Katwijkse kwaliteit is G.V.V.V. te machtig

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft op eigen veld geheel terecht verloren van koploper Katwijk. De blauwhemden konden een helft lang de tegenstrever nog een beetje bijbenen. Maar in het tweede bedrijf werd de kwaliteit van de gedoodverfde kampioenskandidaat de thuisploeg te machtig en stond er aan het einde van rit 1-3 op het scorebord.  

Een paar dagen na de domper in Scheveningen (2-1 verlies), moest G.V.V.V. op eigen veld de rug proberen te rechten tegen koploper Katwijk. Voor dat zeer moeilijke karwei kon trainer Gery Vink beschikken over de van een schorsing teruggekeerde Joshua Patrick en een van blessure teruggekeerde Tom Oostinjen, die dinsdagavond in en bij Scheveningen alweer een half uurtje speeltijd had gemaakt. Beiden begonnen nu in de basis ten koste van Achraf Nejmi en Adham el Idrissi.

Raoul Esseboom (30) maker van de 1-2.

Eerste mogelijkheid voor de wedstrijd was voor Katwijk. Een voorzet van Marciano Mengerink was op maat voor Ahmed el Azzouti, die net naast het doel van Jan van Willige kopte. G.V.V.V. stelde daar twee minuten later een zelfde mogelijkheid tegenover via Lars ten Teije, die uit de voorzet van Danny de Leeuw zijn collega spits imiteerde en dus ook het speeltuig aan de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen.

Scoringskans

Katwijk kreeg daarna nog een kansje, maar Van Mil zag zijn schot, of was het voorzet?, voorlangs gaan. Mart de Jong was na een klein kwartier het dichtst bij de openingstreffer. De middenvelder schoot een afvallende bal ineens op het doel van André Krul, die knap redde. De rebound kwam voor de voeten van Byron Burgering, maar zijn poging het doel te treffen vloog ruim over. Op een dieptepass richting Joshua Patrick moest de Katukker goalie opnieuw in actie komen. Nu loste hij dat koppend op omdat hij buiten ‘the box’ was gekomen.

Danny de Leeuw (15) maakte de 1-1.

Joeri Potjes bracht sportpark Panhuis na 35 minuten spelen even in spanning, toen hij een ogenschijnlijk simpele bal te kort terugspeelde op Jan van Willige. Gelukkig hadden zowel de bal, te weinig, als de sluitpost genoeg vaart om erger te voorkomen. Kort daarna ging het wederom bijna fout, na slordig balverlies van Taoufik Adnane. Ditmaal voorkwam de buitenkant van de paal een doelpunt van Ahmed el Azzouti, die een prima gebruik maakte van de afgemeten voorzet die Raoul Esseboom kon versturen door de ruimte die de fout van de aanvoerder van G.V.V.V. opleverde.
Tussendoor had collega aanvoerder van Katwijk, Robbert Susan, een vrije trap op een gevaarlijk plaats ruim over het doel geschoten.

Uitstekend keeperswerk

Op slag van rust kreeg Katwijk nog een zeer grote mogelijkheid om op voorsprong te komen, toen Kilian van Mil na een vloeiende aanval over de linkerflank alleen op het doel af kon gaan. Goed keeperswerk van Jan van Willige voorkwam dat zijn ploeg met een achterstand de kleedkamers op moesten zoeken.

Byron Burgering (r.) kon vanmiddag geen treffer aan zijn totaal zes toevoegen.

Katwijk kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en bij G.V.V.V. had Lars ten Teije plaats gemaakt voor Adham el Idrissi. Waar de kansen voor de bezoekers voor de thee niet konden worden verzilverd was het aan het begin van de tweede helft wel raak en viel dan alsnog de 0-1. Aanvoerder Robbert Susan kon ruim buiten buiten de ‘zestien’ met de bal aan de voet een goede positie uitzoeken om af te werken en deed dat met verve: met een mooie knal schoot hij de bal onhoudbaar binnen in de verre hoek. G.V.V.V. moest vroeg in de tweede helft al in de achtervolging.

Snel op gelijke hoogte

Zo snel als de thuisploeg een treffer tegen kreeg, zo snel lag ook de gelijkmaker alweer in het net. Want twee minuten later kreeg Danny de Leeuw vanuit de tweede lijn uit een rebound een uitstekende mogelijkheid om op het doel te schieten en ook hij deed dat foutloos. Met een bekeken schot, die zo leek het althans, onderweg nog een voetje van een Katwijk verdediger raakte, zette hij G.V.V.V. weer naast Katwijk: 1-1!

Vreugde na de gelijkmaker.

Plots ging het snel, want weer vier minuten later viel er weer een doelpunt. De bezoekers grepen weer de voorsprong, nadat zij daar door doelman Jan van Willige mee werden geholpen. De goalie ging onder een hoekschop door, waarna de mee opgekomen rechterflank verdediger Raoul Esseboom de bal op een presenteerblaadje kreeg bij de tweede paal en het speeltuig met het hoofd tegen de touwen knikte: 1-2.

Mentale knak

G.V.V.V. kwam die mentale knak lastig te boven en kwam na de tweede tegentreffer zelf eigenlijk weinig meer aan aanvallen toe. De ploeg creëerde weinig meer en ook de drie ingebrachte wissels met nog 25 minuten op de klok waren niet in staat om een verschil te bewerkstelligen. Nee, gedurende die tweede helft werd als maar meer duidelijk waarom de bezoekers koploper zijn en blijven en G.V.V.V. de staartploeg is. Waar de Oranjehemden meestentijds alle ballen naar de juiste kleur werden gespeeld, leken de Veense blauwen bij tijd en wijle kleurenblind. Ook ontbrak het bij de mannen van trainer Gery Vink aan overzicht en snelle reacties om het spel te verplaatsten, en als dat dan wel eens een keer lukte waren de passes zonder enig maatgevoel. Symptomatisch hiervoor was de bal die invaller Maikel Epskamp in de slotseconde wilde geven op de tien meter verderop geheel vrijstaande Jordi Bitter. De pass verdween over zijlijn.

Mats Grotenbreg, veroorzaker van de strafschop.

Echt grote uitgespeelde kansen kreeg de ploeg van trainer Anthony Correia ook niet na de 1-2 voorsprong, maar het was wel overduidelijk dat het voetballend veel beter uit de verf kwam dan de gastheren. Ook de diverse wissels deden aan de kracht van de gedoodverfde kampioenskandidaat niets af. Dat maakte invaller Tim Freriks tien minuten voor tijd nog even duidelijk.

Gespeeld

Nadat Lars Weistra zich tussen drie G.V.V.V.-ers in knap vrijspeelde, Freriks bediende en hij op weg kon richting goalie Van Willige. Mats Grotenbreg probeerde dat nog te verhinderen, maar deed dat volgens referee Dröge ongeoorloofd, die daarna niets anders kon doen dan de bal op de elfmeterstip te leggen en Grotenbreg een gele prent te tonen. Tegen de onofficiële voetbalregels in nam Tim Freriks de strafschop zelf en deed dit foutloos, daarmee die ongeschreven regel naar de prullenbak verwijzend. Voor zover dat nog niet het geval was, was het duel nu definitief gespeeld en bleef G.V.V.V. achter met lege handen en gaan de bezoekers door waar ze goed in zijn, namelijk het winnen van wedstrijden.

Dinsdagavond staat de volgende uitdaging alweer op de rol, als G.V.V.V. op bezoek moet bij HHC Hardenberg. Het duel in de regio Salland start om 20.00 uur op sportpark De Boshoek in Hardenberg.


G.V.V.V. – Katwijk 1-3 (0-0)
Scoreverloop: 48. Robbert Susan 0-1, 50. Danny de Leeuw 1-1, 54. Raoul Esseboom 1-2, 80. Tim Freriks (pen.) 1-3.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k); Justin Spies, Mats Grotenbreg, Joeri Potjes, Taoufik Adnane © (65. Steven Theunissen); Mart de Jong, Tom Oostinjen (65. Achraf Nejmi), Danny de Leeuw (74. Maikel Epskamp); Byron Burgering, Lars ten Teije (46. Adham el Idrissi), Joshua Patrick (65. Jordi Bitter).

Opstelling Katwijk: André Krul (k), Joey Ravensbergen, Robbert Susan © (67. Finn Janmaat), Paul Kok, Rick van der Meer, Ahmed el Azzouti (57. Tim Freriks), Lars Weistra (88. Quinton Christina), Kilian van Mil (57. Mukhtar Suleiman), Kay Blokland, Marciano Mengerink (67. Hugo Botermans), Raoul Esseboom.

Gele kaarten: 67. Achraf Nejmi, 69. Joeri Potjes, 79. Mats Grotenbreg (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: Sam Dröge
Toeschouwers: 1000

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Bas van Capelleveen
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer