G.V.V.V. klimt na zege op Excelsior Maassluis

  • Wedstrijdverslagen

Op bezoek bij Excelsior Maassluis heeft G.V.V.V. zaterdagmiddag de eerste uitzege van het seizoen geboekt en afscheid genomen van de laatste plaats: 0-3.

Na vier ongeslagen thuiswedstrijden op rij, moest het eerste elftal zaterdagmiddag weer aantreden op vreemde bodem. Waar het nog nooit buitenshuis wist te winnen, was gastheer Excelsior Maassluis moeilijk te verslaan op eigen veld.

Trainer Gery Vink kon op sportpark Dijkpolder niet beschikken over Tom Oostinjen. De middenvelder moest met een blessure de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Achraf Nejmi speelde in de basiself als zijn vervanger.

Slordige start

In de openingsfase was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Luivienno Statia haalde uit, maar schoot in het zijnet van Van Willige’s doel. Het was het eerste wapenfeit in een verder slordige start van het duel in speelronde 24.

Na een klein kwartier viel tegen enige verhouding in een doelpunt voor G.V.V.V. Byron Burgering kwam uit de kluts in balbezit en wist met een bekeken schot de bal over doelman Jean-Paul van Leeuwen te schieten: 0-1.

Overtuiging

De blauwhemden kwamen wat beter in de wedstrijd en werden vooral vanuit de omschakeling gevaarlijk. De dreiging leidde na twintig minuten een penalty in, toen een aanval op de hand van een verdediger kwam en arbiter Schul resoluut een strafschop toekende. Lars ten Teije wist helaas niet overtuigend in te schieten, waardoor Van Leeuwen makkelijk kon keren en de marge één bleef.

Gelukkig kon Byron Burgering na een halfuur de marge alsnog verdubbelen. In een scrimmage was de snelle aanvaller met een schot over de doelman weer trefzeker en schoot hij de 0-2 tegen de touwen. G.V.V.V. op rozen na een periode waarin Excelsior Maassluis zeker niet de mindere was.

Ontsnapt

De ploeg van Dogan Corneille was na veertig minuten dichtbij de aansluitingstreffer, toen een schot er via de binnenkant van de tweede paal uitsprong. Twee minuten later viel de bal aan de andere kant er wel in. Lars ten Teije spoelde de teleurstelling weg met de derde treffer van de middag. Na een lange bal was Ten Teije opgestoomd naar de achterlijn, waar hij vanuit moeilijke positie keurig afrondde: 0-3.

Met een uitstekende ruststand moesten de blauwhemden de tweede speelhelft vooral niet te gek doen om de zege over de streep te trekken. Toch klungelde de verdediging kort na rust, maar zorgde de lat ervoor dat Kaylan Muis niet kon scoren.

Eerste uitzege

Excelsior Maassluis bleef de tweede helft vooral proberen om wat te forceren, maar miste precisie en nauwkeurigheid om daadwerkelijk wat te creëren. G.V.V.V. kreeg weinig echte mogelijkheden meer, maar slaagde erin om het doel schoon te houden en de eerste uitzege van het seizoen te bewerkstelligen.

Het feestje was helemaal compleet toen de nederlaag van ASWH ertoe leidde dat G.V.V.V. op doelsaldo een plek klom op de ranglijst en sinds lange tijd afscheid heeft genomen van de achttiende positie. Met vijf ongeslagen wedstrijden op rij, kan de hoofdmacht steeds verder naar boven kijken.

Volgende wedstrijd

Dinsdag wacht de volgende tegenstander. SVV Scheveningen is na twee afgelastingen opnieuw de tegenstander. Het duel in de badplaats begint om 20.00 uur.


Excelsior Maassluis – G.V.V.V. 0-3 (0-3)
Scoreverloop: 14. Byron Burgering 0-1, 30. Byron Burgering 0-2, 42. Lars ten Teije 0-3.

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen (k), Kevin Ringeling, Gijs Abbas (35. Redouan Omar Ouali), Luivienno Statia (78. Darwin Heuvelman), Nino van den Beemt, Vincent van den Berg ©, Kaylan Muis (70. Redouan el Hankouri), Giovanni de Fonseca (46. Brandon Robinson), Dave van Delft, Gabri Urbanus, Calvin Tureaij.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige; Justin Spies, Mats Grotenbreg (84. Steven Theunissen), Joeri Potjes, Taoufik Adnane ©; Mart de Jong, Achraf Nejmi, Danny de Leeuw; Byron Burgering (73. Jordi Bitter), Lars ten Teije (65. Adham el Idrissi), Joshua Patrick (84. Fabio Hendriksen).

Gele kaarten: Mart de Jong, Mats Grotenbreg, Joshua Patrick (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: Remco Schul
Toeschouwers: 600

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer