Repeterend verhaal voor G.V.V.V. in Hardenberg

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. is dinsdagavond met lege handen – zoals dit zich al liet aanzien vanwege de voorgaande duels op De Boshoek die ook allemaal verloren gingen – teruggekeerd uit Hardenberg. De blauwhemden hielden lang stand, maar knakten na ruim een een spelen, door twee tegentreffers in een tijdsbestek van drie minuten. Aanvoerder Van der Leij bepaalde de eindstand op 3-0.

Na een snelle scoringskans voor HHC Hardenberg – Etten schoot hard op de paal – kwam G.V.V.V. na de openingsfase goed in de wedstrijd. De slordig spelende thuisploeg leed veel balverlies en daar wist G.V.V.V. van te profiteren door diverse aanvallende intenties daar tegenover te zetten, maar echte kansen leverde het veldoverwicht niet op. Tot Byron Burgering met twintig minuten op de klok via een steekpass door het centrum werd vrijgespeeld en alleen op keeper Borgman af kon gaan. De sluitpost voorkwam dat zijn inzet in het doel belandde, maar de snelle vleugelflitser pikte de rebound op en had de bal bij de tweede paal voor het intikken. Tot zijn, en heel G.V.V.V. grote teleurstelling, gleed Danny Bouws in een ultieme poging het speeltuig nog van de doellijn en ging het feest van het openingsdoelpunt niet door. 

Het lukte Byron Burgering niet om de score te openen. Serge Fatima, zijn tegenstander, lukte dat wel.

Een energiek G.V.V.V. deed totaal niet onder en ontving complimenten voor het vertoonde spel, maar al die energie leverde nog steeds geen uitgespeelde kansen op. Een hard schot van Gersom Klok op Jan van Willige voorkwam na een halfuur zelfs een treffer voor de thuisploeg. Vijf minuten na die kans op de openingstreffer hadden de bezoekers geluk en pech tegelijk, toen Thomas Reinders langs twee verdedigers glipte en vanaf de achterlijn een voorzet wilde produceren op een van zijn mee opgekomen teamgenoten. Mats Grotenbreg zag het gevaar een zette een tamelijk wilde tackle in, waarbij hij de bal weliswaar over de achterlijn gleed, maar tevens het been van Reinders mee nam. Heel Hardenberg schreeuwde om een strafschop, maar scheidsrechter Wiersma die het goed kon beoordelen wuifde het appél gelijk weg. Maar in die ultieme poging bleef Grotebreg geblesseerd op de grond liggen. Naar het zich liet aanzien heeft de centrale verdediger een hamstring blessure opgelopen en zal dus afgewacht moeten worden de komende dagen hoe ernstig die is. Steven Theunissen werd zijn vervanger, een rol die hij verve vervulde, maar in die fase was G.V.V.V. toch de regie even kwijt. Gelukkig leidde dit niet echte kansen of mogelijkheden voor de Oranjehemden.  

Geknakt

Omdat Justin Spies een moeilijke avond had tegen Thomas Reinders, de watervlugge winger, werd hij aan het begin van het tweede bedrijf vervangen door Maikel Epskamp. In die tweede helft bleef het vertoonde spel van de Veenendalers in eerste instantie ruim voldoende, maar bleven grote kansen en doelpunten voor beide ploegen uit. Het was wel duidelijk dat HHC de slordigheden uit het eerste bedrijf achter zich had gelaten en wat bal vaster was geworden. Ook werd het spel wat meer afgewisseld. Kwam voor de thee de meeste dreiging vanaf links, lees Thomas Reinders, nu werd ook de rechtervleugel regelmatig ingeschakeld. Maar zoals gezegd echt gevaarlijk werden de Sallanders niet. Er was een dood spelmoment voor nodig om de ban te breken. 

Matias Jones, hier in een gevecht om de bal met Mart de Jong, was de aangever van de openingstreffer.

We weten niet of coach Vink de beelden heeft laten zien van Noordwijk versus HHC (0-2) van afgelopen zaterdag. Zo niet dan is dat een gemis, zo ja, dan heeft G.V.V.V. daar geen lering uit getrokken. Want de openingstreffer van de gastheren was een exacte copy van die van afgelopen zaterdag op sportpark Duinwetering. Een corner van Matias Jones werd bij de tweede paal snoeihard binnen gekopt door rots in de branding en de terechte ‘man of the match’ Serge Fatima. Die domper werd drie minuten later er nog eens extra ingewreven door ex-prof – PEC Zwolle, FC Groningen en Heracles – en topscoorder van HHC Jesper Drost die met een droog laag schot in de verre hoek zijn 11de treffer achter zijn naam zette en daarmee goalie Van Willige kansloos liet. Dat de blauwen daardoor geknakt raakten was niet zo verwonderlijk met zoveel tegenslag in een korte tijdsspanne.
Captain Rob van der Leij strooide nog een extra zout in de wonden bepaalde tien minuten voor tijd, na een mooie combinatie met invaller Rick Hemmink de eindstand op 3-0.
De ploeg van Gery Vink neemt door de nederlaag de rode lantaarn weer over van ASWH met hetzelfde aantal punten (19) en doelsaldo, (-20) maar heeft een wedstrijd meer gespeeld.

Thuis op Panhuis

Het is nu voor G.V.V.V. uithuilen en opnieuw beginnen want zaterdag wacht er een thuiswedstrijd tegen SVV Scheveningen, met hopelijk sportieve revanche op de 2-1 nederlaag die vorige week dinsdagavond in Scheveningen werd opgelopen. Het duel op sportpark Panhuis wordt afgetrapt om 14.30 uur.


HHC Hardenberg – G.V.V.V. 3-0 (0-0)

Scoreverloop: 66. Serge Fatima 1-0, 69. Jesper Drost 2-0, 79. Rob van der Leij 3-0

Opstelling HHC Hardenberg: Nick Borgman, Serge Fatima, Joeri Church, Ashwin Manuhutu, Matias Jones, Rob van der Leij ©, Rutger Etten, Danny Bouws, Gersom Klok (75. Rick Hemmink), Thomas Reinders, Jesper Drost.

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige, Mats Grotenbreg (34. Steven Theunissen), Taoufik Adnane ©, Tom Oostinjen (73. Lars ten Teije), Jordi Bitter (81. Adham el Idrissi), Joshua Patrick (81. Kai Huisman), Danny de Leeuw, Byron Burgering, Joeri Potjes, Justin Spies (46 Maikel Epskamp), Mart de Jong.

Gele kaart: 39. Justin Spies (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: W. Wiersma (Drachten)
Toeschouwers: 800

Tekst GVVV.nl ; Youri van Doorn/Bas van Capelleveen
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan Spakenburg in de race om het kampioenschap niet stoppen

Wedstrijdverslagen | 11 mei 2024
Lees meer