IN DE MEDIA // ‘Net nieuwe schoenen gekocht’

  • In de media

G.V.V.V. breidde het puntentotaal zaterdagmiddag verder uit door gelijk te spelen tegen voetbalvereniging Noordwijk. Achraf Nejmi tekende na een klein uur voor de gelijkmaker en eindstand: 1-1. Een mediaoverzicht.

Doelpuntenmaker Achraf Nejmi hield een dubbel gevoel over aan de wedstrijd, zo vertelt hij bij RTV Utrecht. “Op basis van de eerste helft moet je blij zijn dat je een punt pakt, maar als je Noordwijk na rust zo de wil op kunt leggen dan is het jammer dat je die tweede er niet in schiet. Ik moet nog maar zien of het afgekeurde doelpunt van Jordi Bitter echt buitenspel was, dat moet randje geweest zijn.”

Nejmi rent juichend weg op zijn nieuwe kicksen.

In twee instanties wist Nejmi zelf wel het net te vinden. “Volgens mij kopte ik hem eerst tegen de hand van een van de verdedigers. Dacht eerst dat het een penalty was, maar ik zag die bal net voor mijn voeten komen. Ik heb net nieuwe schoenen gekocht. Johan Jansen kwam al naar mij toe dat ik ging scoren vandaag, dus er schuilt ook een rol als waarzegger in hem.” (Luister het hele interview)

‘Vooraf niet slecht’

Aanvoerder Joeri Potjes verscheen na afloop ook bij de regionale zender en is zich schuldbewust over het tegendoelpunt van G.V.V.V. “Ik wil hem terugspelen op de keeper en raak hem verkeerd. Dat reken ik mijzelf aan.” Ook hij heeft gemengde gevoelens na de puntendeling met Noordwijk. “Vooraf is 1-1 tegen de nummer 7 niet slecht, maar in onze situatie schiet je weinig op met een punt.” (Luister het hele interview)

Spies en Potjes balen zichtbaar na afloop.

Trainer Gery Vink had gezien dat zijn ploeg er in de eerste helft niet aan te pas kwam, zo verklaart hij bij De Gelderlander: “We hadden moeite met het tempo van Noordwijk. Zij benutten de ruimtes veel beter en waren scherper in de duels, waardoor wij nooit in ons spel kwamen.” Gelukkig was in de tweede speelhelft een duidelijke verbetering zichtbaar: “Daarom verdienen mijn spelers een compliment. In de rust hebben we de puntjes op de i gezet. Ja, daarbij zijn een paar pittige woorden gevallen. Dat moest ook wel, want ik wilde niet dat we ons naar de slachtbank zouden laten leiden. Het was nog maar 0-1 en dus hadden we mogelijkheden genoeg om het tij te keren.”

Grauwsluier

Vlak voor rust ontsnapte G.V.V.V. aan de 0-2, toen scheidsrechter De Bruijn na overleg met zijn assistent uiteindelijk een doelpunt van de bezoekers alsnog afkeurde wegens buitenspel. “Toen zwijnden we”, vond Mart de Jong. “Het was ook echt buitenspel, dat zag iedereen, maar de grensrechter wachtte veel te lang met vlaggen.” De middenvelder kon het slechte spel van zijn ploeg in de eerste helft niet verklaren. “Ik weet niet wat er met ons aan de hand was. Niets lukte, er hing een grauwsluier over het team. Vermoeidheid door de vele wedstrijden in kort tijdsbestek? Ik weet het niet, maar het zal ongetwijfeld een rol hebben gespeeld. Mooi dat we toch nog terugkwamen.”

De Jong: “Blij dat we nog terugkwamen”

Ook trainer Gery Vink ziet dat het drukke programma zijn ploeg zwaar valt, zo licht hij toe bij Regiosport Veenendaal. “De KNVB had weinig keuze, want de competitie moet uitgespeeld worden. Alleen het kost heel veel energie. De pijntjes beginnen toe te nemen. Je bent alleen maar aan het herstellen en komt bijna niet meer aan trainen toe. We gaan weer op naar Kozakken Boys en gaan daar drie punten pakken. We komen angstvallig dichtbij onze opponenten, maar we zijn er nog niet.”

Samenstelling: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer