‘Iedereen is erg trouw’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Tamara van Eijk. De 43-jarige is trainster van de MO10-1 en begeleidster van de pupil en het team van de week.

Sinds haar zoon bij G.V.V.V. voetbalt, is Tamara betrokken bij onze club. “Ik werd leidster van zijn team. Omdat hij steeds hoger ging voetballen, hield dat op.” Dat zorgde er niet voor dat ze rustig aan ging doen. “Ik ben toen trainster geworden van het team van mijn dochter. Daar moest ik wel eerst een korte cursus voor volgen, maar dat ging goed. En als ik nu nog vragen heb, kan ik altijd terecht bij mijn man.”

“Het leuke aan het trainen is dat de groep meiden super enthousiast en gezellig is. Je ziet het team groeien en beter worden. We spelen in een jongenscompetitie, maar de meiden doen niet onder voor het harde spel van de jongens.”

Manusje-van-alles

Bij het trainen houdt het nog niet op wat betreft vrijwilligerswerk. “Ik zag een vacature staan op de website voor de functie van begeleidster van de pupil en team van de week. Daar ben ik op ingegaan en zo is dat na de coronacrisis weer opgepakt.” Daarnaast is ze ook voor hand- en spandiensten niet te beroerd. “Zaterdag hebben we het ballenhok schoongemaakt. Zo nu en dan help ik ook met de teamkleding en bij de J.O.C.”

Nu Van Eijk zo vaak op de club is, merkt ze hoe hecht de club is. “Iedereen helpt elkaar. De lijntjes zijn erg kort als ik iemand nodig heb. Nu het ook slecht gaat met het eerste, zie je toch dat iedereen erg trouw is. De supporters maar zeker ook de vrijwilligers. Ik zie de club ook echt als een blauwe familie.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer