‘Ik wil dat iedereen plezier heeft’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Marco Gerritsen. De 47-jarige is trainer van de MO17-1 en coördinator bij de J.O.C.

Al van jongs af aan voetbalt Marco bij onze club. “Al mijn vriendjes op de basisschool gingen bij G.V.V.V.V. voetballen. Toen ben ik daar ook gaan voetballen. Ik heb alle selectieteams doorlopen en bij de senioren vooral in het derde elftal gespeeld.”

Van de jongens naar de meiden

Het trainersvak trok Gerritsen ook al vroeg. “Vanaf mijn vijftiende ben ik teams gaan trainen. Eerst de jongens. Later, toen mijn oudste dochter op voetbal ging, ben ik de meiden gaan trainen. In het begin dus mijn oudste dochter, daarna het team van mijn jongste dochter.”

“Mijn doel als trainer is om de speelsters met plezier beter te maken. Het mooist is het natuurlijk als je dan ook successen behaalt. Met het derde werden we kampioen en speelden we op het hoogste niveau dat wij konden spelen. Met de MO15-1 werden we kampioen en speelden we de bekerfinale. Dat zijn toch de momenten die je bijblijven.”

Blauw bloed

Naast dat hij het leuk vindt om op het veld bezig te zijn, kan hij ook zijn ei kwijt bij de J.O.C. “Vanaf mijn zestiende help ik mee met de activiteiten. Ik ben er een aantal jaar tussenuit geweest, maar het begon al snel weer te kriebelen en ben ik weer gaan helpen.” Bij alle werkzaamheden die hij doet, moet de sfeer goed zijn. “Ik wil dat iedereen plezier heeft. Dat is het belangrijkste bij de J.O.C., maar ook binnen mijn team.”

Volgend jaar weet hij nog niet wat zijn rol zal zijn binnen de club. “We zijn nog in overleg, maar ik blijf sowieso betrokken. Er is een prettige samenwerking met de andere vrijwilligers en het blauwe bloed gaat natuurlijk nooit uit mijn lichaam.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer