Vink: ‘Spelers krijgen bijna geen rust meer’

  • In de media

G.V.V.V. start zaterdag aan een drukke reeks. In de komende elf weken speelt de ploeg van trainer Gery Vink de resterende achttien competitiewedstrijden.

Drie weken na de laatste wedstrijd in de Jack’s League, mag Gery Vink zaterdag met zijn ploeg eindelijk weer op pad voor een wedstrijd in competitieverband. Het begon met besmettingen bij G.V.V.V., waardoor het duel tegen Scheveningen werd afgelast. Daarna annuleerden Spakenburg en Scheveningen de wedstrijden wegens corona.

Nog drukker

Het maakte het resterende schema van G.V.V.V. nog drukker. De blauwhemden spelen in elf weken nog achttien wedstrijden, waarvan het er in de komende vijf weken twee per week speelt. Gery Vink erkent in De Gelderlander dat het een moordend schema is.

”De komende vier weken spelen we op zaterdag en dinsdag”, kijkt Vink vooruit. “Ook op Tweede Paasdag moeten we in Hardenberg aan de bak. Mijn spelers krijgen daardoor bijna geen rust. Let wel, de meesten hebben ook nog een baan. Ook hun privéleven komt door het drukke schema in het gedrang.”

Niet eenvoudig

De oefenmeester voorziet geen andere oplossing, behalve het opschuiven van de laatste competitiewedstrijd. Die staat nu gepland voor 4 juni. “Een latere datum zou iedereen meer lucht geven. Maar het is niet aan mij om dat te beslissen. Ik moet dealen met de huidige situatie en dat is niet zo eenvoudig.”

Het ontbreekt G.V.V.V. aan wedstrijdritme, na weken zonder voetbal. “Maar er staat een stabiele fundering en de conditie van mijn spelers is op peil. Met zo’n zwaar programma moet ik rouleren en heb ik alle spelers van mijn selectie nodig.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer