi probeert binnen te schieten.

Toch nog gelijk

Dan is het toch weer Sparta Nijkerk dat op voorsprong weet te komen. Een speler van de thuisploeg kan zo maar door onze verdediging heen slalommen en de bal breed leggen. De inlopende aanvaller kan een hoek uitkiezen en Jamie kansloos laten: 3-2. Het ziet er dan een tijdje naar uit dat de drie punten in Nijkerk zouden blijven, want veel kansen krijgt G.V.V.V. niet meer. Totdat Jedi in de 63e minuut de ruimte krijgt van een behoorlijke afstand te schieten. Zijn schot valt perfect over de keeper en vlak onder de lat binnen. De trainer van Sparta krijgt even later een gele kaart te zien van de scheidsrechter wegens commentaar op de leiding.

Gezien de vorige uitslag tegen dezelfde tegenstander zal Sparta Nijkerk meer tevreden met dit resultaat zijn geweest dan de blauwen. Hopelijk keert het goede spel van de laatste wedstrijden van de vorige competitie volgende week weer terug, als de thuiswedstrijd tegen SDV Barneveld op het programma staat. De aftrap is om 10.15 u op het hoofdveld.

Sparta Nijkerk JO15-1 – G.V.V.V. JO15-1  3-3 (2-2)

Scoreverloop: 7. Jedi Domacassee 0-1, 23. Sparta Nijkerk 1-1, 25. Sparta Nijkerk 2-1, 35. Mohammed Laaraaj 2-2, 55. Sparta Nijkerk 3-2, 63. Jedi Domacassee 3-3.

Gele kaart: 64. Trainer Sparta Nijkerk.

Opstelling G.V.V.V. JO15-1: Tim Scholtus (k) (35. Jamie Stahlhoff), Jafeth Zwart, Nick Budding, Vinz van Meegdenburg, Thijs van Kooten (59. Mohammed Laaraaj), Noah Colijn ©, Jedi Domacassee, Mohammed Laaraaj (50. Jayden ’t Zand), Mohammed Makhouh, Levi Roseboom, Rayan Souissi (35. Valentijn Meeuwsen).

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus

Ander nieuws

Juni toernooienmaand bij G.V.V.V.

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer

Nieuwe kledingsponsoren G.V.V.V.

Opleiding | 18 mei 2024
Lees meer