G.V.V.V. zet ASWH vakkundig opzij

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft zaterdagmiddag met grote cijfers gewonnen van hekkensluiter ASWH. De blauwhemden namen met een overtuigende 6-0 zege definitief afstand van de laatste plaats.

Met dezelfde basiself als de voorgaande twee weken startte G.V.V.V. zaterdagmiddag als nummer zeventien tegen nummer achttien ASWH. Met twee ruime zeges op Rijnsburgse Boys en AFC Amsterdam op zak blaakte de ploeg van trainer Gery Vink van het zelfvertrouwen en ging het voor niets minder dan drie punten.

Toch waren de eerste kansjes van de wedstrijd voor de bezoekers uit Hendrik Ido Ambacht. Sam van de Kreeke en Jay Brand kregen mogelijkheden, maar gingen daar beiden onzorgvuldig mee om, waardoor Jan van Willige zonder al teveel moeite overeind bleef.

Eerste kans

Na een klein kwartier kreeg G.V.V.V. via Danny de Leeuw en Jordi Bitter de eerste noemenswaardige kans. Een op het oog onschuldig schot was voor doelman Bryan Janssen toch lastig, waardoor het met moeite tot hoekschop omgebogen kon worden.

Twee minuten later liet G.V.V.V. het Panhuis voor het eerst deze middag juichen. Opnieuw begon de aanval bij Danny de Leeuw, die met een pass Byron Burgering bediende. De snelle buitenspeler legde hem panklaar voor Adham El Idrissi, die alleen maar hoefde binnen te tikken en dat ook foutloos deed: 1-0. Het was dus alweer de tandem El Idrissi-Burgering dat voor een doelpunt zorgde.

Makkelijk

Ruim twintig minuten onderweg in de wedstrijd viel de tweede treffer van de middag. Jordi Bitter snoepte bij het eigen strafschopgebied de bal af, kon doorlopen naar de achterlijn en legde daar terug op Mart de Jong, die de bal strak in het verre hoekje deponeerde: 2-0. Zo lijkt het wel een hele makkelijke middag voor G.V.V.V. te worden.

De thuisploeg zakte na de snelle en ruime voorsprong wat in, maar had geen moment moeite met de bezoekers. ASWH probeerde het wel, maar was onvoldoende bij machte om echt gevaarlijk te worden. G.V.V.V. kreeg ook wat mogelijkheden, maar had vooral aan onzuiverheid bij zichzelf te danken dat het niet verder uitliep.

Gouden combinatie

Op slag van rust viel alsnog de derde goal en gevoelsmatig de beslissing. Opnieuw was de combinatie tussen Byron Burgering en Adham El Idrissi goud waard. Uitstekend voorbereidend werk van Burgering – hij speelde twee man uit – werd afgerond met een perfecte voorzet op Adham El Idrissi, die met het hoofd de score naar 3-0 bracht. De vraag was niet of G.V.V.V. ging winnen, maar hoeveel doelpunten zij in de tweede helft gingen toevoegen aan het totaal.

Het was weer een feest om te zien hoe gemakkelijk Burgering (door Twitter intussen BurgerKING genoemd) en El Idrissi elkaar wisten te vinden en elkaar ook doelpunten gunnen. Voeg daar de razendsnelle Jordi Bitter aan toe en er staat een aanval die het menige achterhoede ontzettend lastig weet te maken.

Aanvallende kwaliteiten

Na ruim een uur spelen viel de ook vierde treffer van de middag. Adham El Idrissi stoomde op rechts op, Burgering in het midden. El Idrissi wachtte net iets te lang met het afspelen naar Burgering, maar kon wel Jordi Bitter in balbezit brengen. Bitter bracht de bal met een harde schuiver alsnog bij Burgering. De buitenspeler was opnieuw met een hard schot trefzeker en de 4-0 stond op het scorebord.

ASWH was intussen het spoor helemaal bijster. Adham El Idrissi tekende in spelminuut 69 voor zijn derde treffer van de middag en de vijfde van de wedstrijd. Het laat zich raden wie dit keer de assist voor zijn rekening nam: Byron Burgering. Bij de laatste goal van de middag waren de rollen weer omgedraaid: El Idrissi als aangever, Burgering als afmaker. Kort na de 6-0 verliet Burgering onder luid applaus het veld om te worden vervangen door Jaidy van Meegdenburg.

Zeer overtuigend

Daarmee nam G.V.V.V. op zeer overtuigende wijze afstand van de directe degradatieplaats en wist het opnieuw veel doelpunten te scoren. Het gat naar ASWH is nu 9 punten, dus kijken we naar boven. TEC is nu het target, want die staan nu op de 15e stek, wat rechtstreekse handhaving betekent. TEC verloor vandaag, waardoor het verschil nu 7 punten bedraagt en TEC komt nog naar Veenendaal.

Met nog twaalf punten te verdelen is die plaats nog niet uit zicht, zeker gezien de flow waar het elftal van Gery Vink op dit moment in zit. Volgende week weer een nieuwe uitdaging: de uitwedstrijd tegen Quick Boys, waarvan G.V.V.V. nog nooit wist te winnen. Hoog tijd dus om die statistiek te doorbreken.


G.V.V.V. – ASWH 6-0 (3-0)
Scoreverloop: 17. Adham El Idriss 1-0, 22. Mart de Jong 2-0, 45. Adham El Idrissi 3-0, 61. Byron Burgering 4-0, 69. Adham El Idrissi 5-0, 78. Byron Burgering 6-0.

Opstelling G.V.V.V.: Jan van Willige (k); Justin Spies (79. Maikel Epskamp), Achraf Nejmi, Joeri Potjes, Taoufik Adnane ©; Mart de Jong, Tom Oostinjen (73. Mats Grotenbreg), Danny de Leeuw (69. Lars ten Teije); Jordi Bitter (69. Hicham Haouat), Adham El Idrissi, Byron Burgering (79. Jaidy van Meegdenburg).

Opstelling ASWH: Bryan Janssen (k); Jorginho Soares, Jesper van den Bosch, Sam van de Kreeke, Fabian Korporaal (62. Najim Haidary), Peter Verhoeve (62. Gilmaro van de Werp), Clarence Bijl, Lester Pires (46. Diego Snepvangers), Jay Brand, Levi Bouwense, Samuel van der Velden (62. Yarick Dorst).

Scheidsrechter: Wim Bronsvoort (Deventer)
Toeschouwers: 1.000

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn/Luc Scholtus
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. verspeelt in Almere voor tweede week op rij de zege

Wedstrijdverslagen | 13 april 2024
Lees meer

Pechwedstrijd tegen hekkensluiter Lisse levert veel sterker G.V.V.V. slechts 1 punt op

Wedstrijdverslagen | 06 april 2024
Lees meer

G.V.V.V. trekt zege over de streep na lastig treffen tegen HHC Hardenberg

Wedstrijdverslagen | 30 maart 2024
Lees meer