Burgering: ‘Vertrouwen is belangrijk voor mij’

  • In de media

Opnieuw was Byron Burgering afgelopen zaterdag van grote waarde voor zijn ploeg. De aanvaller scoorde de 0-2 en gaf assists op de andere twee doelpunten. “Daarvoor ben ik gehaald.”

Sinds zijn komst in de winterstop naar sportpark Panhuis heeft Burgering het op zijn heupen. Hij is topscorer van zijn ploeg met acht treffers en mocht zaterdag ook twee assists aan zijn wedstrijdstatistieken toevoegen. “Ja, dat voelt lekker. Zeker als je als aanvaller bij alle goals betrokken bent”, aldus Burgering. “Daarvoor sta ik er en daarvoor ben ik afgelopen winter ook gehaald, denk ik. Dus dat voelt goed. Ik ga straks heerlijk naar huis.”

G.V.V.V. doet weer mee in de ranglijst. “Wij moeten nog over TEC Tiel heen, omdat Jong Volendam er nog tussen staat.” Daarmee doelt Burgering op het ontlopen van de nacompetitie. “Hoop dat wij dat niet hoeven te spelen. Zijn lastige wedstrijden. Clubs uit de derde divisie zitten in een flow en spelen voor promotie, wij spelen voor lijfsbehoud.” Toch is er ook niets aan de hand als die nacompetitie er wel komt. “Dan blijven wij er ook in. Er zit genoeg kwaliteit in de ploeg.”

Vrijheid

Het G.V.V.V. van voor de winterstop is niet meer te vergelijken met de ploeg na die periode. “Toen ik kwam in de winterstop was het resultaat slecht, maar de sfeer in de kleedkamer was goed. Ik kreeg van de trainer en de ploeg de vrijheid om lekker te voetballen. Vertrouwen is belangrijk voor mij. Dan kan ik de ploeg helpen met mijn snelheid, drive, goals en assists.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer