JO11-1 komt twee punten tekort voor het kampioenschap

  • Opleiding

Een heerlijk affiche stond er op het programma zaterdag 21 mei, namelijk koploper SO Soest JO11-1 ontving de nummer 2 G.V.V.V. JO11-1. De aftrap stond gepland om 9.45 uur in Soest. Het team had deze ochtend maar 1 optie om nog kampioen te worden en dat was winnen van de koploper.

Achterstand

Bij elk ander resultaat was het kampioenschap een feit voor SO Soest. Vooraf merkte je al dat er spanning op het duel stond, bij zowel de spelers, trainers, betrokken ouders en opa’s. Om exact 9.45uur startte het enerverende duel tussen de nummer 1 en 2 van de hoofdklasse. SO Soest kwam wat feller uit de startblokken en was in de beginfase dreigender. Enkele hachelijke momenten voor de goal van G.V.V.V., maar het hield stand. Toch was het na 12 minuten, uit een corner, waarbij SO Soest op een 1-0 voorsprong kwam. Bij de tweede paal knikte de verdediger van SO Soest de bal in de touwen. Kort na de 1-0 werd er afgefloten voor het eerste kwart en leidde SO Soest met 1-0.

Op voorsprong

De jongens van G.V.V.V. werden positief toegesproken, waarbij er werd aangegeven dat er nog niks verloren is. We zagen een herboren G.V.V.V., welke vol op jacht ging naar de gelijkmaker. Timme leek de 1-1 op het scorebord te zetten, echter Appie liep op datzelfde moment net voor hem langs, waardoor de bal niet belandde in het lege doel, maar tegen de voeten van Appie en daardoor de kans voorbij ging. Niet veel later kreeg G.V.V.V. een cornerbal. Deze werd door Appie op rechts strak voorgegeven en daar stond onze ijzersterke kopper Timme weer, welke de bal prachtig binnenkopte 1-1.
G.V.V.V. bleef doordrukken en 5 minuten na de 1-1 wist Adam uit een bijna onmogelijke hoek, de bal met links door de benen van de keeper te tikken 1-2. Wederom een prachtige aanval van G.V.V.V. over rechts, werd door Noah heerlijk voorgegeven, Timme kwam voor zijn man, maar zijn volley ging net over. Het was wachten op de 1-3, echter die viel niet en zo werd het rust met een 1-2 voorsprong.

Gelijk

Enthousiast en vol energie kwamen de mannen na het laatste fluitsignaal richting de zijlijn. De trainers gaven aan, we zijn er nog lang niet, nog 30 minuten strijden en hou dit vol. In het derde kwart was het toch SO Soest weer, welke op jacht ging naar de gelijkmaker. Dit leidde in de beginfase overigens niet tot hele grote kansen voor SO Soest. Toch was het SO Soest, welke na 7 minuten in het derde kwart de 2-2 op het scorebord zette. Een vrije trap van 30 meter, werd hoog voorgegeven en perfect binnengekopt door de aanvoerder van SO Soest 2-2. Daarna was het SO Soest wat op jacht ging naar de 3-2. Een paar kansen, geluk en goed optreden van Roan betekende dat het 3de kwart werd afgesloten met een 2-2 tussenstand. G.V.V.V. JO11-1 had nog 15 minuten om dat ene verlossende doelpunt te maken.

Aandringen

Waar de spanning vooraf merkbaar was, was dat helemaal in de laatste 15 minuten. De leider van SO Soest, was zo zenuwachtig, dat hij maar rondjes om het veld bleef lopen om zijn team aan te moedigen. Het duel boeide iedereen in en rond het veld enorm. Een wedstrijd vol strijd, passie af en toe felle maar faire duels. Een voorzet van SO Soest belandde op de paal en via de paal kwam de bal gelukkig in de handen van Roan. Er ontstonden nog een paar hachelijke momenten voor het doel van G.V.V.V., maar ze hielden stand. In de laatste 5 minuten was het G.V.V.V. wat weer de controle over de wedstrijd kreeg. De tijd begon te dringen en door een blessure van Roan, ging Timme in de slotminuten keepen. En iedereen weet, je krijgt altijd nog die ene kans. Die ene kans kwam er ook voor G.V.V.V. In de absolute slotfase kreeg G.V.V.V. op links een intrap. Julian dribbelde in omspeelde de fysiek ijzersterker verdediger van Soest en gaf de bal voor richting Joey en Ezra. Via Ezra kwam de bal voor de voeten van Joey en iedereen dacht daar komt de 2-3 van Joey aan, maar het schot was net niet krachtig genoeg om de doelman te passeren, waardoor hij de bal nog net uit de hoek kon tikken.

Geen winnende treffer

Vanwege de blessure van Roan kwamen er nog 2 extra speelminuten bij. Maar in deze laatste 2 minuten lukte het G.V.V.V. niet meer om de 2-3 aan te tekenen. Direct na het laatste fluitsignaal was er groot feest en vuurwerk voor de mannen van SO Soest JO11-1 en stortten alle blauwen neer op het gras, waarbij wij de nodige tranen zagen vloeien bij onze jongens. Stefan had het druk om de jongens toch weer op de been te krijgen en ze toch positief toe te spreken, want wat hadden ze er hard voor geknokt, gevochten als leeuwen maar uiteindelijk twee punten tekort voor het kampioenschap. Een offday thuis tegen AFC Quick 1890 werd, achteraf gezien, G.V.V.V. JO11-1 uiteindelijk fataal.

Nadat G.V.V.V. een klein kwartier na de wedstrijd weer terugkwam in de kleedkamer, was er nog even wat frustratie bij een aantal jongens, maar na een minuut of vijf zagen we ook weer de eerste lachjes op de gezichten verschijnen, want het is immers ook leuk om toch nog even onderling te ouwehoeren in de kleedkamers.
Ondanks dat we het kampioenschap niet gehaald hebben zien we een sterke progressie bij dit team.

Volgende week zaterdag 28 mei wacht nog het duel met Spakenburg JO11-1 om des keizers baard op Sportpark Panhuis. De aftrap hiervan staat gepland voor 9.00 uur.

SO Soest JO11-1 – G.V.V.V. JO11-1  2 – 2

Toeschouwers: 100

Perschef
Stefan van de Bovenkamp G.V.V.V. JO11-1

PS.
Door spanning van het duel is de perschef vergeten foto’s te maken.

Ander nieuws

Ajax Camp bij G.V.V.V. in volle gang

Opleiding | 16 juli 2024
Lees meer

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer