Vrijgevig JO15-1 lijdt zuur verlies tegen SDVB

  • Opleiding

De stemming na afloop van de thuiswedstrijd van de JO15-1 tegen SDV Barneveld was precies het tegenovergestelde van het weer. Nee, aan dat laatste lag het niet vandaag, want we kregen een fijne voorbode van de lente voorgeschoteld. Maar wat we vooral de tweede helft van de thuisploeg opgediend kregen leidde niet tot een zonnig humeur. In de eerste helft ging G.V.V.V. nog voortvarend van start en speelde het vrijwel onafgebroken op de helft van de Barnevelders. Toch leidde een persoonlijke fout tot een tegendoelpunt, die kort voor rust weer werd rechtgezet. De tweede helft leken we wel naar een compleet andere wedstrijd te kijken. SDVB kwam veel meer aan voetballen toe en het waren weer persoonlijke fouten die tot nog twee tegendoelpunten leidden: eindstand 1-3.

Na enige vertraging doordat de scheids wat lang wegbleef kon worden afgetrapt voor de eerste helft. Lang hoeft niet te worden gewacht op de eerste doelpoging van de blauwen. Een goede dieptepass van Jafeth landt bij Mohammed Makhouh. Die legt breed op Jedi en zijn schot richting korte hoek is voor de keeper. Wat volgt is een grote kans, als dezelfde Mohammed zich sterk vrijspeelt vanaf rechts en een voorzet op Rayan kan geven. Rayan vuurt een goed schot af richting linkerbovenhoek, maar ook nu is de keeper met een knappe redding de winnaar. Zo is de beginfase voor G.V.V.V. en komt SDVB nauwelijks van de eigen helft af. Dit zou de hele eerste helft zo blijven.

Overwicht, maar weinig kansen

Ondanks het overwicht zijn de kansen voor de thuisploeg schaars. Noah probeert het met een bekeken boogbal over de keeper, maar de bal valt op het dak van het doel. Mohammed Makhouh vuurt een laag schot af, maar ook nu niet zuiver genoeg om de keeper zenuwachtig te maken. In de 25e minuut had de 1-0 kunnen en misschien wel moeten vallen. Mohammed Laaraaj geeft een goede voorzet richting tweede paal, de keeper is uit positie. Helaas smoort de bal in de defensie van SDVB en krijgt niemand met een blauw shirt de bal richting doel. Meteen daarna, bij de eerste aanval van SDVB, is het andere kant wel raak. In de opbouw van G.V.V.V. wordt verkeerd gepasst, waardoor SDVB kan overnemen en een hard schot richting doel kan geven. Jamie weet in eerste instantie knap te redden, maar de rebound kan alsnog worden binnengeschoven.

Erop en erover?

Dit doelpunt komt helemaal uit het niets. G.V.V.V. lijkt zich snel te herstellen, want meteen na de aftrap noteren we al weer een kans aan de andere kant. Het schot van Mohammed Makhouh is ook nu voor de keeper. Vier minuten voor rust is het dan eindelijk zover: G.V.V.V. scoort de gelijkmaker. Mohammed Laaraaj trekt goed vanaf rechts naar binnen, legt de bal panklaar voor Noah, die hard diagonaal binnenschiet. Het voelt terecht en ik denk dat velen met mij dachten: nu erop en erover.

Andere wedstrijd

De tweede helft verloopt echter totaal anders. De Barnevelders komen met meer energie de kleedkamer uit en het lijkt of er bij de blauwen energie in de kleedkamer is achtergebleven. Een slippertje achterin zorgt al na een paar minuten voor een grote kans voor SDVB. Een van hun aanvallers kan daardoor 1 op 1 voor het doel van G.V.V.V. opduiken. Tim gooit zich ervoor en kan op die manier gelukkig redden. Niet veel later moet hij al weer gestrekt om een bal uit de hoek te halen. Het schot kon worden geplaatst omdat de rechtsbuiten van SDVB twee blauwe verdedigers te kijk zette en een bal breed kon leggen. SDVB blijft gevaarlijk en G.V.V.V. kan niet meer tot kansen komen. In de 58e minuut komt G.V.V.V. heel goed weg. Een aanvaller ontvangt de bal helemaal vrij voor de goal. In plaats van de bal aan te nemen probeert hij het ineens en raakt hem helemaal verkeerd, anders was het vrijwel zeker een doelpunt geweest.

In het slot

Na precies een uur spelen komen de Barnevelders op voorsprong. Een speler krijgt veel ruimte en besluit het vanaf de rechterkant eens verrassend te proberen met een hoog afstandsschot. Tim ziet hem wat te laat door de spelers die ertussen lopen en kan niet voorkomen dat hij precies onder de lat in het doel ploft. Er volgt een periode dat het spel op en neer golft. Jedi maakt bijna gelijk, maar schiet net over. Vijf minuten voor tijd gooien de Barnevelders de wedstrijd in het slot. Het is weer de rechtsbuiten die G.V.V.V. de das omdoet. Hij krijgt tijd en ruimte om de bal aan te nemen, richting doel te draaien en te scoren. G.V.V.V. gaf de goals veel te makkelijk weg vandaag en van het goede spel bij de laatste drie wedstrijden van de vorige competitie is niet veel meer terug te zien. Maar: volgende week weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen bij de uitwedstrijd tegen Victoria!

G.V.V.V. JO15-1 – SDV Barneveld JO15-1 1-3 (1-1)

Scoreverloop: 27. SDVB 0-1, 31. Noah Colijn 1-1, 60. SDVB 1-2, 70. SDVB 1-3.

Gele kaart: 69. Vinz van Meegdenburg.

Opstelling G.V.V.V. JO15-1: Jamie Stahlhoff (k) (35. Tim Scholtus), Jafeth Zwart, Nick Budding, Vinz van Meegdenburg,  Noah Colijn ©, Hugo Schoonderbeek (45. Jayden ’t Zand), Jedi Domacassee, Mohammed Laaraaj, Mohammed Makhouh, Levi Roseboom, Rayan Souissi (45. Valentijn Meeuwsen).

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus

Ander nieuws

Juni toernooienmaand bij G.V.V.V.

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer

Nieuwe kledingsponsoren G.V.V.V.

Opleiding | 18 mei 2024
Lees meer