JO11-1 imponeert bij VVZA in Amersfoort en wint met 3-7

  • Opleiding

Het was de KNVB eindelijk gelukt om GVVV JO11-1 een keer in te plannen op een schappelijke tijdstip; namelijk zaterdagochtend 2 april om 10.15uur in Amersfoort tegen VVZA JO11-1.

Om 9.00 uur werd er vertrokken vanuit Veenendaal richting Amersfoort. Rond 9.30uur arriveerde de selectie van G.V.V.V. in Amersfoort. Door de trouwe aanhang werd nog een bakje koffie gedronken in de kantine van VVZA. De jongens van JO11-1 waren inmiddels zelf al een op een mini kunstgrasveldje begonnen met een klein onderling partijtje. Rond 9.40uur nam de trainer de mannen mee naar de kleedkamer voor een korte bespreking en de startopstelling. Om 9.55 uur werd de warming up gestart met de bekende Y-vorm en werd er afgesloten met een korte afwerkoefening.

Om exact 10.15 uur floot de uitstekende leidende scheidsrechter J. Eijgenraam voor de start van de wedstrijd. Er ontspon zich gelijk een interessant duel, waarbij G.V.V.V. de overhand had en het betere van het spel. Toch was het VVZA welke na ca. 8 minuten op een 1-0 voorsprong kwam. Een lange bal over de laatste man van G.V.V.V. zette de spits van VVZA alleen voor de keeper. De spits van VVZA rondde op fraaie wijze af door de bal over de keeper van G.V.V.V. heen te stiften. Ezra deed er nog alles aan om de bal net voor de lijn weg te tikken, maar helaas kwam hij net te laat. We kunnen niet anders dan klappen voor deze prachtige goal. Daarna was het toch weer G.V.V.V. welke de druk op het goal van VVZA verder opvoerde. Waar de afronding in de warming up maar niet wilde lukken voor Appie, was het nu wel raak, hij draaide kort weg van zijn verdediger en schoot in de korte hoek met links onberispelijk raak 1-1. Kort daarna floot de scheidsrechter af voor het eerste kwart.

Op jacht naar de voorsprong

In het tweede kwart was er 1 team dat op jacht was naar de 2-1 en dat waren de blauwhemden uit Veenendaal. Een schitterende strakke corner van Julian werd nog fraaier binnengekopt door Timme en dat betekende de 1-2, na 5 minuten spelen in het tweede kwart, voor G.V.V.V. Kort na de 1-2 volgde er weer een cornerbal voor G.V.V.V., het leek een kopie van de 1-2 te worden, echter nu redde de keeper van VVZA fraai. Er volgde wederom een corner en nu was het Julian welke de bal in 1 x in het doel draaide en daarmee de 1-3 op het scorebord zette. Appie en Joey kregen nog een aantal mogelijkheden om de 1-4 op het scorebord te zetten, echter het brak telkens net aan geluk of het maken van de juiste keuzes voor de goal. VVZA kon hier niks tegenover zetten en daarmee werd de rust bereikt met een 1-3 voorsprong voor G.V.V.V.

In het derde kwart kantelde de wedstrijd en was het VVZA welke met een stormloop op jacht was naar de 2-3. Na een paar hachelijke momenten voor de goal van GVVV, kwam uiteindelijk toch de 2-3 op het scorebord. Een verwoestende uithaal vanaf rechts liet Roan kansloos 2-3. Het fanatieke thuispubliek (bonsen op de eigen dug outs), geloofde er weer heilig in en de 3-3 hing in de lucht. G.V.V.V. wankelde, maar in een prachtige counter zette Julian Adam alleen voor de keeper. De keeper dwong Adam naar de zijkant, maar uit een schier onmogelijke hoek, schoot Adam toch de 2-4 tegen de touwen. Direct na de 2-4 floot de scheidsrechter af. Het fanatieke thuispubliek (maakte veel indruk op de spelers van G.V.V.V.), was plotsklaps doodstil en de mannen van G.V.V.V. kwamen lachend naar de zijkant.

Dik verdiende overwinning

Dat de 2-4 hard aankwam in het kamp van VVZA was duidelijk merkbaar in het laatste kwart. G.V.V.V. kreeg weer de volledige controle over de wedstrijd en binnen 5 minuten scoorde Adam 2 x. Twee keer stond Adam op de juiste plek, bij goed opgezette aanvallen van G.V.V.V., om zo van dichtbij binnen te schieten, 2-5 en 2-6. Nog geen 3 minuten later was het een aanval vanuit het boekje, welke uiteindelijk belandde bij Appie, welke wegdraaide bij zijn tegenstander en de bal breed legde op Julian. Julian bleef rustig en schoot de bal binnenkant-punt prachtig langs de doelman 2-7. Waar VVZA het duel opende met een prachtige goal, sloot VVZA het duel ook af met een fantastisch afstandsschot van de opstormende linksback, hij omspeelde 2 G.V.V.V.-ers, draaide naar binnen naar zijn rechtervoet en haalde verwoestend uit en liet Roan kansloos 3-7. Niet veel later werd er door de scheidsrechter afgefloten en gingen de 3 punten dik verdiend weer mee in de tas naar Veenendaal.

Voor de meegereisde supporters en uiteraard ook de trainers was het genieten wat de mannen van G.V.V.V. JO11-1 lieten zien.
Volgende week zaterdagochtend 9 april wacht om 9.30 uur op Sportpark Panhuis Spakenburg JO11-1. Wederom een duel om naar uit te kijken.

Doelpuntenmakers G.V.V.V.: 3 x Adam, 2 x Julian, 1 x Appie en 1 x Timme.

Toeschouwers: 50

Perschef Stefan van de Bovenkamp
G.V.V.V. JO11-1

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer

Jeugd geniet op Arie Blankenspoor Toernooi

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer