‘Dat Lekker ouwehoeren maakt het zo leuk’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Bart Merlijn. De 71-jarige is lid van de onderhoudsploeg.

Geboren en getogen aan de Nieuweweg in Veenendaal, dan kom je bij G.V.V.V. terecht. “Op mijn veertiende begon ik met voetballen. Dit bleef ik doen tot mijn 32e. Ik speelde in de lagere seniorenelftallen en elke week had er wel een team een speler nodig. Via mijn overbuurman kwam ik altijd in contact met die teams.”

Kwaliteiten inzetten voor de club

Merlijn zat toen al in de installatiewereld en ging deze kwaliteiten ook inzetten voor onze club. “Er was een oproep om mee te helpen met het bouwen van het nieuwe clubhuis. Dan werkte ik overdag en s’ avonds bouwden we dan met een groepje mannen het clubhuis. Later ben ik betrokken gebleven bij de club met onderhoudswerk. Toen ik nog werkte in de avonden, nu als gepensioneerde op dinsdag- en vrijdagmiddag.” Het onderhoudswerk was voor hem ook een uitlaatklep. “Op mijn werk moest ik flink aanpoten, maar op de club kon ik ontspannen door klusjes te doen.”

Barts grote verantwoordelijkheid is de watervoorziening. Daarnaast doet hij nog tal van andere klusjes. “Tijdens de coronaperiode hebben we een nieuwe dakbedekking gelegd voor de zonnepanelen die kwamen. Door zulk soort werkzaamheden besparen we de club veel geld. Naast dat we de club zo helpen ontstaan er veel vriendschappen op de club en zie je veel oude bekenden. Dat lekker ouwehoeren en elkaar sterke verhalen vertellen maakt het extra leuk.”

Extra mensen

Nu zou de onderhoudsploeg wel wat vers bloed kunnen gebruiken. “We zouden graag wat uitbreiding van de onderhoudsploeg zien. Er is altijd wat te doen. Dus als je thuis zit en graag wat voor de club wil doen, kom dan eens langs op dinsdag- of vrijdagmiddag. Dan kan je zien waar je je handen uit de mouwen kan steken.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer