‘Ik vind het leuk om mijn kennis en ervaring door te geven’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Hafid Abarkach. De 57-jarige is trainer van de MO19-1.

Zijn team doet nog volop mee voor het kampioenschap en dus heeft hij een duidelijk doel voor de komende wedstrijden. “Nu wil ik ook kampioen worden. We moeten nog twee wedstrijden inhalen en als we die allebei winnen staan we nog maar één punt achter de nummer 1. Tegen de nummer 1 spelen we over een paar weken. We hebben dus alles in eigen hand.”

Van Marokko naar Nederland

Hafid is nu trainer bij G.V.V.V., maar voordat hij in Nederland kwam was hij profvoetballer in Marokko zijn vaderland. “Ik speelde op het tweede niveau van Marokko. Ik wilde gaan studeren in Europa, want ik kon niet genoeg geld verdienen in Marokko om daar mezelf mee te onderhouden. Helaas had ik daar niet genoeg geld voor en ging ik in Rhenen wonen om daar in de buurt te werken.”

Het voetballen liet hij in Nederland niet los en dus ging hij eerst spelen bij Candia en later bij VVA. Toen hij naar Veenendaal verhuisde viel zijn keuze op G.V.V.V. “Ik ging eerst kijken bij DOVO. Ik kreeg daar geen aandacht en er was geen interesse vanuit de persoon die ons in zou schrijven. Toen ben ik naar de overkant gelopen en daar was het totaal anders. Zo heb ik mijn zoon en mij bij de blauwe familie ingeschreven.”

Het trainersvak

Sinds Hafid Abarkachs zoon bij onze club voetbalt is hij betrokken als trainer en assistent-trainer. “Nu ben ik trainer van mijn dochter. Dit doe ik samen met Iwan en Michel. Met Iwan heb ik ook nog gevoetbald.” Wat is er leuk aan het trainen van de meiden? “Ze luisteren en zijn erg respectvol richting mij. Dat maakt het voor mij makkelijk en leuk om mijn kennis en ervaring door te geven, want dat is mijn belangrijkste taak als trainer.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer