Gery Vink: ‘Zover is het nog lang niet’

  • In de media

Trainer Gery Vink is met zijn ploeg bezig aan een uitstekende reeks. De laatste drie wedstrijden werden winnend afgesloten en er vielen liefst dertien doelpunten. ‘Door omstandigheden valt het op zijn plaats’.

Gery Vink moet grinniken als er voor de camera van Eyecons de opmerking wordt gemaakt dat er op het businessplein een standbeeld van hem wordt gemaakt. De terechte constatering valt dat zijn eerste doel – niet direct degraderen – zaterdagmiddag is behaald. “Dat hebben wij inderdaad gerealiseerd. Negen punten voor, een beter doelsaldo. Maar ‘wonderdokter’? Zover is het nog lang niet”, reageert de oefenmeester op de ontvangen titel.

“We spelen nog vier wedstrijden, twaalf punten te verdienen. Kozakken Boys wint ook, TEC verliest. Het wordt een spannende slotfase.” Is het doel dan nu geworden om zelfs play-offs te ontlopen? “Dat is het ultieme. Of het realistisch is betwijfel ik. Dat betekent dat wij vier keer moeten winnen. Zijn bezig aan een goede reeks, winnen moet in ons systeem komen. Dan is het van week tot week kijken en zorgen voor drie punten. Quick Boys wordt een zware wedstrijd, maar we moeten in de vorm waarin wij nu verkeren een goed resultaat halen.”

Vertrouwen

G.V.V.V. kreeg lange tijd complimenten, maar wist voorin onvoldoende te creëren. Hoe anders is dat de laatste weken. In drie wedstrijden scoorde de hoofdmacht liefst dertien keer. “Op een gegeven moment komen spelers in een ritme en krijgen vertrouwen. Door omstandigheden gaat de ploeg zich samenstellen. Bij Rijnsburgse Boys vielen de puzzelstukjes in elkaar. Als je de resultaten ziet, staat er nu een prachtig elftal.”

Sinds de komst van Adham El Idrissi en Byron Burgering is het scorend vermogen van G.V.V.V. fors verbeterd. “Dat zij goed konden zijn was duidelijk, maar vergeet ook zeker Jordi Bitter niet. Die is ook bezig aan een indrukwekkende comeback. In het eerste halfjaar is hij verguist. Mannen zijn nu in vorm. Volgende week is Joshua Patrick erbij, Lars ten Teije en Hicham Haouat zitten erachter die graag willen. Dat is een prettige situatie, we hebben wat wisselgeld. Dat is in deze fase ook belangrijk. TEC kan de borst natmaken.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer