Gery Vink: ‘Daar werd ik heel blij van’

  • Het eerste

G.V.V.V. bleef gisteren in het derde duel op rij ongeslagen. Op eigen veld eindigde de ontmoeting met Noordwijk in 1-1. ‘Op basis van de eerste helft blij met een punt, achteraf meer verdiend.’

Trainer Gery Vink gaf zaterdagmiddag kort na de wedstrijd tegen Noordwijk voor de camera van Eyecons aan dat hij redelijk tevreden was met de puntendeling met de ploeg uit het linkerrijtje: “Op basis van de eerste helft zeer zeker. Dan mag je blij zijn met een punt. Op basis van de tweede helft hadden wij meer verdiend, als je kijkt naar de kansenverhouding en het veldoverwicht.”

Opluchting

Was zijn ploeg dan teleurgesteld met de uitslag? “Nee, er was ook sprake van opluchting. Met name als je kijkt hoe wij in de eerste helft in de wedstrijd zaten. Hebben toen niets gecreëerd. Noordwijk oogde frisser. Wij kwamen niet in duels. Ik kan dus ook niet tevreden zijn over wat ik toen heb gezien.”

Het spelbeeld kantelde in de tweede helft volledig. “Dan zie ik toch wel een G.V.V.V. dat ik graag zie: veel energie, druk op de bal. Noordwijk stond met de rug tegen de muur. Dat resulteerde gelukkig snel in 1-1. Dan moet het even meezitten voor de 2-1. Noordwijk was alleen maar aan het repareren in de tweede helft. Zij brachten meer verdedigers, kampten met blessures en kramp. Bij ons was iedereen energierijk. Daar werd ik heel blij van.”

‘Maakt het lastig om te scoren’

Doordat Noordwijk ruim tien minuten voor tijd geen wisselmomenten meer had, moest de bezoekende ploeg verder met tien man. Op de vraag of Gery Vink toen vol voor de winst ging, of hinkte op twee gedachten, was de oefenmeester duidelijk: “Wij zijn de hele tweede helft vol voor de winst gegaan. Dat zag je ook de laatste tien minuten, speelden toen met vier spitsen. Zij brengen twee mensen van twee meter en creëren daarmee een enorm sterke muur, hebben een goede keeper en dat maakt het lastig om te scoren.”

“Dan moet het meezitten op de momenten van Jordi Bitter. Wel of geen buitenspel. Ik twijfel, maar kan dat nu niet beoordelen. Je hebt dan net even dat geluk nodig. Concluderend ben ik heel blij met het punt, met wat ik de tweede helft heb gezien en met het vertrouwen wat in de ploeg zit.”

‘Gaat maar door’

Een overwinning op Spakenburg en een gelijkspel tegen Noordwijk, kan worden gesproken van een prima week? “Nog niet, dinsdag ontvangen wij Kozakken Boys. Het gaat maar door. Wat nu telt zijn driepunters. Daarmee maak je het de rest moeilijk. Moeten vol voor de driepunters gaan en tegen Kozakken Boys moeten we de drie punten binnenhouden.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Haal jouw tickets voor de return in de play-offs al online

Het eerste | 30 mei 2023
Lees meer

Voorbeschouwing // P/D nacompetitie start met tweeluik tegen RKSV Groene Ster

Het eerste | 29 mei 2023
Lees meer

Thuiswedstrijd tegen RKSV Groene Ster vervroegd naar 14.30 uur

Het eerste | 29 mei 2023
Lees meer