Onmachtig G.V.V.V. ook thuis onderuit tegen Scheveningen

  • Wedstrijdverslagen

Elf dagen na de verliespartij in Scheveningen, heeft G.V.V.V. ook op eigen veld niet kunnen overtuigen tegen de Schollenkoppen.  De ploeg van Gery Vink ging onderuit met 0-2.

Na drie nederlagen op rij, moest G.V.V.V. zich anderhalve week na de ontmoeting in Scheveningen revancheren van de 2-1 nederlaag. De hamstringblessure van Mats Grotenbreg werd opgevangen door de van een schorsing teruggekeerde Achraf Nejmi. Ook Adham el Idrissi keerde terug in de basiself, hij nam de plaats in van Lars ten Teije.

Beperkt

G.V.V.V. had gezien hoe het op sportpark Houtrust in de val was gelopen, door tegen een zeer verdedigende formatie te aanvallend te starten. Daarom begonnen de blauwhemden terughoudender aan de wedstrijd. Het leidde tot een zeer gezapige openingsfase van deze wedstrijd. Beide ploegen kwamen niet verder dan halverwege de speelhelft van de ander en beide doelmannen hadden zeer weinig te doen.

Een kansje voor de thuisploeg na ruim een kwartier was het eerste wapenfeit. Joshua Patrick werd door Danny de Leeuw diep gestuurd, maar de voorzet van de linkermiddenvelder was van onvoldoende kwaliteit om de buitenspeler echt in kansrijke positie te komen. Scheveningen kreeg na een klein halfuur via een vrije trap een mogelijkheid om de score te openen, maar die inzet ging via de muur over het doel.

Voorsprong

Op slag van rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Mike de Niet werd op randje buitenspel weggestoken en profiteerde van het wegglijden van Achraf Nejmi, waarna de weg naar Jan van Willige vrij was. Met een goed schot schoof hij de bal onder de goalie door en zette hij zijn ploeg op 0-1. G.V.V.V. alsnog op achterstand, enkele ogenblikken voor het einde van de eerste helft.

Na rust moest G.V.V.V. wel iets forceren om snel naast Scheveningen te komen. Een eerste mogelijkheid was voor Byron Burgering, die vanuit moeilijke hoek eigenlijk alles goed deed maar de bal voorlangs het doel van Sven van der Maaten schoot. Joshua Patrick kreeg een paar minuten later een scoringskans met het hoofd, maar kopte over. Daarna kreeg Scheveningen de kans om de wedstrijd over de streep te trekken, maar Rowdy van der Putten miste vanuit zeer kansrijke positie de 0-2.

Alsnog

Tien minuten later viel de tweede treffer voor Scheveningen alsnog. In de drukte voor het doel leek de situatie onder controle, toen Achraf Nejmi alsnog moest ingrijpen en Lex Immers naar de grond trok. Scheidsrechter Shukrula wees resoluut naar de strafschopstip en kende Nejmi zijn achtste gele kaart van het seizoen toe. De Niet was foutloos vanaf elf meter en tekende voor zijn tweede doelpunt van de middag.

G.V.V.V. was in de resterende fase van de wedstrijd niet meer in staat om echt gevaarlijk te worden. Een bal van Justin Spies was tien minuten voor tijd het dichtst bij de aansluitingstreffer. Byron Burgering kreeg vlak voor tijd ook nog een kans, maar zijn bal vloog rechtstreeks op de Scheveningse doelman. Het was de laatste inbreng van de blauwhemden op eigen sportpark, die dit duel het liefst zo snel mogelijk vergeten.

Wat meer rust

De reeks van midweekse wedstrijden is voorbij en dus treedt G.V.V.V. volgende week zaterdag weer voor het eerst aan. De ploeg reist dan af naar Rijnsburgse Boys, waar het om 15.00 uur aftrapt.


G.V.V.V. – SVV Scheveningen 0-2 (0-1)
Scoreverloop: 45. Mike de Niet 0-1, 64. Mike de Niet 0-2 (pen.).

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k), Taoufik Adnane ©, Tom Oostinjen (70. Steven Theunissen), Joshua Patrick (70. Jordi Bitter), Achraf Nejmi, Danny de Leeuw (70. Maikel Epskamp), Byron Burgering, Joeri Potjes, Justin Spies, Mart de Jong, Adham el Idrissi (70. Lars ten Teije).

Opstelling SVV Scheveningen: Sven van der Maaten (k), Tyrone Owusu, Ricardo de Vlugt (88. Mohammed Ouarraki), Rubin Koorndijk, Mitchel de Vlugt, Tim Peters (64. Maarten Rieder), Mike de Niet (88. Taygeorni Elvilia), Jari de Jong, Gautam Kalpoe, Rowdy van der Putten (74. Crescendo van Berkel), Lex Immers (88. Freek van Eijk).

Gele kaarten: 63. Achraf Nejmi (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: Shona Shukrula
Toeschouwers: 700

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer