G.V.V.V. te laat op gang tegen Scheveningen

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft de ongeslagen reeks geen vervolg kunnen geven tegen Scheveningen. Op bezoek in de badplaats gingen de blauwhemden met 2-1 onderuit.

Vol zelfvertrouwen reisde het eerste elftal af naar Scheveningen voor de wedstrijd die al meerdere keren was uitgesteld. Na vijf ongeslagen duels op rij, had G.V.V.V. afscheid genomen van de laatste plaats en moest het nu winnen van Scheveningen om aan te sluiten bij de ploegen boven zich.

Dat moest het wel proberen zonder Joshua Patrick. De aanvaller had zaterdag zijn vijfde gele kaart ontvangen en moest het duel daarom vanaf de tribune toekijken. Trainer Gery Vink had Adham el Idrissi in de basiself gezet als zijn vervanger. Verder was het team ongewijzigd gebleven.

Onbenut

G.V.V.V. startte fel en kreeg na vijf minuten een goede mogelijkheid om snel de score te openen. Een voorzet werd onbenut gelaten door El Idrissi. Scheveningen kreeg zijn eerste kans niet veel later, maar aan die zijde had Van Koesveld het vizier niet op scherp en kopte hij over.

Een ogenschijnlijk verwaarloosbare aanval van de thuisploeg werd door Mats Grotenbreg te zacht terug gekopt op doelman Van Willige. Michael de Niet had dat doorzien en dook snel op tussen de verdediger en sluitpost en wipte de bal beheerst tegen de touwen: 1-0.

Van Willige belangrijk

G.V.V.V. kwam daarna niet meer aan het opzetten van goede aanvallen toe. Het mocht Van Willige zelfs dankbaar zijn dat hij met een knappe reflex een schot van Immers keerde en daarmee een verdubbeling van de marge voorkwam. Op slag van rust hield Van Willige zijn ploeg opnieuw in de wedstrijd, door met de vingertoppen een schot van Van Putten naast te tikken.

In de tweede helft had Vink Jordi Bitter binnen de lijnen gebracht voor Danny de Leeuw. Op jacht naar de gelijkmaker, kreeg G.V.V.V. de deksel op de neus. Een steekpass kwam redelijk makkelijk door de verdediging, waar opnieuw De Niet opdook en ditmaal Van der Putten een doelpunt liet maken: 2-0.

Aansluiting

G.V.V.V. begon pas weer te voetballen toen het na een kleine zeventig minuten op 2-1 kwam. Een zeer fijne steekpass van Tom Oostinjen met de buitenkant van zijn rechtervoet was precies op maat voor Byron Burgering die tekende voor zijn zesde competitiedoelpunt in de hoofdmacht.

Scheveningen werd verder teruggedrongen naar de eigen helft en opeens maakte de blauwhemden aanspraak op de gelijkmaker. Toch had Scheveningen tien minuten voor tijd de beste kans, maar keerde Epskamp de inzet op de doellijn. Aan het einde van de wedstrijd had Spies op zijn verjaardag kunnen trakteren op een punt, maar hij kon een voorzet onvoldoende kracht bijzetten om de gelijkmaker binnen te koppen.

Beëindigd

Door de nederlaag eindigt de ongeslagen reeks van G.V.V.V. op pijnlijke wijze bij concurrent Scheveningen. Voor de ploeg van Gery Vink is het taak om de rug te rechten en er aanstaande zaterdag weer te staan. Op sportpark Panhuis ontvangen we dan koploper Katwijk. Aanvang is 14.30 uur.


SVV Scheveningen – G.V.V.V. 2-1 (1-0)
Scoreverloop: 13. Michael de Niet 1-0, 51. Rowdy van der Putten 2-0, 69. Byron Burgering 2-1

Opstelling SVV Scheveningen: Sven van der Maaten, Tyrone Owusu, Ricardo de Vugt, Robert van Koesveld (39. Maarten Rieder), Ruben Koorndijk ©, Michael de Niet (81. Freek van Eijk), Jari de Jong, Gautam Kalpoe, Rowdy van der Putten (66. Tim Peters), Barry Rog (81. Kevin Gömez-Niëto), Lex Immers.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige, Mats Grotenbreg (61. Steven Theunissen), Taoufik Adnane © (61. Tom Oostinjen), Achraf Nejmi, Danny de Leeuw (46. Jordi Bitter), Byron Burgering, Joeri Potjes, Justin Spies, Mart de Jong (78. Maikel Epskamp), Lars ten Teije (73. Fabio Hendriksen), Adham el Idrissi.

Scheidsrechter: Thomas Hardeman
Toeschouwers: 400

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer