JO15-1 weer met lege handen

  • Opleiding

Het is de JO15-1 helaas weer niet gelukt drie punten in Veenendaal te houden. In de thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels was het elftal van Ruben Beckerman het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. Na ondanks dat feit twee tegendoelpunten geïncasseerd te hebben knokte G.V.V.V. zich goed terug tot 1-2, maar een gelijkspel zat er niet meer in. IJsselmeervogels scoorde zelfs nog in de laatste minuut van de blessuretijd, waardoor de geflatteerde eindstand 1-3 was.

G.V.V.V. opent met een gevaarlijke corner. De bal eindigt in een kluts vlak voor het doel, waar hij door niemand over de doellijn kan worden gewerkt. De eerste keer dat IJsselmeervogels zich op de helft van G.V.V.V. meldt is pas na 8 minuten spelen, maar dat levert meteen een goal op. G.V.V.V. moet een corner weggeven. Daarbij wordt de bal niet weggewerkt door de verdediging en wordt de bal van dichtbij binnengeschoten. Tien minuten later krijgt G.V.V.V. een hele grote kans op de gelijkmaker, ook nu weer via een corner. Jafeth schiet de bal keihard tegen de onderkant van de lat.

Achterstand tegen de verhouding in

De elftallen zijn aan elkaar gewaagd, maar we zien G.V.V.V. wat beter in de wedstrijd komen. De volgende kans voor de blauwen komt in eerste instantie van Mohammed Laaraaj, die een mooi gekruld schot richting de verre kruising in huis heeft. De keeper moet lossen, waarbij Valentijn net geen kans krijgt de bal er alsnog in te schieten. De volgende grote kans is weer voor de thuisploeg. Vinz knalt een afvallende bal uit een corner hard richting doel, maar de keeper weet knap te redden. Het zit G.V.V.V. niet mee vandaag. Kort voor rust wordt een mooie aanval opgezet, waarbij Jedi Mohammed Laaraaj wegsteekt. Mo schiet de bal prachtig in de kruising, maar de vlag gaat omhoog voor buitenspel, al was lang niet iedereen ervan overtuigd dat het dat ook echt was. Zo eindigt de eerste helft in een 0-1 achterstand, wat voor ons gevoel de verhoudingen op het veld niet weergaf.

Goede fase Vogels

Vanaf de aftrap van de tweede helft krijgt IJsselmeervogels meteen een grote kans. Een speler duikt alleen op voor Jamie, die goed zijn goal uitkomt en een doelpunt voorkomt. Na een mogelijkheid voor G.V.V.V., waarbij Valentijn net niet bij een voorzet van Jedi kan, ligt plotseling de 0-2 in het net. Na een goede aanval wordt de bal van dichtbij ingeschoten. De vogels krijgen steeds meer controle over het duel. Er volgt nog een kans voor onze gasten, Jamie moet aan de bak om een schot vanaf rand 16 onschadelijk te maken. Na een klein uur spelen stuurt de scheidsrechter iedereen even de dugouts in om te schuilen tegen een enorme hagelbui. De trainers gebruiken deze tijd om de jongens nog even flink op te peppen voor het laatste kwartier.

Slotoffensief G.V.V.V.

Dit lijkt effect te hebben. G.V.V.V. perst er een slotoffensief uit, dat al snel de 1-2 oplevert. Een schot van Jedi vanaf de linkerkant gaat er via de tweede paal weer uit, waar Mohammed Laaraaj staat om hem binnen te prikken. Daarna loopt de spanning flink op, als de blauwen met man en macht proberen de gelijkmaker te forceren. Het lukt bijna. Vinz lost een prachtig schot van afstand, maar tot zijn afgrijzen ziet hij hem net over de kruising vliegen. In de allerlaatste minuut kan IJsselmeervogels uit de counter de 1-3 scoren en wordt vrijwel meteen afgefloten.

Hopelijk komt G.V.V.V. snel uit de vormcrisis, want met twee gelijke spelen en drie verliespartijen wordt de laatste plaats bezet. Aanstaande zaterdag is er weer een nieuwe kans, thuis tegen Sparta Nijkerk.


G.V.V.V. JO15-1 – IJsselmeervogels JO15-1 1-3 (0-1)
Scoreverloop: 10. IJsselmeervogels 0-1, 43. IJsselmeervogels 0-2, 64. Mohammed Laaraaj 1-2, 70+8. IJsselmeervogels 1-3.

Gele kaart: 17. IJsselmeervogels, 47. IJsselmeervogels, 54. Jedi Domacassee.

Opstelling G.V.V.V. JO15-1: Jamie Stahlhoff (k), Jafeth Zwart, Nick Budding, Vinz van Meegdenburg, Noah Colijn © (55. Jayden ’t Zand), Hugo Schoonderbeek, Jedi Domacassee, Mohammed Laaraaj, Mohammed Makhouh, Levi Roseboom, Valentijn Meeuwsen (70+5 Noah Colijn).

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer

Jeugd geniet op Arie Blankenspoor Toernooi

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer