Voorbeschouwing // Aanstaande kampioen op bezoek op het Panhuis?

  • Voorbeschouwingen

Deze voorbeschouwing is wat korter door de bocht dan u anders van uw vaste scribent gewend bent. Door een interne verbouwing deze week in mijn huis ontbreekt de tijd en de gelegenheid daarvoor. Niettemin toch een kleine blik vooruit op het bezoek van de gedoodverfde kampioenskandidaat van de Jack’s League, Katwijk, die komende zaterdag het sportpark Panhuis met een bezoek komt vereren.

Bovenste beste

Zonder de andere Duin- en Bollenstreek voetbalclubs ook maar iets te kort te willen doen,  is het wel klip en klaar dat het vlaggenschip van onze gasten, in deze eeuw alle concurrenten in die befaamde voetbalregio de baas waren. Want niet alleen speelde vv Katwijk, op één smetje na – degradatie in 2014, maar direct daarna weer terug – altijd op het hoogste amateurniveau, ze behaalden daarin ook viermaal officieel het kampioenschap, plus in het voortijdig onderbroken seizoen ’19-’20 de pseudo titel, en zijn daarmee de bovenste beste van allemaal.
Sterker nog, de Oranjehemden van sportpark De Krom zijn sinds de invoering van de hernieuwde Tweede Divisie in seizoen ’16-’17 overall genomen de beste amateurclub van Nederland. Dat blijkt ook uit hieronder staande top twintig.

Hegemonie bestendigen

Maar Katwijk zou Katwijk niet zijn als er niet een glashelder nieuw doel voor deze competitie zou zijn geformuleerd. En dat is niks meer of minder dan die hegemonie te bestendigen, met ook nog attractiever aanvallend voetbal en dat aan het einde van de rit te bekronen met een kampioenschap. Ondanks de wat mindere resultaten in de afgelopen maand lijken de pupillen van coach Correia daar toch weer hard naar op weg te zijn. Want telkens als er puntverlies werd geleden liet de concurrentie ook hier en daar wel een steekje vallen. De ruime voorsprong liep wel wat terug, maar als het er echt op aan komt toont de ploeg toch altijd weer het nodige karakter en haar niet geringe kwaliteit. Dat bewezen ze afgelopen zaterdag maar weer eens. Na zes duels zonder winst werd Kozakken Boys slachtoffer van die dadendrang en moest het met 2-0 het hoofd buigen.
Zo’n zelfde slachtofferrol hebben de Katukkers ook voor ogen voor G.V.V.V., want nog meer puntverlies, zeker tegen de ‘kleintjes’ zou het vertrouwen in een prolongatie van de titel kunnen schaden.

Lastig scoren

Dat captain Taoufik Adnane en z’n kompanen een tegenstander van formaat gaan treffen is een wagenwijd openstaande deur intrappen, dat heeft het opgelepelde schitterende palmares van de huidig koploper al meer dan duidelijk gemaakt. Daarnaast is het een gegeven dat onze favorieten in de laatste uitwedstrijd, en de vorige twee in eigen huis, tegen Katwijk er niet in slaagden om te scoren. Zij deden dat wel en daarom staan er ook drie verliespartijen genoteerd in de annalen.
In de heenwedstrijd op de Krom op 16 okt. jongstleden, waarin assistent-trainer Dennis van Meegdenburg eenmalig hoofdcoach was na het terugtreden van Jochem Twisker en voor het aantreden van Gery Vink, kon G.V.V.V. een uur lang de schade voorkomen. Maar daarna waren Van Mil en Van Haaren de doelpuntenmakers van de 2-0 eindstand.
In november 2018 was Joey Jongman, de enige die op het scoreformulier kwam te staan en derhalve de 0-1 eindstand bepaalde. De allerlaatste keer dat Katwijk op bezoek kwam was op 15 februari 2020, toen waren Van Noord (2x) en Afaker de beulen en stond er dus 0-3 op het scorebord.

De afgelopen dinsdag volwassen geworden Justin Spies in het heen duel op De Krom in gevecht om de bal met Mukhtar Suleiman.

Blijft de reeks ononderbroken?

Op het moment van schrijven van deze vooruitblik is het maandagmorgen en daarom is het onbekend met wat voor gevoel G.V.V.V. is terug gekeerd uit Scheveningen. Is de rode lantaarn uit zicht gebleven of is die toch weer overgenomen van ASWH? Uiteraard hoopt iedere blauwe op het eerste.
Maar tegenover dit vraagteken staat wel dat de mannen van oefenmeester Vink op het eigen vertrouwde sportpark Panhuis al zeven duels op rij ongeslagen zijn door driemaal winst en vier puntendelingen. Ook is het zo dat in al die ontmoetingen eenmaal of meer het net van de tegenstander werd gevonden. Als die reeks, in dit helse karwei tegen de lijstaanvoerder, intact zou kunnen blijven, al is het maar door een draw, zal iedere rechtgeaarde G.V.V.V.-er daar vooraf zeker voor 1000% haar of zijn handtekening onder willen zetten.

De wedstrijd op sportpark Panhuis begint om 14.30 uur en zal onder leiding staan van Dhr. S. Dröge uit Zuidlaren, die langs de lijn zal worden geassisteerd door Dhr. D. Frijn en Dhr. D. Reinshagen.
Vierde official is de Dhr. D. Serik.

Tekst: GVVV.nl/Bas van Capelleveen
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Voorbeschouwingen | 22 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Op bezoek bij ultieme angstgegner Quick Boys

Voorbeschouwingen | 16 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Kan G.V.V.V. een struikelblok worden in de kampioenskoers van Spakenburg?

Voorbeschouwingen | 08 mei 2024
Lees meer