Damian Stiemer maakt stap omhoog naar G.V.V.V.

  • Het eerste

De technische commissie is erin geslaagd om Damian Stiemer aan te trekken. De negentienjarige doelman komt komende zomer over van NSC Nijkerk en completeert het keeperstrio.

Damian Stiemer (Amersfoort, 5 juni 2002) begon met voetballen in de jeugd van Roda’46 en werd daar op tienjarige leeftijd ontdekt door de opleiding van Ajax. Bij de Amsterdammers verdedigde hij een seizoen het doel, om vervolgens via BFC Bussum en AFC Amsterdam in 2019 bij IJsselmeervogels te komen. Via eersteklasser Zuidvogels ging hij bij hoofdklasser NSC Nijkerk de strijd onder de lat in een eerste elftal aan.

Nu vindt de getalenteerde doelman het tijd voor een stap omhoog om zich verder te ontwikkelen en daarom is G.V.V.V. zeer content met het aantrekken van Stiemer. De tiener wordt volgend seizoen hoofdzakelijk in de O23 klaargestoomd voor de stap naar het eerste elftal.

De Boer: ‘Veel potentie’

Technisch manager Rob de Boer is blij met het aantrekken van Stiemer: “Damian is een talentvolle keeper, die erg leergierig is en zich graag wil ontwikkelen op een hoger niveau. Hij is met zijn ervaring en kwaliteiten een uitstekende sluitpost voor onze nieuwe O23 en heeft veel potentie om daarna verdere stappen te zetten.”

Vijftien spelers vastgelegd

Damian Stiemer is de vijftiende speler die G.V.V.V. voor volgend seizoen heeft gecontracteerd. De technische commissie trok Jan Schimmel en Quincy Veenhof aan en verlengde de contracten van Byron Burgering, Tom Oostinjen, Danny de Leeuw, Steven Theunissen, Mats Grotenbreg, Maikel Epskamp, Mart de Jong, Joeri Potjes, Jan van Willige en Taoufik Adnane. Achraf Nejmi en Justin Spies hebben een doorlopend contract.

Fotografie: © Orange Pictures

Ander nieuws

Hoofdmacht start voorbereiding op zaterdag 6 juli (update)

Het eerste | 24 juni 2024
Lees meer

Vendel maakt keeperstrio compleet

Het eerste | 14 juni 2024
Lees meer

G.V.V.V. legt met Tremour nieuwe buitenspeler vast

Het eerste | 10 juni 2024
Lees meer