‘Ik vind het echt leuk mijn eigen jongens te zien voetballen’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Jolien van de Kraats. De 39-jarige is verantwoordelijk voor de reserveringen van het businesshome.

Door haar man ging Jolien vrijwilligerswerk doen bij G.V.V.V. “Ik kreeg 22 jaar geleden een relatie met Gerben. Hij stond achter de bar. Toen ben ik ook achter de bar gaan staan en nooit meer weggegaan.” Ook bij het jaarlijkse klaverjassen is ze betrokken. “Elk jaar is er met de kerstdagen het klaverjassen. Door corona is dat jammer genoeg de afgelopen jaren niet doorgegaan.”

Steeds meer taken

Na een aantal jaar kreeg ze ook de verantwoordelijkheid over de planning van het businesshome. “Ik heb de hotelschool gedaan en weet daarom veel van de horeca. Ik regel niet alleen de reserveringen, maar zorg er ook voor dat er bij alle gelegenheden genoeg personeel is. Gelukkig hebben we een trouwe club dames die helpen.”

Het meeste wordt het businesshome gebruikt voor vergaderingen, maar ook voor andere zaken is de zaal te huren. “Alle blauwen kunnen de ruimte reserveren. Je kan er je feestjes, vergaderingen en recepties houden. Daarnaast kan er ook muziek geregeld worden.”

Niet alleen vrijwilliger

Als vrijwilliger zijn de feestjes het mooiste, maar als supporter van G.V.V.V. was het bekeravontuur het leukste. “De wedstrijd tegen AZ was echt geweldig. Ook omdat niet-G.V.V.V.’ers meegingen in de sfeer.”

Tegenwoordig is Van de Kraats niet alleen vrijwilliger, maar ook voetbalmoeder. “Mijn zoons zitten nu ook op voetbal. Allebei werden ze een dag na de geboorte al ingeschreven als lid bij onze club. Ik vind het echt leuk om mijn eigen jongens te zien voetballen. Daarnaast leer je nu ook andere vrijwilligers bij de club kennen.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer