IN DE MEDIA // ‘Al paar keer zo’n klap gehad’

  • In de media

G.V.V.V. ging ook in de thuiswedstrijd tegen Scheveningen onderuit. Op sportpark Panhuis waren de bezoekers met 0-2 te sterk. Een mediaoverzicht.

Anderhalve week na het treffen in Scheveningen, was G.V.V.V. zaterdagmiddag gastheer voor de ploeg van trainer John Blok. De blauwhemden hadden kennis meegenomen uit de heenwedstrijd en dus werden de toeschouwers niet getrakteerd op aanvallend voetbal.

‘Niet om aan te gluren’

“Het was voor de neutrale toeschouwer niet om aan te gluren. We krijgen die 0-1 tegen vlak voor rust, en dat doet wat met onze ploeg,” was Gery Vink na afloop helder bij RTV Utrecht. “Het was onze minste wedstrijd tot nu toe.” (Luister het hele interview)

Justin Spies kon bevestigen dat de treffer voor rust een klap was. “Zo’n klap hebben we al een paar keer gehad. Wij komen beter in onze kracht tegen een ploeg die opbouwt. Dan kunnen we vanuit de omschakeling kansen creëren. We gaan er alles aan doen om erin te blijven.” (Luister het hele interview)

Topseizoen

Voor Jan van Willige is het een seizoen met twee gezichten. Natuurlijk baalt hij van de slechte prestaties, maar persoonlijk beleeft hij een topseizoen. “Ik kwam naar Veenendaal om eerste keeper te worden. Ik wist dat het een moeilijke strijd zou worden en had het geluk een beetje mee dat Johan geblesseerd raakte,” vertelt hij in De Gelderlander.

“Trainer Jochem Twisker gaf in de eerste wedstrijden nog de voorkeur aan ervaring, maar nadat Gery Vink het van hem overnam, kreeg en hield ik de voorkeur. Ik ben ook content dat de club als blijk van waardering mijn contract met twee seizoenen verlengde.”

‘Bleek ook nu weer’

Terugkijkend op het duel met Scheveningen baalde Van Willige als een stekker dat het zijn ploeg weer niet was gelukt van Scheveningen te winnen. “We waren dus voorbereid op het spelletje van Scheveningen. Dat doen ze heel clever. Ze laten de tegenstander het spel maken en komen er dan met snelle counters uit. Als ze eenmaal scoren, gooien ze de boel dicht en is het moeilijk er nog doorheen te komen. Dat bleek nu ook weer.”

Samenstelling: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer