De Jong: ‘Dat leeft echt in de groep’

  • In de media

Mart de Jong werd zaterdagmiddag na de ruime zege op ASWH gecomplimenteerd voor zijn spel in de laatste weken. “Ik krijg onder Gery Vink veel vertrouwen.”

Na de winterstop heeft G.V.V.V. een grote metamorfose ondergaan. De ploeg van trainer Gery Vink ontvangt lovende woorden voor het vertoonde spel. “Het is lastig te zeggen waar het aan ligt”, probeert Mart de Jong te zoeken naar een verklaring. “Wij zijn nu echt topfit. Wij trainen keihard en kunnen 90 minuten blijven gaan. Vorige maand speelden we acht wedstrijden en toen zag je dat de ploeg fit bleef en er weinig blessures ontstonden.”

De overtuigende 6-0 zege op ASWH zorgt ervoor dat G.V.V.V. definitief niet meer naar beneden hoeft te kijken. “Ik had er sowieso vertrouwen in dat ASWH ons niet meer in ging halen. Wij stonden voorafgaand aan de wedstrijd zes punten voor en best wat doelpunten. Wij kijken nu naar boven, dat leeft in de groep echt. Krijgen TEC nog thuis, wie weet wat er mogelijk is.”

‘Heerlijk om met hen te spelen’

Het vlaggenschip straalt. “We hebben veel vertrouwen gehaald uit de laatste drie wedstrijden en draaien goed. Voorin lopen goede voetballers die de kansen afmaken”, doelt De Jong op Burgering, El Idrissi en Bitter. “Aanvallend zijn we dreigend en achterin geven we weinig meer weg. Als middenvelder is het heerlijk om met deze aanvallers te spelen. Je kunt de bal erachter leggen, zij zijn snel en gevaarlijk.”

Mart de Jong voelt zich in zijn rol als een vis in het water en kan ook zelf rekenen op complimenten. “Ik krijg onder Gery veel vertrouwen. Ik ben fit, speel iets meer naar voren. Dat ligt mij beter, ik kan blijven gaan en kom steeds meer in het zestienmetergebied. Pik nu ook mijn goaltje mee, dus dat is lekker.”

Interview: RTV Utrecht
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer