‘De Uien’ in tranen, maar vreugdetranen bij G.V.V.V. door belangrijke zege

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft zaterdagmiddag een belangrijke driepunter gepakt bij Rijnsburgse Boys. Doelpuntrijk waren deze ontmoetingen meestal, maar vrij vaak in het nadeel van de bezoekers. Vanmiddag vielen de goal eveneens als rijpe appelen, maar dit keer in het voordeel van de ploeg van trainer Gery Vink die zichzelf beloonde, na een prima uitgevoerde wedstrijd, met een geenszins geflatteerde 1-4 einduitslag.

In het uittenue van Rijnsburgse Boys betrad G.V.V.V. zaterdagmiddag de natuurgrasmat op sportpark Middelmors. Het eigen tenue was in Veenendaal niet in de bus gezet en dus moest het vlaggenschip aantreden in het lichtblauw van de thuisploeg. Dit bracht verslaggever Arnold Schenk van RTV Utrecht vooraf op het idee om G.V.V.V. te vergelijken met het Argentijnse nationale team. Als ze daarin dezelfde ‘grinta’ vertoonden zoals de Argentijnen die normaliter op het veld leggen, moest het goed komen volgens deze razende reporter. En Schenk’s voorspelling ging volledig op, want zelden hebben we dit seizoen een zo’n overtuigend G.V.V.V. gezien die dat ook nog eens gedurende 90 minuten lang volhield en zeer weinig foutjes maakte.

De tweevoudig doelpuntenmaker Jordi Bitter in het duel om de bal met Dennis van der Plas.

Koud begonnen aan de wedstrijd konden de meegereisde supporters van G.V.V.V. de handen al in de lucht steken. Een verre ingooi van Justin Spies werd na drie minuten spelen door Jordi Bitter meegenomen het strafschopgebied in, daar aangekomen kon de buitenspeler vrij kon doorlopen richting doelman Wesley Zonneveld, die hij met een zeer bekeken schot in de korte hoek passeerde: 0-1.
Een mooie opsteker voor de geplaagde ploeg die in de laatste paar wedstrijden telkens op achterstand kwam en dan moest proberen terug te vechten.

Vermakelijk

Het snelle openingsdoelpunt voor G.V.V.V. zorgde voor een vermakelijk verloop van de openingsfase. Beide ploegen kregen over en weer wat mogelijkheden om te scoren, maar echte honderd procent kansen bleven uit. Een redding van Jan van Willige op een goede aanval van de thuisploeg door Bram de Bruin, en een mogelijkheid voor Justin Spies na een goede combinatie met Adham el Idrissi, die de Veenendaalse rechtsback in zeer kansrijke positie ruim overschoot, waren de meest noemenswaardige momenten in het eerste kwartier.

Byron Burgering wil wel vliegen van geluk nadat hij de 0-2 heeft gemaakt.

Na twintig minuten spelen voorzag Byron Burgering – nadat hij een duel knap won – met een goede pass op Adham el Idrissi een scoringsmogelijkheid, maar de als diepe spits fungerende El Idrissi stuitte op doelman Zonneveld. Een paar minuten later bekroonde Byron Burgering een gewonnen duel zelf. Na het knap afpakken van de bal van Masies Artien kon de snelle aanvaller vrij naar het doel lopen, waar hij koelbloedig in de verre hoek afrondde en daarmee zijn ploeg op 0-2 zette. Vier minuten later kreeg de maker van de 0-2 nog een grote kans op een volgende treffer. Maar de hoog gegeven bal vanaf de zijkant was te moeilijk om uit de lucht te pakken en verdween daarom ook ruimschoots naast en over. Ook de zeer bedrijvige El Idrissi had de pech dat zijn zeer subtiele hakballetje, na een mooie combinatie met Tom Oostinjen, voorlangs ging. Kortom de gasten waren dichter bij het vergroten van de voorsprong, dan dat de gastheren gevaarlijk werden.

Aansluiting

Toch kwam de spanning na ruim een halfuur spelen terug in de wedstrijd, toen Jeroen Spruijt, na balverlies van Mart de Jong, niet ingrijpen van Joeri Potjes, waarna ook Achraf Nejmi zijn been niet meer kon strekken bij de eerste paal, foutloos was en vanuit een toch nog moeilijke hoek de 1-2 scoorde. De aansluitingstreffer toonde wel de klasse van de middenvelder en topscorer van Rijnsburgse Boys, die daarmee zijn totaal op 16 treffers bracht. Het resterende kwartier nam Rijnsburgse Boys de overhand en voorkwamen Taoufik Adnane en Joeri Potjes dat de ‘Uien’ op gelijke hoogte kwamen. En gelukkig zocht Furhgill Zeldenrust kort voor de thee het doel te hoog, daardoor bleef de 1-2 op het scorebord staan.

Adham el Idrissi (2) wordt geknuffeld door z’n teammaten na zijn subtiele stiffie die de 1-3 betekende.

Toch verdere uitbouw

Ondanks dat de gastheren aan het slot van het eerste bedrijf ietwat meer aandrongen, waren de gasten niet geïmponeerd. Sterker nog, in de tweede speelhelft pakte G.V.V.V. vrij snel het betere van het spel weer op en kreeg Joeri Potjes met het hoofd een grote kans om de voorsprong verder uit te breiden. Hij trof echter doelman Zonneveld in de baan van zijn kopbal. Kort daarna viel de verdere uitbouw van de score alsnog. Adham el Idrissi nam de bal goed mee, na een ongelukkige kaats tussen twee Rijnsburgers, en rondde, één op één gekomen met goalie Zonneveld, met een schitterend stiftje af: 1-3. Daarmee had de volledige voorste linie van G.V.V.V. getekend voor een treffer op bezoek bij Rijnsburgse Boys en dat was ongekende weelde gezien de uitslagen in het verleden.

Dotten van kansen

Vrijwel direct na de hervatting van het spel na de 1-3, kreeg ook Mart de Jong een dot van een kans, maar de middenvelder raakte de bal volledig verkeerd, na een mooie voorzet van Danny de Leeuw, en zag de inzet naast het doel belanden. Aan de andere kant kreeg Dennis van der Plas na een kleine zeventig minuten een minstens zo’n grote kans op de aansluitingstreffer, maar hij schoot een voorzet bij de tweede paal over. En ook een kopbal van een ‘Ui’ leek richting tweede paal te gaan en goalie Jan van Willige kansloos te laten, maar daar zat gelukkig nog een Veenendaals hoofd tussen zodat ook die kans op een aansluitingstreffer van de geelzwarten gelukkig teloor ging.

Bert Koomen kan voorkomen dat Jordi Bitter de nekslag uitdeelt 1-4.

Met nog een klein kwartier te gaan op de klok trok G.V.V.V. de overwinning definitief naar zich toe. Jordi Bitter vertrok van eigen helft, nadat Tom Oostinjen voor opruiming in de defensie had gezorgd, zette de gashandle van de ‘brommer’ volledig open en was door niets en niemand meer bij te benen. De vleugelflitser bekroonde zijn zeer fraaie solo met een hard schot in de korte hoek: 1-4. Het was zijn tweede treffer van de middag, waarmee hij zorgde dat elk sprankeltje hoop wat de thuisploeg nog had verdween. Adham el Idrissi had even later ook kunnen tekenen voor zijn tweede, toen hij de keeper verraste met een knap schot. Met de vingertoppen kon Zonneveld redden. Ook schoot de spits, die zijn beste wedstrijd speelde sinds hij in januari jl. het blauwe tenue aantrok, in de slotminuut na een voorzet van Justin Spies in kansrijke positie in het zijnet. Tussendoor had ook Byron Burgering de kans gehad om zijn tweede van de middag te laten aantekenen, maar het schot na een snelle rush over de vleugel was te hoog gericht.

Overtuigend

Het waren de laatste wapenfeiten in een wedstrijd waarin G.V.V.V. had overtuigd en het zeer goede spel van het hele team had beloond met een klinkende overwinning op Rijnsburgse Boys, die daar niets op af konden dingen. Door het verlies van ASWH heeft G.V.V.V. wat meer afstand genomen van de rode lantaarn en kan het zich gaan opmaken voor de volgende wedstrijd aankomende zaterdag. Dan moet  het op bezoek bij AFC. Het duel in de hoofdstad begint om 17.30 uur.

Of de suggestie van de plaatselijke radioreporter is opgevolgd weten we niet. Want die gaf de tip dat G.V.V.V. de geleende thuistenues van Rijnsburgse Boys maar moest overnemen, want daar waren volgens hem magische krachten aan verbonden. Want hij had de thuisploeg zelden zo matig zien opereren en de gasten zo goed.


Rijnsburgse Boys – G.V.V.V. 1-4 (1-2)
Scoreverloop: 3. Jordi Bitter 0-1, 24. Byron Burgering 0-2, 32. Jeroen Spruijt 1-2, 53. Adham el Idrissi 1-3, 78. Jordi Bitter 1-4.

Gele kaart: 81. Taoufik Adnane (G.V.V.V.)

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige; Justin Spies, Achraf Nejmi, Joeri Potjes, Taoufik Adnane ©; Mart de Jong (86. Steven Theunissen), Tom Oostinjen, Danny de Leeuw; Byron Burgering, Adham el Idrissi, Jordi Bitter (81. Hicham Haouat).

Opstelling Rijnsburgse Boys: Wesley Zonneveld (k), Roderick Gielisse ©, Masies Artien (61. Marc Magan), Dani van der Moot, Jeffrey Jongeneelen (61. Delano Asante), Furghill Zeldenrust, Rob Zandbergen, Jeroen Spruijt, Bram de Bruin (78. Ian van Otterlo), Bert Koomen, Dennis van der Plas.

Scheidsrechter: Stan Teuben
Toeschouwers: 850

Tekst: GVVV.nl/Bas van Capelleveen
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer