G.V.V.V. blijft steken op een gelijkspel tegen Noordwijk

  • Wedstrijdverslagen

Een punt tegen de nummer zeven van de competitie, Noordwijk. Dat was vandaag het eindresultaat van een matig duel. Gezien het beeld van de wedstrijd had G.V.V.V. misschien wel recht gehad op drie punten, maar dan had het een betere eerste helft moeten spelen. Doordat de thuisploeg veel minder energie in de wedstrijd leek te steken dan afgelopen dinsdag liet het Noordwijk op voorsprong komen. Er viel zelfs nóg een tegendoelpunt, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel. De blauwen wisten Noordwijk in een veel betere tweede helft meer onder druk te zetten en de gelijkmaker te scoren. Er werd zelfs nog een slotoffensief uit geperst, maar dat leverde geen doelpunt op.

De thuisploeg is inmiddels flink gehavend, dus Gery Vink moet steeds meer puzzelen met zijn opstelling. Byron Burgering was nog niet hersteld en ook Taoufik Adnane bevindt zich nu in de ziekenboeg. Joshua Patrick is geschorst na zijn rode kaart van afgelopen dinsdagavond.

De eerste, dubbele kans van de wedstrijd is voor de thuisploeg. Eerst is het Lars ten Teije, die een net niet bij een goed gegeven voorzet van Jordy Bitter kan. De aanval loopt door en de afvallende bal komt voor de voeten van Tom Oostinjen, die kiezelhard uithaalt. Keeper Lars Jansen kan het gevaar met veel moeite bezweren. Dan is het Noordwijk dat gevaarlijk wordt via een goed genomen corner, waarbij Dylan Rietveld naast en over de kruising kopt. Het is het begin van een fase waarin Noordwijk de bovenliggende partij is, zonder dat er echt goed gevoetbald wordt.

Noordwijk op 0-1

In de negentiende minuut weet Noordwijk het overwicht om te zetten in een voorsprong. Ze worden daarbij geholpen door een persoonlijke fout van captain Joeri Potjes. Die lijdt op een gevaarlijke plek balverlies, waardoor Toer Bouwman kan voorzetten op Emiel Wendt, die Jan van Willige koppend kansloos laat. Even later is het weer slordig balverlies dat bijna de 0-2 veroorzaakt. Hierdoor kan Bosma uithalen, waarbij de bal rakelings over de kruising scheert. G.V.V.V. zit dan nog altijd niet lekker in de wedstrijd. Het is een groot contrast met afgelopen dinsdagavond, toen het Spakenburg in het eerste half uur zoek speelde. Nu wordt veel te vaak balverlies geleden, waardoor Noordwijk steeds gevaarlijk kan worden en veel makkelijker kan voetballen.

0-2. Oh nee, toch niet…

Op slag van rust zijn we getuige van een vreemd moment. Noordwijk valt aan over de rechterkant en het lijkt buitenspel te zijn. Zo ongeveer iedereen denkt dat. Wendt en Potjes stoppen dan ook met voetballen, maar er wordt niet gefloten. Wendt is hier net iets eerder van doordrongen en schuift de bal in de voeten van De Winter, die de bal in het doel schiet. Er wordt gejuicht, de 0-2 lijkt onvermijdelijk want de scheidrechter wijst naar de middenstip. Dan gaat de scheidsrechter toch in overleg met de grensrechter, met als resultaat dat de arm omhoog gaat en het doelpunt alsnog wordt afgekeurd, tot opluchting van de blauwe aanhang.

Gelijkmaker Nejmi

Bij het begin van het tweede bedrijf is te zien dat G.V.V.V. het (terecht) nog niet heeft opgegeven. Na twee minuten levert het al een eerste poging op. Ten Teije probeert een afvallende bal in te schieten, maar het schot smoort in de verdediging. De corner van Theunissen die daaruit volgt zou het doel in zijn gegaan, ware het niet dat Rietveld de bal van de lijn haalde. Zo tankt G.V.V.V. weer vertrouwen en dringt steeds meer aan. Niet dat het kansen regende, want de wedstrijd bleef van een niet al te hoog niveau aan beide kanten. De gelijkmaker van G.V.V.V. viel dan ook enigszins uit het niets. De klok stond op een minuut na op een vol uur, toen Potjes en De Leeuw een goede aanval opzetten over de linkerkant. De eerste inzet van Nejmi werd nog gekeerd door defensie van Noordwijk, maar de rebound kon door Nejmi alsnog onberispelijk achter Jansen worden geschoten.

Slotoffensief, Noordwijk met 10 man

G.V.V.V. gaat in het laatste kwartier vol voor de winst. Dit is toch wel opvallend, want G.V.V.V. heeft immers de wedstrijd van dinsdagavond nog in de benen, Noordwijk speelde afgelopen zaterdag voor het laatst. Justin Spies soleert de zestien in, ziet geen mogelijkheid om te schieten en maakt een mooie duik. Hij oogst daarmee wel punten van de jury, maar geen penalty van de scheidsrechter. Noordwijk weet een gevaarlijke corner van G.V.V.V. af te slaan en invaller Coopmans gaat er vandoor met de bal aan de voet om een counter op te zetten. Helaas voor hem stort hij ter aarde en grijpt naar zijn hamstring. Het spel gaat door, waarbij G.V.V.V. een vrije trap krijgt, net buiten de zestien aan de linkerkant. Oostinjen legt aan en schiet de bal rakelings over de lat. Er is een klein opstootje, omdat Noordwijk er niet van gecharmeerd is dat de blauwen doorspeelden terwijl hun speler geblesseerd op de grond bleef liggen. De verzorger van Noordwijk probeert Coopmans op te lappen, want hun wissels zijn op. Hij probeert het nog wel even, maar moet het veld verlaten waardoor het team van Kees Zethof met tien man verder moet.

Punt gesprokkeld

Doordat Noordwijk met een man minder speelt, loopt het nog verder achteruit en krijgt het slotoffensief van de blauwen een nieuwe impuls. De druk op de defensie van de gasten is bijna constant, maar het lukt G.V.V.V. niet om veel kansen te creëren. Invaller Maikel Epskamp schiet een afvallende bal net langs de kruising, nadat Ten Teije zich vastliep. Noordwijk meldt zich in de blessuretijd nog een keer voor het doel van Van Willige, als Rob Overvliet uit een vrije trap van Toer Bouwman net over kopt.

Zo moet de thuisploeg genoegen nemen met een punt, waar het maar nauwelijks wijzer van wordt. Door de andere uitslagen zijn de onderste ploegen weer iets dichter naar elkaar toe gekropen. Een overwinning, aanstaande dinsdag thuis tegen Kozakken Boys, zou uiteraard zeer welkom zijn. Hopelijk weten veel fans het Panhuis dan weer te vinden om de blauwen naar de drie punten te schreeuwen!


G.V.V.V. – v.v. Noordwijk 1-1 (0-1)
Scoreverloop: 19. Emiel Wendt 0-1, 58. Achraf Nejmi 1-1.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige; Justin Spies, Mats Grotenbreg, Joeri Potjes ©, Steven Theunissen, Achraf Nejmi, Tom Oostinjen (84. Maikel Epskamp), Mart de Jong, Jordi Bitter, Lars ten Teije (90. Hicham Haouat), Danny de Leeuw.

Opstelling v.v. Noordwijk: Lars Jansen (k), Toer Bouwman, Donovan Slijngard, Thomas Reynaers (75. Rob Overvliet), Nick van Staveren, Raïes Roshanali (68. Stef van der Zalm), Teun Zethof, Sander Bosma, Emiel Wendt ©, Youri de Winter (63. Lucas Coopmans, 83. uitgevallen vanwege blessure), Dylan Rietveld.

Gele kaarten: 50. Mart de Jong (G.V.V.V.), 40. Teun Zethof, 44. Nick van Staveren, 44. Thomas Reynaers (v.v. Noordwijk).

Scheidsrechter: Mike de Bruijn
Toeschouwers: 800

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer