Drie belangrijke punten voor JO15-1

  • Opleiding

De JO15-1 boekte afgelopen zaterdag een belangrijke 3-0 thuisoverwinning op Sparta Nijkerk. Na twee gelijke spelen en drie verliespartijen werd de laatste plaats ingenomen en was een overwinning ook hard nodig. G.V.V.V. gaf niets weg en scoorde drie goede goals, waardoor drie punten werden bijgeschreven en het elftal van Ruben Beckerman opgeschoven is naar de middenmoot.

G.V.V.V. komt goed uit de startblokken op deze zonovergoten zaterdagmiddag. Na een vrije trap van Vinz kan Noah de bal oppikken aan de zijkant. Hij probeert een voorzet te geven, die geen medespeler bereikt maar net over het doel draait. In de zesde minuut is de eerste grote kans ook voor de thuisploeg. Een goede aanval eindigt bij Mohammed Makhouh, die vlak voor het doel uit de draai net naast schiet. Even later krijgt hij een nieuwe kans na een goede dieptepass van Hugo. Hij neemt de bal mooi mee richting doel, maar de keeper van Sparta is net op tijd. Het is wachten op de openingsgoal van G.V.V.V. en na een klein kwartier is het zover. Mohammed Laaraaj tekent voor de 1-0 door een voorzet van Levi strak achter de keeper te koppen.

Wachten op de tweede

Het spel speelt zich bijna voortdurend op de helft van Sparta Nijkerk af en het is dan ook wachten op de 2-0. In de 23e minuut ligt die in het net. G.V.V.V. krijgt een corner, die via Vinz op het hoofd van Noah terechtkomt, die hem hard en onhoudbaar binnenkopt. De blauwen houden de druk er goed op. We zien een mooie actie van Jedi, die een rush vanaf eigen helft in huis heeft. Hij haalt de achterlijn, speelt daar een 2e tegenstander uit en kan voorzetten. Helaas kan deze niet tot doelpunt worden gepromoveerd.

Comfortabel

Het eerste kansje voor de Nijkerkers is er na 25 minuten. Een aanvaller kan alleen voor Tim opduiken. Tim maakt zich groot, waardoor de bal uiteindelijk ruim naast het doel gaat. Dan is het weer G.V.V.V. met een goede poging. Mohammed Makhouh lost een goed schot, waar de keeper veel moeite mee heeft. Hij moet lossen, maar een rebound komt er niet. Op slag van rust levert Jayden een goede voorzet af, maar het lukt net niet om een medespeler te bereiken. Zo gaat G.V.V.V. met een comfortabele voorsprong de kleedkamer in.

Betere fase Sparta Nijkerk

De eerste kans in de tweede helft is voor Jafeth, die door kan stoten richting doel. Zijn uithaal kan klemvast worden gepakt door de keeper van Sparta. Sparta kent na rust een wat betere fase en G.V.V.V. raakt de controle een beetje kwijt. Het spelbeeld is een stuk rommeliger, met veel balverlies aan beide kanten. Het duurt dan ook even voordat er weer een kans op een doelpunt wordt gecreëerd. Die is in de 21e minuut voor de Veenendalers. Nick levert een strakke voorzet af op Jedi, die vrij kan uithalen. De keeper van Sparta weet de inzet knap te redden.

In het slot

Vijf minuten later schiet Mohammed Makhouh de wedstrijd in het slot. Nadat hij zich helemaal vrij weet te spelen passeert hij de keeper met een bekeken schot en staat het 3-0. In de slotfase krijgt Nick nog een goede mogelijkheid om de 4-0 te maken, maar de keeper komt in het 1:1 duel als winnaar uit de bus. Zo eindigt de wedstrijd in een verdiende 3-0 overwinning voor de thuisploeg, waarin nagenoeg niets werd weggegeven. Hopelijk kan met meer vertrouwen worden uitgekeken naar aanstaande zaterdag, wanneer de uitwedstrijd tegen SDV Barneveld op het programma staat.

G.V.V.V. JO15-1 – Sparta Nijkerk JO15-1 3-0 (2-0)

Scoreverloop: 14. Mohammed Laaraaj 1-0, 23. Noah Colijn 2-0, 61. Mohammed Makhouh 3-0.

Gele kaart: –

Opstelling G.V.V.V. JO15-1: Tim Scholtus (k), Jafeth Zwart, Jeff Hoefnagel, Jesper van Vreeswijk (66. Jayden ’t Zand), Vinz van Meegdenburg, Noah Colijn ©, Hugo Schoonderbeek (54. Jesper van Vreeswijk), Jedi Domacassee (63. Mohammed Laaraaj), Mohammed Laaraaj (40. Nick Budding), Mohammed Makhouh, Levi Roseboom (54. Valentijn Meeuwsen).

Tekst: G.V.V.V..nl/Luc Scholtus

Ander nieuws

Nieuwe kledingsponsoren G.V.V.V.

Opleiding | 18 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. JO13-1 de beste van EUROPAPA

Opleiding | 13 mei 2024
Lees meer

Stef Scholten is de pupil van de week bij de wedstrijd tegen Spakenburg

Opleiding | 09 mei 2024
Lees meer