G.V.V.V. met tien man onderuit bij Quick Boys

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft de zegereeks geen vervolg kunnen geven. Op bezoek bij Quick Boys verloor de ploeg van trainer Gery Vink na een vroege rode kaart met tien man: 2-0.

Met dezelfde basiself als de voorgaande drie weken, startte G.V.V.V. zaterdagmiddag in speelronde 31 tegen Quick Boys aan de wedstrijd. De Veenendalers liepen in de openingsfase achter de feiten aan en zagen de thuisploeg via Youssef El Kachati twee grote kansen krijgen om de score te openen. Tot twee keer toe was Jan van Willige uitstekend en voorkwam hij een snelle achterstand.

Het spelbeeld kantelde na vijftien minuten toen G.V.V.V. met tien man kwam te staan. Een overtreding op Adham El Idrissi werd door de arbitrage weggewuifd, waarna een tegenaanval van Quick Boys een doorbraak opleverde. Jan van Willige moest uitkomen en redde in een reflex met de hand een inzet buiten het strafschopgebied. Het leverde hem een directe rode kaart op en daarmee een voortijdig einde van het duel voor hem. Johan Jansen kwam erin als zijn vervanger en daardoor werd Adham El Idrissi geslachtofferd.

Achteruit

G.V.V.V. moest daarna vooral achteruit. Het bracht de thuisploeg mogelijkheden via Mohamad Mahmoed, Levi van Duijn en Lorenzo van Kleef maar geen van allen liet de score geopend worden door de gastheren. Jordi Bitter kreeg na 37 minuten de grootste mogelijkheid om de openingstreffer tegen de touwen te schieten, nadat hij door Byron Burgering alleen voor de doelman werd gebracht. Zijn schot vanaf de linkerkant belandde echter naast het doel van sluitpost Van der Helm.

In de minuten daarna slaagde Quick Boys er wel in om te scoren. Darren Maatsen legde de bal na ruim veertig minuten spelen terug op de inlopende Lorenzo van Kleef die met een bekeken schot de 1-0 op het scorebord zette. Vlak daarna lukte het Youssef El Kachati wel om te scoren, nadat hij vrij kon doorlopen en foutloos de 2-0 binnenschoot. Het waren de laatste twee wapenfeiten van de eerste helft, maar zorgden er wel voor dat G.V.V.V. voor een zeer zware opdracht kwam te staan na de rust.

Mogelijkheden

Met Joshua Patrick en Mats Grotenbreg in het veld, zij vervingen Danny de Leeuw en Achraf Nejmi, startte G.V.V.V. aan de tweede helft. Het kreeg meer ruimte, maar kon daaruit niet gevaarlijk worden. Na een uur spelen kreeg Tommy Bekooij een grote kans om de score voor zijn ploeg uit te breiden, maar dat liet hij na. Het laatste kwartier kreeg G.V.V.V. pas echt de beste mogelijkheden, maar ook daarin lukte het niet om de aansluitingstreffer te forceren en er nog een spannende slotfase van te maken.

Zo wist Lars ten Teije vanaf rand strafschopgebied een teruggelegde bal van Jordi Bitter niet binnen de palen te richten en bracht een combinatie tussen Byron Burgering en Taoufik Adnane onvoldoende op. Johan Jansen zorgde vlak voor het einde van de wedstrijd met een knappe redding dat de eindstand op 2-0 bleef staan en G.V.V.V. daardoor met lege handen terugkeerde naar Veenendaal.

Bijgesteld

Door de nederlaag bij Quick Boys en de zeges van zowel De Treffers als TEC Tiel, moet G.V.V.V. zich definitief gaan richten op de nacompetitie. Om alles uit te sluiten is dinsdagavond een resultaat in de thuiswedstrijd tegen De Treffers nodig, waardoor hekkensluiter ASWH het gat van acht punten in drie wedstrijden niet meer dicht kan lopen. Het duel op sportpark Panhuis begint om 20.00 uur.


Quick Boys – G.V.V.V. 2-0 (2-0)
Scoreverloop: 42. Lorenzo van Kleef 1-0, 44. Youssef El Kachati 2-0.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k); Justin Spies, Achraf Nejmi (46. Mats Grotenbreg), Joeri Potjes (72. Lars ten Teije), Taoufik Adnane; Mart de Jong, Tom Oostinjen (72. Steven Theunissen), Danny de Leeuw (46. Joshua Patrick); Jordi Bitter, Adham El Idrissi (15. Johan Jansen (k)), Byron Burgering.

Opstelling Quick Boys: Paul van der Helm (k), Ivailo Staal (46. Nick Runderkamp), Jan Willem Kamp, Mohamad Mahmoed (70. Sem van Duijn), Tommy Bekooij, Darren Maatsen (70. Ricky van Haaren), Jeffrey Ket, Lorenzo van Kleef, Youssef El Kachati (83. Kees Zwanenburg), Chima Bosman, Levi van Duijn (83. Matthijs Koster).

Gele kaarten: 53. Mart de Jong (G.V.V.V.), 68. Youssef El Kachati (Quick Boys).
Rode kaart: 13. Jan van Willige (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: Robin Vereijken
Toeschouwers: 1.000

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Wedstrijdverslagen | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. sluit seizoen af met gelijkspel en neemt afscheid van Taoufik Adnane

Wedstrijdverslagen | 25 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. kan de vloek van Nieuw Zuid wederom niet doorbreken

Wedstrijdverslagen | 19 mei 2024
Lees meer