G.V.V.V. verspeelt dure punten in extremis

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft dinsdagavond in de absolute slotfase dure punten verspeeld. Op eigen veld kwam Kozakken Boys diep in blessuretijd vanaf elf meter langszij: 2-2.

In het drukke wedstrijdschema kon trainer Gery Vink dinsdagavond weer beschikken over Joshua Patrick, Byron Burgering en Adham el Idrissi. De drie aanvallers waren teruggekeerd in de wedstrijdselectie voor het treffen met Kozakken Boys.

Na opnieuw een fraaie sfeeractie van de achterban waren beide elftallen begonnen aan een belangrijke wedstrijd om handhaving in de Jack’s League. Voor Kozakken Boys belangrijk om de ruimte met de plaatsen om nacompetitie op afstand te houden, voor G.V.V.V. zaak om zo snel mogelijk aan te haken bij de ploegen boven zich.

Counter

Na negen minuten was het al raak. Een hoekschop van de bezoekers kon snel worden weggewerkt door de Veenendaalse verdediging, waarna Byron Burgering in een counter zijn snelheid optimaal benutte. Na een rush over de rechterflank snelde hij het strafschopgebied in en verschalkte hij doelman Van de Meulenhof in de korte hoek: 1-0.

Jordi Bitter kreeg een kleine tien minuten later de kans om de score te verdubbelen, maar hij wist in de ruime tijd die hij kreeg niet op het doel te schieten. Kozakken Boys kon kort daarna wel scoren. Een vrije trap op het randje van het strafschopgebied werd door Lars Hutten hard langs de muur en via de binnenkant van de paal tegen de touwen geschoten: 1-1.

Slordig

Na de 1-1 veranderde het spelbeeld bepaald niet ten goede. Aan beide kanten werd het erg slordig. Gery Vink voerde in de rust een wissel door. Jordi Bitter bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Lars ten Teije. Die kon koud uit de kleedkamer al direct aanleggen voor een strafschop, die zijn ploeg kort daarvoor had verkregen na een overtreding. Ten Teije faalde niet vanaf de strafschopstip en schoot onberispelijk de 2-1 binnen.

G.V.V.V. had na rust veruit het betere van het spel en kreeg kansen om de score nog verder op te voeren. Eerst was het Byron Burgering, deze keer de zestien in gestormd vanaf de linkerkant, die via de keeper rakelings voorlangs schoot. Het was zo ongeveer het spiegelbeeld van zijn eerste kans, die wel een goal opleverde.

Zuur

Adham el Idrissi, een kwartier voor tijd in het veld gekomen voor Joshua Patrick, had zijn invalbeurt direct kunnen bekronen, maar ook hij wist de trekker helaas niet over te halen. Alleen voor de keeper schoot El Idrissi hard langs de verkeerde kant van de paal, waarmee hij verzuimde zijn ploeg definitief naar de overwinning te schieten. De druiven werden diep in blessuretijd helemaal zuur, toen scheidsrechter Mulder tijdens een drukke situatie voor het G.V.V.V.-doel een overtreding had waargenomen en Kozakken Boys een penalty toekende.

Thomas Marijnissen maakte dankbaar gebruik van die ultieme mogelijkheid om een punt voor zijn ploeg veilig te stellen en stuurde Jan van Willige de verkeerde hoek in: 2-2. Daarmee verliest G.V.V.V. twee dure punten in de jacht op ASWH, die hun wedstrijd vanavond verloren. G.V.V.V. had op een punt achter de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht kunnen komen, maar nu wordt de achterstand slechts verkleind naar drie punten.

Volgende wedstrijd

Zaterdagmiddag wacht de volgende wedstrijd, als de blauwhemden op bezoek moeten bij Excelsior Maassluis. Het treffen op sportpark Dijkpolder begint om 15.00 uur.


G.V.V.V. – Kozakken Boys 2-2 (1-1)
Scoreverloop: 9. Byron Burgering 1-0, 21. Lars Hutten 1-1, 46. Lars ten Teije 2-1 (strafschop), 90+4. Thomas Marijnissen 2-2 (strafschop).

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige; Justin Spies, Mats Grotenbreg, Joeri Potjes, Taoufik Adnane © (84. Steven Theunissen); Mart de Jong, Tom Oostinjen, Danny de Leeuw; Byron Burgering (78. Achraf Nejmi), Jordi Bitter (46. Lars ten Teije), Joshua Patrick (74. Adham el Idrissi).

Opstelling Kozakken Boys: Mike van de Meulenhof (k), Stephen Warmolts, Gino Creutzburg (46. Ayrton Statie), Leon Bot ©, Daniel da Silva Mendes, Sven van Ingen, Johnny Lommers, Mark Veenhoven (61. Yasin Ouja), Jeffrey van Nuland, Lars Hutten (61. Leandro Resida), Thomas Marijnissen.

Gele kaarten: 60. Tom Oostinjen, 69. Justin Spies, 90+5. Lars ten Teije (G.V.V.V.), 46. Jeffrey van Nuland (Kozakken Boys).

Scheidsrechter: Christian Mulder
Toeschouwers: 900

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Luc Scholtus
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. duwt Kozakken Boys dieper in de put door ruime overwinning

Wedstrijdverslagen | 04 mei 2024
Lees meer