Vink: ‘Heel blij met wat we laten zien’

  • Het eerste

Na de zege op Excelsior Maassluis heeft G.V.V.V. voor het eerst sinds september afscheid genomen van de laatste plaats. ‘Ik ben uiteraard nog niet tevreden, nog elf finales.’

Trainer Gery Vink was in zijn nopjes na de zege van zijn ploeg bij Excelsior Maassluis. De oefenmeester kon bevestigend reageren op de vraag of zijn team de meest gelukkige was die middag, maar hij wilde niet spreken van cadeautjes. “Dat is de kwaliteit die wij voorin hebben lopen. Het is goed anticiperen op de situatie, waardoor wij op 0-1 komen.”

Uit de lucht vallen

”Excelsior Maassluis was in de openingsfase de betere ploeg. Zij stichtten het gevaar en hadden een paar mogelijkheden in de eerste minuten. De 0-1 komt dan min of meer uit de lucht vallen. Fijn dat de geluksmomenten ook eens onze kant opvallen. Excelsior Maassluis leek daarna wat aangeslagen.”

De blauwhemden konden kort daarna verder uitlopen, maar Lars ten Teije miste vanaf elf meter. “Natuurlijk is het een teleurstelling dat je die mist. Gelukkig scoren wij alsnog snel de 0-2 en een geweldige 0-3. Dat gaf de ploeg vertrouwen, wij gaven daarna niet veel meer weg. Wij stonden beter. Zij wisselden ook van 5-3-2 naar 4-3-3, daar konden wij verdedigend nog beter mee omgaan en dan is 0-3 als ruststand een ongekende weelde.”

Nog niet tevreden

Ondanks de ruime voorsprong na de eerste helft, was Vink nog niet tevreden: “Dat heb ik mijn ploeg ook voorgehouden. Wij moesten op zoek naar 0-4 en niet tevreden zijn met de 0-3. Ik moet wel toegeven dat wij de tweede helft te weinig hebben gecreëerd aanvallend. Excelsior Maassluis was ook niet echt daadkrachtig. Momenten die zij krijgen doen zij te weinig mee.”

”In de loop van de tweede helft ebt het geloof bij hen weg. De klok blijft doortikken in het voordeel van ons. De afgelopen weken is het vaak verkeerd gevallen. Dat doet even pijn, maar dan moet je weer door. Nu zijn wij the lucky one”, spreekt de hoofdtrainer tevreden.

Grote complimenten

Vink is nog meer tevreden over de manier waarop zijn ploeg de tegenslagen dit seizoen heeft verwerkt. “De groep verdient een enorm compliment, als je kijkt wat zij al voor de kiezen hebben gehad.  Mentaal aardige tikken. De selectie is de afgelopen maanden energierijk geworden. Hebben wel wat tikjes opgelopen, maar als je kijkt naar de energie, hoe de groep met elkaar omgaat, dat iedereen tot het laatste moment nog terugsprint. Dat verdient grote complimenten. Ben heel blij met wat we laten zien.”

De grote nederlaag van ASWH zorgt ervoor dat G.V.V.V. op doelsaldo boven de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht staat en daarmee afscheid heeft genomen van de laatste plaats. “Dat is goed voor het moraal, maar ben nog niet tevreden. Nog elf finales. Doelstelling is een-na-laatste, waardoor wij niet direct degraderen. Ook vanuit de positie waar je vandaan komt. Komende wedstrijden nog meer energie en doelpunten en dan gaan we zien waar wij op 4 juni staan.”

Achterban

Gery Vink is onder de indruk van de steun die zijn ploeg krijgt van de achterban. “Deze overwinning is goed voor de groep, club en supporters. De mensen komen ons ook hier enorm steunen. Dat geeft de burger weer moed.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

O23-talent Daniël Osuji maakt tegen Katwijk debuut in eerste elftal

Het eerste | 03 maart 2024
Lees meer

Hoofdmacht werkt toe naar inhaalwedstrijd bij De Treffers

Het eerste | 03 maart 2024
Lees meer

Vink ziet veel goede dingen, ondanks verlies: ‘Ben ik heel positief over’

Het eerste | 03 maart 2024
Lees meer