JO15-2 weet weer wat winnen is

  • Opleiding

Voor het eerst sinds 29 januari heeft de JO15-2 weer eens een wedstrijd weten te winnen. Na vier nederlagen en één gelijkspel werd SVF met 3-0 aan de kant gezet. 3-0 was misschien enigszins geflatteerd maar zeker niet onverdiend. Beide ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en dat leverde een boeiende wedstrijd op.

Dylan kopt uit een corner op het doel van SVF.

G.V.V.V. iets sterker in de beginfase

De eerste kans van de wedstrijd was voor SVF maar daarna was het vooral G.V.V.V. wat het meest in de buurt van het doel van de tegenstander kwam. Na een goed opgezette aanval via Nathan en Sjoerd kwam de bal bij Milan die alleen via een overtreding kon worden afgestopt. Thijmen mikte echter net iets te hoog waardoor de bal uit die vrije trap net over doel ging. Even later werd Dylan in stelling gebracht door Sjoerd en Lewon maar een verdediger van SVF wist nog net zijn voet tegen de bal te krijgen waardoor dit geen gevaar opleverde. G.V.V.V. bleef aanvallen en via Lewon, Arjan en Lucas werd Milan bereikt maar weer wist een verdediger een echte kans te voorkomen. Ook Lewon, die de afgeslagen bal voor de voeten kreeg, wist het net niet te vinden. Kort hierna had Dylan de score kunnen openen. Na een slim passje van Lewon verscheen hij oog in oog met de keeper maar het lukte hem niet deze keeper te passeren waardoor het nog steeds 0-0 bleef. Aan de linkerkant van het veld ontsnapte Thijmen aan de aandacht van zijn directe tegenstander. Thijmen leverde een prima voorzet af alleen was er voor het doel niemand die de bal kon binnenschieten. G.V.V.V. was in deze fase nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong en via Dylan, na pass van Nathan, kreeg het weer een mogelijkheid maar de bal werd over het doel geschoten. SVF probeerde er af en toe wel uit te komen maar de ijzersterke verdediging bestaande uit Jasper, Sjoerd, Luuk en Lucas gaf geen enkele kans weg.

SVF komt iets beter in de wedstrijd

Bij G.V.V.V. kwamen Omar, Nizar en Ahmad in het veld. Via die eerste twee werd G.V.V.V. direct weer gevaarlijk maar de verdediging van SVF stond goed opgesteld en kon zo een tegendoelpunt voorkomen. Aan de andere kant van het veld kwam SVF eindelijk weer eens in de buurt van het G.V.V.V-doel. Luuk wist een gevaarlijk indraaiende corner gelukkig nog net voor de doellijn weg te koppen. Diezelfde Luuk moest even later stevig, maar fair, ingrijpen om een kans voor SVF te voorkomen. SVF werd nu iets sterker. Na een snel uitgevoerde aanval werd de bal gelukkig naast geschoten. Doordat SVF wat meer op de helft van G.V.V.V. te vinden was ontstond er ook ruimte voor een counter. Via Ahmad en Nizar werd de snelle Omar richting het SVF-doel gestuurd maar Omar schoot iets te gehaast en ging de bal naast het doel waardoor beide ploegen gingen rusten met een 0-0 tussenstand.

Sjoerd wordt gefeliciteerd met zijn treffer.

Snel doelpunt zorgt voor vermakelijke tweede helft

De eerste aanval van de tweede helft leverde G.V.V.V. direct een 1-0 voorsprong op. Na een mooie combinatie tussen Nizar, Milan en Omar kwam de bal bij Dylan. Dylan was sneller dan zijn directe tegenstander en wipte de bal vervolgens heel subtiel over de uitgekomen keeper in het doel. Bijna was de stand weer gelijk. SVF kreeg een grote kans maar Maarten redde goed met zijn voeten. Uit de rebound werd de bal, tot opluchting van alle blauwen, over het lege doel geschoten. SVF was nu op jacht naar de gelijkmaker maar door goed opletten van Sjoerd en Luuk werd een veelbelovende aanval van SVF onschadelijk gemaakt. G.V.V.V. had grote moeite de voorsprong te behouden en Omar had een overtreding nodig om een SVF-aanvaller af te stoppen. De vrijetrap die volgde werd door Maarten keurig uit de bovenhoek getikt waardoor er niets meer restte dan een corner. Even later gingen de handen bij SVF de lucht in om de gelijkmaker te vieren maar de aanvaller die de bal in het doel schoot deed dit vanuit buitenspelpositie waardoor het 1-0 bleef. G.V.V.V. wankelde maar Maarten hield de ploeg met een goede redding op de been waarna Jasper, Luuk en Thijmen de bal konden uitverdedigen. Even later moeten Sjoerd en Lucas in de verdediging aan de bak maar G.V.V.V. hield knap stand. Na een kwartier in de tweede helft stond het plotseling 2-0. Het was Nizar die met een bekeken balletje Dylan helemaal vrij voor het doel zette. Dylan bleef andermaal koel en rondde doeltreffend af. Milan was vervolgens dicht bij de 3-0 maar na een goede voorzet van Omar werd de bal net voor zijn voeten weggetikt. Het spel golfde nu op en neer en Maarten moest tot tweemaal toe ingrijpen om een tegendoelpunt te voorkomen. Ook G.V.V.V. kreeg weer wat meer kansen. Na goed doorzetten van Dylan kwam de bal weer voor het doel waar Milan enkele centimeters te kort kwam om de score verder op te voeren. SVF kreeg hierna weer een uitgelezen mogelijkheid om te scoren. Maarten kwam in een één op één duel als winnaar uit de bus maar de rebound die volgde werd weer over het (bijna) lege doel geschoten. Kort hierna moet Lucas tot het uiterste gaan om een volgende aanval van SVF te onderbreken. In de laatste minuut van de wedstrijd kwam Dylan, na een slimme inworp van Arjan, weer in scoringspositie maar via een verdediger ging de bal over de achterlijn. Lucas nam de corner erg goed en het was Dylan die bijna de 3-0 binnenkopte. Via een verdediger kwam Dylan op de achterlijn opnieuw in balbezit en zag hij Sjoerd vrijstaan op de strafschop stip. Sjoerd kreeg de bal op een presenteerblaadje en knalde de bal snoeihard tegen de touwen (3-0). In de toegevoegde tijd moest Maarten nog tot het uiterste gaan om de derde clean-sheet van het seizoen te behalen. Met een sierlijke duik tikte hij de bal mooi uit de rechter bovenhoek waardoor dit lukte en G.V.V.V. zo een mooie en verdiende 3-0 overwinning behaalde.


Maarten tikt de bal in de allerlaatste minuut stijlvol uit de bovenhoek.

G.V.V.V. JO15-2 – SVF JO15-1 3 – 0 (0 – 0)

Scoreverloop: 7. 1-0 Dylan Dirksen; 50. 2-0 Dylan Dirksen; 70. 3-0 Sjoerd van de Lagemaat

Opstelling G.V.V.V. JO15-2: Maarten van Schaik (k), Jasper Hardeman, Sjoerd van de Lagemaat, Luuk Septer, Lucas van der Salm, Thijmen Meijer, Arjan Pakseresht ©, Nathan Lema, Lewon Stepanyan, Milan van de Weerd en Dylan Dirksen
Wissels: Omar Uka, Ahmad Amallah en Nizar Errahmouni

Scheidsrechter: Simon Heikamp
Toeschouwers: 50

Tekst en fotografie: Jos van Schaik

Ander nieuws

Ajax Camp bij G.V.V.V. in volle gang

Opleiding | 16 juli 2024
Lees meer

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer