Burgering leidt G.V.V.V. naar zege tegen De Treffers

  • Wedstrijdverslagen

Het was een wedstrijd die er alleen op papier nog toe deed, want G.V.V.V. kon slechts theoretisch rechtstreeks degraderen. Om dit ook praktisch te ontlopen was nog 1 punt uit de laatste drie wedstrijden nodig. Het werden er vanavond drie. Met een defensie die stond als een huis, hard werken en een echte goaltjesdief voorin werden De Treffers puntloos terug naar Groesbeek gestuurd. Twee doelpunten van Burgering zorgden voor een mooie en verdiende 2-0 overwinning.

Doordat Mart de Jong geschorst is, is Spies een linie opgeschoven en is er een basisplaats ingeruimd voor Maikel Epskamp. G.V.V.V. begint niet al te best aan de wedstrijd en moet het initiatief in eerste fase aan De Treffers laten. Dit leidt in de vierde minuut al tot een grote kans voor De Treffers. Joeri Potjes geeft onnodig een corner weg en die bleek erg gevaarlijk uit te pakken. Coen Maertzdorf kreeg de bal plotseling van dichtbij voor zijn voeten, maar de bal kon met een beetje geluk van de lijn worden gehaald.

Wat kansen voor de Groesbekers betreft bleef het daar het grootste gedeelte van de eerste helft wel bij. Na een minuut of twintig was de storm van de gasten behoorlijk gaan liggen en kwam G.V.V.V. wat meer aan aanvallen toe. Helaas ontbrak het vooral op het middenveld aan de nodige nauwkeurigheid, waardoor veelbelovende aanvallen vaak al in een vroeg stadium in de kiem smoorden. Afgezien van een poging van Jordi Bitter, wiens inzet ruim voorlangs ging, waren er aan beide kanten eigenlijk geen wapenfeiten meer te noteren. Het duurde zelfs tot de 32e minuut tot G.V.V.V. haar eerste corner kreeg.

Op voorsprong

Uit die corner kon Justin Spies bijna voor de voorsprong zorgen, maar die kreeg de bal van dichtbij net niet langs keeper Kornelis. Maar een minuut later moest diezelfde Kornelis de bal uit het net gaan vissen. Gino van den Berg verspeelt ongelukkig de bal, waardoor Byron Burgering er over de linkerkant vandoor kan. Kornelis blijft staan en Burgering passeert hem met een prachtig lobje precies onder de lat. G.V.V.V. heeft vervolgens niet al teveel moeite om de eerste helft met de 1-0 voorsprong uit te spelen, afgezien van een moment vlak voor rust. Bij een aanval van De Treffers valt de bal ineens voor de voeten van Teije ten Den, die wegdraait en hard op de paal schiet. De afketsende bal belandt precies in de handen van Jansen.

Het begin van de tweede helft lijkt op het begin van de eerste. De Treffers zoekt energiek de aanval, maar veel gevaar levert het niet op. Wel krijgt de net in het veld gekomen Jermo Wilsterman een goede kans. Brian Campman maakt een lange rush vanaf eigen helft en geeft goed mee aan Jordy Thomassen. Die bedient Wilsterman, die een metertje naast kopt. Even later heeft Justin Spies een goede actie in huis. Hij verovert de bal en speelt Burgering op rechts aan. Die trekt naar binnen en haalt uit, maar de bal gaat over.

Nieuwe energie

Na een uur spelen brengt een driedubbele wissel aan de kant van G.V.V.V. nieuwe energie. Bij De Treffers worden twee spelers gewisseld, maar dat lijkt minder effect te hebben. G.V.V.V. wordt sterker en krijgt meer kansen. Er volgen kort achter elkaar twee kansen voor respectievelijk Burgering en El Idrissi, maar beide keren staat het vizier niet op scherp. Dan is het wel bijna 2-0, als een voorzet van Danny de Leeuw Lars ten Teije bereikt. Zijn inzet wordt tegengehouden door Niels Kornelis en met de rebound van Burgering gebeurt hetzelfde.

Langzaam maar zeker begint De Treffers aan een slotoffensief, maar de defensie van de blauwen blijft prima overeind, waarbij Maikel Epskamp zijn basisplaats meer dan waarmaakt. Hij speelde een uitstekende wedstrijd, waarmee ik niets wil afdoen van de andere verdedigers. In de laatste minuut van de blessuretijd doet De Treffers nog een ultieme poging om een punt aan de wedstrijd over te houden. Bij een vrije trap op de helft van G.V.V.V. is keeper Kornelis mee. De bal belandt echter in de handen van Johan Jansen, die hem snel terug in het spel brengt. Mats Grotenbreg zet de uitbraak vervolgens voort en weet Burgering  te bereiken. Het doel is leeg en Burgering schuift hem beheerst in het doel.

Flow

Dit betekent dat De Treffers officieel nog niet veilig is en G.V.V.V. nu helemaal zeker is van de nacompetitie. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels op het programma. Die is dus alleen voor de Vogels van belang, want die verloren vanavond van Katwijk en zien de nacompetitie angstig naderbij komen. Hopelijk kan G.V.V.V. deze flow vasthouden en zo toewerken naar handhaving!


G.V.V.V. – De Treffers 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 33. Byron Burgering 1-0, 90+4. Byron Burgering 2-0.

Opstelling G.V.V.V.: Johan Jansen (k), Taoufik Adnane ©, Tom Oostinjen (63. Steven Theunissen), Jordi Bitter (63. Joshua Patrick), Adham el Idrissi (82. Mats Grotenbreg), Danny de Leeuw (82. Hicham Haouat), Byron Burgering, Achraf Nejmi, Maikel Epskamp, Joeri Potjes, Justin Spies (63. Lars ten Teije).

Opstelling De Treffers: Niels Kornelis (k)©, Gino van den Berg, Bryan Sirvania, Coen Maertzdorf (61. Marlon Versteeg), Teije ten Den, Leroy George (46. Bram Zwanen), Brian Campman, Daan van Hees (61. Ricardo Ippel), David Janssen (46. Jermo Wilsterman), Dennis Hettinga, Jordy Thomassen (74. Ifra Sow).

Gele kaarten: 84. Byron Burgering, 90+4. Hicham Haouat (G.V.V.V.).

Scheidsrechter: J. Rozendal
Toeschouwers: 750

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer