JO15-1 ten onder tegen AFC Quick 1890

  • Opleiding

Aan de vorige wedstrijd van de JO15-1 tegen AFC Quick hadden we nog mooie herinneringen. In de vorige competitie, voor de winterstop, werd thuis met 3-2 gewonnen door drie prachtige doelpunten. Hoe anders liep het dit keer. AFC was een klasse beter dan G.V.V.V. en won verdiend met 4-2.

De JO15-1 heeft een nieuwe speler: Jesper van Vreeswijk. Zijn laatste team was de JO15-2, waarna hij besloot te stoppen. Gelukkig voor ons is hij nu weer begonnen met voetballen en is toegevoegd aan ons team.

Aangezien de scheidsrechter niet komt opdagen en er in allerijl iemand van AFC moest worden opgetrommeld begint de wedstrijd een kwartiertje te laat.

Na een schot voorlangs van AFC en een goede poging van Valentijn is het na 5 minuten al 1-0 voor AFC. Hugo wordt afgetroefd aan de rechterkant, waarna de bal in de korte hoek wordt geschoten. G.V.V.V. herstelt zich snel, want al een minuut later is het 1-1. Mohammed Laaraaj kiest in plaats van een voorzet voor een schot vanaf de rechterkant en laat de keeper van AFC kansloos.

In de negende minuut komt Jamie uit zijn doel om een gevaarlijke situatie te redden, maar moet dat bekopen met een flinke tik op zijn neus. Hij kan daardoor niet verder en wordt vervangen door Tim. Er volgen kansen over en weer. Na een kwartier kan Tim een goed schot van AFC met zijn vingertoppen naast tikken. Een goede aanval via Jedi eindigt bij Mohammed Laaraaj. Zijn schot en de rebound van Valentijn worden door de keeper onschadelijk gemaakt.

Het spel golft op en neer. Een vloeiende aanval van G.V.V.V. brengt Jedi alleen voor de keeper, maar de bal eindigt recht in zijn handen. In de 25e minuut gaat het flink mis achterin. Een lastige terugspeelbal wordt niet goed verwerkt door Tim, waardoor AFC op een 2-1 voorsprong komt. AFC wordt steeds gevaarlijker en krijgt de overhand.

In de tweede helft slagen de blauwen er niet in het tij te keren. Tim moet meteen in actie komen om een schot van AFC onschadelijk te maken. Levi krijgt nog wel een mogelijkheid, maar even later komt AFC op 3-1. De verdediging krijgt de bal niet weg, waarna hij in de verre hoek wordt geschoten. Dan krijgt de thuisploeg ook nog vrij gemakkelijk een penalty, na een vermeende overtreding van Mohammed Laaraaj. De penalty wordt feilloos binnengeschoten en dat brengt de stand op 4-1.

G.V.V.V. krijgt geen vat op AFC. Er wordt nog wel een soort eindoffensief gestart, wat een aantal kansen oplevert. Een kwartier voor tijd levert het toch nog een doelpunt op. Een mooie rush van Jedi eindigt met een voorzet op Levi, die de bal kan binnenlopen. G.V.V.V. claimt nog wel een penalty voor een soortgelijke overtreding op Levi als we aan de andere kant ook zagen, maar de scheidsrechter wuift het weg en de eindstand blijft 4-2. Woensdagavond is er een nieuwe kans, uit tegen Victoria.

AFC Quick 1890 JO15-1 – G.V.V.V. JO15-1 4-2 (2-1)

Scoreverloop: 5. AFC Quick 1-0, 6. Mohammed Laaraaj 1-1, 25. AFC Quick 2-1, 41. AFC Quick 3-1, 50. AFC Quick 4-1 (p), 63. Levi Roseboom 4-2.

Gele kaart: –

Opstelling G.V.V.V. JO15-1: Jamie Stahlhoff (k) (11. Tim Scholtus), Jafeth Zwart, Jesper van Vreeswijk, Vinz van Meegdenburg, Noah Colijn ©, Hugo Schoonderbeek, Jedi Domacassee, Mohammed Laaraaj, Mohammed Makhouh, Levi Roseboom, Valentijn Meeuwsen.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus

Ander nieuws

Nieuwe kledingsponsoren G.V.V.V.

Opleiding | 18 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. JO13-1 de beste van EUROPAPA

Opleiding | 13 mei 2024
Lees meer

Stef Scholten is de pupil van de week bij de wedstrijd tegen Spakenburg

Opleiding | 09 mei 2024
Lees meer