IN DE MEDIA // ‘Mentale knak niet te boven’

  • In de media

G.V.V.V. ging zaterdagmiddag tegen koploper Katwijk met 1-3 onderuit. ‘Een pijnlijke middag’, vatte Vink de middag samen. Een mediaoverzicht. 

“Ik vond ons tot de 1-1 het erg goed doen tegen de top van Nederland”, begon Gery Vink zijn reactie bij RTV Utrecht. “Dan zie je bij een moment van de 2-1, waar onze keeper niet vrijuit gaat, dat er een mentale knak is. Dat kom je dan niet meer te boven.”

“We moeten dan de kar weer op de rails krijgen en dat wordt zwaar. Dan wordt het ook wat minder, rommeliger en begin je te mopperen op elkaar. Dat is het proces waar wij nu in zitten”, aldus de oefenmeester. “Maar we leven nog en hebben nog negen wedstrijden te spelen. Het wordt de zwaarste klus uit mijn leven en daar staan we voor.”

‘Heel zuur’

Mart de Jong was na afloop tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg: “Ik vond ze wel wat sterker, want ze hebben ook veel ervaring. In de eerste helft waren we in evenwicht en hadden wij ook wat mogelijkheden. Het is zonde dat ze direct na rust op 0-1 komen. Dat ze na de 1-1 weer op 1-2 komen is heel zuur.”

De middenvelder was ook tevreden over de verdediging: “De laatste weken hebben we het aardig dicht staan. We geven niet veel kansen weg, we verliezen niet meer dik en dat is goed. Voorin maken we altijd wel één of twee goals.” Vink onderstreept dat: “Wat we nu op de mat leggen verdient een chapeau voor de groep. Op naar Hardenberg.”

Een kick

Verdediger Mats Grotenbreg werd door De Gelderlander omschreven als een echt G.V.V.V.-type voetballer. “Was G.V.V.V. een club van arbeiders, die op zaterdag de mouwen opstroopten voor een potje voetbal? Dat wist ik niet. Nou, ik ben ook arbeider dus ben ik hier op het goede adres, lijkt me. Als verdediger ben ik in mijn element. Met ziel en zaligheid voorkomen dat een tegenstander een actie of doelpunt kan maken, geeft mij een kick.”

Dat hij zich in de loop van de competitie steeds beter profileert, vindt Grotenbreg ook. “Maar de kleine foutjes moeten er soms nog wel uit. Die kunnen soms fataal zijn.”

Samenstelling: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer