JO11-1 wint na moeizame start eenvoudig van Roda ’46 JO11-2

  • Opleiding

Zaterdagochtend 14 mei stond de competitiewedstrijd tussen G.V.V.V. JO11-1 en Roda’46 JO11-2 op het programma. G.V.V.V. op dat moment de nummer 3 van de competitie en Roda’46 de nummer laatst. Voor de liefhebbers van de TOTO zou een overwinning van G.V.V.V. JO11-1 niet veel opleveren.

Achterstand

Om klokslag 9.45 uur floot de heer T. Jansen voor de aftrap van dit duel. Al binnen 1 minuut was het de spits van Roda’46 welke alleen op doelman Roan van G.V.V.V. mocht aflopen. Goed optreden van Roan betekende niet een snelle 1-0 achterstand. Deze grote kans schudde G.V.V.V. totaal niet wakker en G.V.V.V. speelde een onthutsend zwak eerste kwartier. Het was daarom dik verdiend dat Roda na 3 minuten alsnog op een 1-0 voorsprong kwam. Wederom leidde zwak verdedigen dit tegendoelpunt in. Ook na deze 1-0 achterstand zagen we een ongeïnspireerd acterend G.V.V.V. en kort na de 0-1, kwam Roda’46 zelfs op een 0-2 voorsprong. Een tussenstand welke de hekkensluiter in deze competitie nog niet eerder had meegemaakt. Kort na de 0-2 werd er een kleine omzetting gedaan en werd Joey op de rechterkant gepositioneerd. Dit pakte direct goed uit want in de laatste minuut van het eerste kwart was het dezelfde Joey, welke een individuele actie prima afrondde, door de bal hard en laag diagonaal in het doel te schieten 1-2. Kort daarna volgde het rustsignaal.

Ander G.V.V.V.

In het tweede kwart zagen we een heel ander G.V.V.V. Een G.V.V.V. dat de tegenstander steeds verder achteruit dwong en op jacht ging naar de gelijkmaker. Deze gelijkmaker kwam er dan ook snel. Wederom een goede actie van Joey, welke zijn man passeerde en de bal vervolgens hard en laag voor gaf richting de tweede paal, op de geheel vrijstaande Timme. Die kon de bal vervolgens rustig binnenlopen 2-2. Kort na de 2-2 stuurde Sam, Julian op rechts weg. Julian gaf een mooie voorzet, wederom richting de tweede paal waar wederom Timme vrij stond. Het schot van hem werd eerst nog geblokkeerd, maar in de rebound kopte Timme de bal knap over de keeper heen en zo kwam G.V.V.V. JO11-1 deze ochtend voor het eerst op een voorsprong 3-2. G.V.V.V. bleef doorgaan met kansen creëren en nu was het Sam, welke Appie vrij zette voor de doelman van Roda ’46 en Appie faalde niet en schoot de 4-2 tegen de touwen. Kort na de 4-2 zette Julian in de as wederom Appie vrij voor de keeper en nu was Appie net iets eerder bij de bal dan de keeper en gleed hij met de punt van zijn linker teen de 5-2 binnen. Met een 5-2 voorsprong werd het tweede kwart afgesloten.

Verslapping direct beantwoord

Een verslapping in het derde kwart, betekende na 2 minuten de aansluitingstreffer van Roda ’46 5-3. Ezra nam het team weer bij de hand en stuurde Adam weg, Adam stuurde met een individuele actie zijn tegenstander het bos in. Dezelfde Adam gaf een afgemeten voorzet op Appie en Appie wist hier wel weer raad mee en schoot overtuigend met links de 6-3 op het scorebord. Een loepzuivere hattrick voor Appie. Een prachtige counter van G.V.V.V., waarbij Appie Noah op rechts wegstuurde en Noah 1 op 1 met de doelman de bal beheerst met rechts in de verre hoek schoof, luidde de 7-3 in. Met deze 7-3 voorsprong werd het derde kwart afgesloten.

Wat er aan het begin van het derde kwart gebeurde, gebeurde ook aan het begin van het vierde kwart. Binnen 2 minuten was het de aanvallende middenvelder van Roda ’46, welke met een prachtig afstandsschot de 7-4 op het scorebord zette. Daarna was het G.V.V.V. weer welke het initiatief nam in het vierde kwart. Joey zag vanaf een intrap Timme vrijstaan, de bal bereikte Timme en Timme twijfelde niet en schoot de 8-4 tegen de touwen. Kort na de 8-4 stuurde Adam Timme op links weg. Timme versnelde en rondde beheerst af 9-4. Dit betekende de 4de goal van Timme deze ochtend. Het slotakkoord kwam op naam van Adam. Appie schoot vanaf links de bal hard richting het doel. Waar iedereen dacht dat deze bal naast zou gaan, stond daar geheel vrij bij de tweede paal Adam, welke de bal eenvoudig binnen tikte en hiermee de eindstand bepaalde van 10-4 voor G.V.V.V. JO11-1.

Volgende week zaterdagochtend gaat G.V.V.V. JO11-1 op bezoek bij de koploper SO Soest JO11-1. Indien G.V.V.V. JO11-1 erin slaagt om 3 punten mee te nemen uit Soest, dan kan het op zaterdagochtend 28 mei thuis kampioen worden tegen Spakenburg JO11-1. Spelen de blauwen gelijk of wordt er verloren van SO Soest dan is de titel voor SO Soest JO11-1.
Kortom een heerlijk duel om naar uit te kijken.

G.V.V.V. JO11-1 – Roda ’46 JO11-2   10-4

Doelpuntenmakers G.V.V.V. JO11-1: 4 x Timme, 3 x Appie, 1 x Noah, 1 x Joey en 1 x Adam.
Toeschouwers: 50

Perschef G.V.V.V. JO11-1
Stefan van de Bovenkamp

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD (+ extra informatie)

Opleiding | 25 mei 2024
Lees meer

Juni toernooienmaand bij G.V.V.V.

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer