JO11-1 wint eindelijk van angstgegner AFC Quick 1890

  • Opleiding

Zaterdagochtend 23 april stond er voor G.V.V.V. JO11-1 een cruciale wedstrijd op het programma, namelijk de uitwedstrijd tegen angstgegner AFC Quick 1890 JO11-1 uit Amersfoort. De eerdere twee edities dit seizoen op het Panhuis werden respectievelijk met 5-3 en 5-0 verloren.
Indien G.V.V.V. JO11-1 deze wedstrijd zou verliezen dan konden de titelaspiraties definitief de ijskast in.

Om 7.55 uur vertrok de selectie van G.V.V.V. JO11-1 vanaf de Burger King richting AFC Quick 1890. Om 8.25 uur arriveerde de selectie bij AFC Quick 1890. Rond 8.35uur werd maakte de selectie van G.V.V.V. de wandeling naar het verouderde kunstgrasveld van AFC Quick 1890. Kort daarna werd er gestart met de warming up en de bekende IJ-vorm voor de spelers van G.V.V.V. JO11-1.

Exact om 9.00 uur werd er afgetrapt en er ontspon zich een spannend duel tussen de nummer 2 (AFC Quick 1890) en nummer 3 (G.V.V.V.) van de competitie. G.V.V.V. stond 3de in de competitie vanwege een wedstrijd minder gespeeld en 3 punten minder. In verliespunten stonden beide teams dus op gelijke hoogte.
In het eerste kwart was het duidelijk G.V.V.V., dat de wedstrijd dicteerde en op zoek ging naar de 0-1. Diverse cornerballen en een paar kleine kansjes voor G.V.V.V. waren het resultaat, maar echte 100% uitgespeelde kansen bleven uit. Hierdoor werd het eerste kwart afgesloten met een 0-0 tussenstand.

Het tweede kwart was een kopie van het eerste kwart, waarbij G.V.V.V. wederom het betere van het spel had. Na 7 minuten spelen in het tweede kwart, bereikte een splijtende pass van Sam van achteruit de vrijstaande Appie. Appie kwam oog in oog met doelman en schoot beheerst, uiteraard met zijn gouden linker, de 0-1 tegen de touwen. Na de 0-1 waren er nog kansen voor Adam, Timme en Joey om de 0-2 op het scorebord te zetten, echter de afwerking was net niet overtuigend genoeg en hierdoor gingen we rusten na 30 minuten met een 0-1 tussenstand. AFC Quick 1890 wist in het eerste half uur geen grote kansen te creëren en de doelman van G.V.V.V. hoefde daarom ook nagenoeg niet in actie te komen.

In het derde kwart kantelde de wedstrijd volledig. AFC Quick 1890 nam het heft in handen en drukte G.V.V.V. ver naar achteren. Na 8 minuten in het tweede bedrijf, belandde een matige uittrap van de doelman van G.V.V.V. in de voeten van de AFC Quick 1890 spits en deze wist wel raad met dit buitenkansje en hij schoot de 1-1 binnen. Nog geen 2 minuten later, was het wederom slecht uitverdedigen van achteruit bij G.V.V.V. en nu schoot de spits van ca. 20 meter de bal over de doelman heen en waren de rollen compleet omgedraaid, 2-1 AFC Quick 1890. Na de 2-1 bleef G.V.V.V. schutteren en kwam het een aantal keer goed weg, door goed keeperswerk van Roan en goed ingrijpen van Sam. Vlak voor het einde van het 3de kwart, zette Adam goed druk op de laatste man van AFC Quick 1890, welke vervolgens uitgleed. Adam had een vrije doortocht op de doelman, echter zijn afwerking was te druistig en belandde daardoor naast het doel. Kort daarna volgde het eindsignaal van het 3de kwart en was de schade beperkt gebleven tot slechts een 2-1 achterstand voor G.V.V.V.

In de korte rust werd er kort stilgestaan bij de ineenstorting, om het vervolgens positief te benaderen door aan te geven dat er nog 15 minuten zijn om alsnog voor de winst te gaan. Er werd besloten om de 8 spelers op te stellen, welke het beste in de wedstrijd zaten. G.V.V.V. herpakte zich volledig in het 4de kwart en AFC Quick 1890 werd gedwongen om steeds verder achteruit te lopen. Al vaker dit seizoen is gebleken dat G.V.V.V. JO11-1 over een uitmuntende conditie beschikt en tegenstanders in het laatste kwart regelmatig werden overrompeld. Na 5 minuten in het 4de kwart was er een bewuste handsbal, van een verdediger van AFC Quick 1890, binnen het 7 meter gebied. De scheidsrechter kon niet anders dan G.V.V.V. JO11-1 een penalty geven.

Timme eiste de bal op en schoot á la Neeskens de bal recht door het midden tegen de touwen 2-2. G.V.V.V. ging door met aanvallen en kort na de 2-2, stuurde Appie Timme op links weg. Timme omspeelde zijn verdediger en schoot de bal met de punt van zijn rechtervoet langs de keeper van AFC Quick 1890. De keeper van AFC Quick 1890 toucheerde de bal nog wel, maar de bal rolde vervolgens tergend langzaam het doel in, 2-3 voor G.V.V.V. Enkele minuten na de 2-3 stuurde Ezra Appie op links weg. De ijzersterke Appie omspeelde zijn tegenstander en schoot uit een lastige hoek diagonaal binnen 2-4. Een vreugde explosie ontstond er zowel in het veld bij de spelers, bij de wisselspelers als bij de trainers. G.V.V.V. JO11-1 zat met nog slechts enkele minuten te spelen op rozen. G.V.V.V. bleef doorgaan en het slotakkoord kwam op naam van Joey. Ezra speelde Joey op rechts vrij. Een perfecte balaanname van Joey, waarmee hij direct zijn tegenstander te kijk zette, betekende alleen op de doelman van AFC Quick 1890 af en zoals gebruikelijk, schoot Joey met een verwoestende uithaal raak 2-5.

De drie doelpuntenmakers op een rij.

Wat een fantastisch laatste kwart van G.V.V.V. JO11-1. Drie minuten na de 2-5 besloot de scheidsrechter voor de laatste keer te fluiten en zo won G.V.V.V. JO11-1, verdiend, in Amersfoort bij Quick 1890 met 2-5. Nu wachten er nog drie finales op 14, 21 en 28 mei.
Wint G.V.V.V. JO11-1 alle 3 deze duels dan zal de titel een feit zijn.

De komende twee zaterdagen staan er nog 2 oefenwedstrijden op het programma voor G.V.V.V. JO11-1. Zaterdagochtend 30 april komt Blauw Geel JO11-1 uit Ede naar Veenendaal en op zaterdagochtend 7 mei gaat G.V.V.V. JO11-1 op bezoek bij VRC JO11-1.
Zaterdagochtend 14 mei hervat G.V.V.V. JO11-1 de competitie met een thuiswedstrijd tegen Roda ‘46 JO11-2. Kortom heerlijke voetbalweekenden op komst.

AFC Quick 1890 JO11-1 –  G.V.V.V. JO11-1  2 – 5

Doelpuntenmakers G.V.V.V. JO11-1: 2 x Appie, 2 x Timme en 1 x Joey

Toeschouwers: 50

Tekst en foto’s: Perschef G.V.V.V. JO11-1
Stefan van de Bovenkamp

Ander nieuws

Ajax Camp bij G.V.V.V. in volle gang

Opleiding | 16 juli 2024
Lees meer

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer