‘Ik maakte de eerste website voor de club’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Paul van de Lustgraaf. De 65-jarige is lid van de webredactie. Daarvoor schrijft hij wedstrijdverslagen, plaatst artikelen en en passant bedient hij ook regelmatig het scorebord.

Paul is altijd lid geweest van de webredactie. Maar voordat deze bestond was hij al betrokken bij de club. “Ik ging op mijn 18e op voetbal. Mijn broer was net voor mij ook op voetbal gegaan en via de blauwe familie De Man zijn wij bij G.V.V.V. terecht gekomen. Ik was geen groot talent op voetbalgebied, maar ging al snel helpen bij het clubblad. Iedere maand kwam er een blad voor de leden, maar dat was nog niet zo modern. We maakten de teksten nog op typemachines en het blad werd met de hand gedrukt.”

Later werd Van de Lustgraaf bestuurslid. “Ik was verantwoordelijk voor de PR-zaken. Zo heb ik ook samen met mijn broer het P. Scholtstoernooi weer op de kaart gezet. We maakten daar een speciaal krantje voor wat huis-aan-huis ging en er kwamen weer buitenlandse- en betaald voetbalclubs.”

Moderniseren

Programmeren was iets wat Paul goed kon en dat talent stelde hij in dienst van de club. “De kassa’s werden vernieuwd en als er prijzen aangepast moesten worden, was ik de enige die de kassa’s zo kon programmeren. Dus elke keer als ik bij de kassa bezig was kreeg ik de opmerking, ‘hij gaat weer de prijzen omhoog gooien,’ om mijn oren. Dat was altijd erg grappig.”

Daarnaast bouwde Paul de eerste website voor G.V.V.V. “Ik had zelf een computer thuis. Ik kwam er zo achter dat Zwart-Wit’28, een voetbalclub uit Rotterdam, een eigen website had. Via hen kwam ik in contact met een persoon die ervoor zorgde dat ik een eigen website kon programmeren. Ik heb daarna de domeinnaam gvvv.nl vast laten leggen bij de Kamer van Koophandel.”

eens een blauwe

Nu woont Paul van de Lustgraaf al 14 jaar voor de liefde in Apeldoorn, maar hij is nog steeds op de club te vinden. “Ik ging altijd met Bas van Capelleveen en Dick Gijsbertsen naar de uitwedstrijden. Doordat we dat bleven doen ben ik betrokken gebleven bij de club. Zo ben ik nog elke thuiswedstrijd op het sportpark te vinden.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer