Voorbeschouwing // G.V.V.V. uit, altijd lastig voor SVV Scheveningen, ……

  • Voorbeschouwingen

Na vanaf half februari zes doordeweekse wedstrijden te hebben gespeeld is vanaf komende zaterdag, qua wedstrijdprogramma, alles weer normaal voor onze hoofdmacht. Dat betekent alleen wedstrijden op zaterdagmiddag, m.u.v. de woensdag voor Hemelvaartsdag – 25 mei – wanneer we bezoek krijgen van De Treffers.
De laatste loodjes van deze competitie jaargang begint met het duel tegen SVV Scheveningen.

Op de wedstrijddag is het elf dagen geleden dat de beide kemphanen ook al tegenover elkaar stonden, maar toen op sportpark Houtrust de thuishaven van onze gasten. De oorzaak van deze zeer korte tijdsspanne tussen het uit- en thuisduel is gelegen in feit de beide ploegen ieder een keer om uitstel hebben verzocht en gekregen, i.v.m. besmettingen met het coronavirus binnen de selecties.
Bij de heenwedstrijd op 12 april hebben we al uitgebreid voorbeschouwd over het wel en wee van opponent Scheveningen, dus dat laten we nu achterwege en concentreren ons alleen op deze wedstrijd. Waarin de ploeg van trainer Vink hopelijk sportieve revanche kan nemen voor de 2-1 nederlaag in en bij Scheveningen.

Angstgegner

De titel boven deze voorbeschouwing, is net als die van de wedstrijd tegen HHC Hardenberg, die helaas bewaarheid werd, niet ironisch of cynisch bedoeld, maar berust op statistische gegevens. Want zoals u hieronder kunt zien slaagde Scheveningen in de voorgaande zes duels in Topklasse en Tweede Divisie er niet in om op het Panhuis te winnen. Slechts een puntendeling, waarin ook de enige twee doelpunten werden gemaakt, staan er op het conto van de badplaatsbewoners. Daarmee mag nu eens niet, zoals bij Katwijk en HHC de tegenstander als ‘angstgegner’ worden bestempeld, maar is G.V.V.V. dat nu op voorhand zelf voor de opponent.

… maar net nu even niet

Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat aan de titel van deze voorbeschouwing bovenstaande tussenkop zou moeten worden toegevoegd. Want in die zes voorgaande duels op het sportpark Panhuis was de uitgangssituatie iedere keer in het voordeel van G.V.V.V. De blauwen namen toen telkens een hogere positie op de ranglijst in dan de Schollekoppen zoals de bijnaam luid van onze gasten, en wat u in de tabel ook ziet uitgebeeld.
Nu is dat compleet anders. De mannen van coach John Blok sluiten het zogenaamde linkerrijtje af en hebben zich met de veroverde 36 punten met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid verzekerd van een volgend seizoen Jack’s League. De oorzaak van deze sprong omhoog zijn de prestaties in de laatste acht ontmoetingen. Daaruit werden 15 punten behaald d.m.v. 4x winst, 3x gelijk en slechts een nederlaag. Kortom Scheveningen verkeerd in de winning mood en zal die zeer matige statistieken in Veenendaal vast en zeker een oppepper willen geven en daarmee de blik omhoog gericht houden, en misschien wel op jacht gaan naar de derde periodetitel, waarin ze momenteel derde staan achter HHC en Katwijk.

Achraf Nejmi heeft zijn schorsing er op zitten en kan mogelijk weer duelleren met Lex Immers.

Het puntjes sprokkelen door de Vink brigade in vijf ongeslagen wedstrijden op rij stopte in en bij Scheveningen gevolgd door (logische) nederlagen tegen de topploegen Katwijk (1-3) en HHC (3-0). Maar ook op de 2-1 nederlaag in en bij Scheveningen viel helemaal niets af te dingen. Onze gasten van aankomende zaterdag toonden zich toen op alle fronten de betere ploeg en hadden vooral verdedigend hun zaakjes meer dan prima in orde. En daar moet de minst scorende ploeg van deze Jack’s League, en dat zijn onze favorieten nu eenmaal, tegen zien op te boksen om de broodnodige punten in de wacht te slepen en dan mogen er ook nog eens geen defensieve cadeautjes worden uitgedeeld. En dat is juist iets waar aanvoerder Taoufik Adnane en zijn mannen zich regelmatig aan bezondigen.
Conclusie derhalve is dan ook, dat G.V.V.V. op papier de beste papieren heeft. Maar de werkelijkheid zegt, gezien de stand op de ranglijst en de vorm waarin Scheveningen verkeerd, zij de favorietenrol krijgen, en de thuisploeg nu underdogrol op zich zal nemen.
Toch hopen allen die de Veense blauwen liefhebben dat de uitdrukking: ‘Resultaten uit het verleden, zijn geen garantie voor de toekomst’, nu wel eens een keer op gaat. Want alleen daarmee kan G.V.V.V. zich een klein beetje uit de nesten proberen te werken.

De wedstrijd op sportpark Panhuis begint om 14.30 uur en zal onder leiding staan van Mevr. S. Shukrula uit Alkmaar, die langs de lijn zal worden geassisteerd door Dhr. R.C.H. van Rijn en Dhr. M.J.H. Pelgrom. Vierde official is de Dhr. M. Oosting.

Tekst: GVVV.nl/Bas van Capelleveen
Fotografie: Stefan Koops

Ander nieuws

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Voorbeschouwingen | 22 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Op bezoek bij ultieme angstgegner Quick Boys

Voorbeschouwingen | 16 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Kan G.V.V.V. een struikelblok worden in de kampioenskoers van Spakenburg?

Voorbeschouwingen | 08 mei 2024
Lees meer