JO15-1 deze keer niet opgewassen tegen koploper Victoria

  • Opleiding

Het is de JO15-1 niet gelukt punten te pakken tegen ongeslagen koploper Victoria uit Loosdrecht. In de uitwedstrijd werd het nog 1-1, vandaag moest G.V.V.V. buigen met 1-4.

Met een goed gevulde bank, waarbij ook werd geput uit de JO13-1 en JO14-1, begint G.V.V.V. goed en met veel energie aan de wedstrijd. Dit ondanks een flink aantal spelers die net terug waren van diverse werkweken. Het felle begin van de thuisploeg wordt al na 5 minuten beloond. Noah geeft van achteruit een prachtige crossbal op Jedi. Die neemt goed aan en geeft een voorzet op Mohammed Makhoukh, die in de verre hoek binnenschiet en de blauwen op een 1-0 voorsprong zet. Pas in de 9e minuut is er een eerste poging van Victoria. Keeper Liam Verbaarschot (JO13-1) ziet de bal net over de kruising vliegen. Dan krijgt Mohammed Laaraaj een goede kans om de score te verdubbelen. Mohammed Makhoukh draait zich slim vrij op het middenveld en kan de bal aan de andere Mohammed meegeven. Die snelt zijn tegenstander voorbij, schiet maar mikt net naast.

Scenario 2

Dan krijgt Victoria een grotere kans. Na een korte corner (Scenario 2 denk ik, als je erbij was begrijp je het) wordt een goed schot knap over de lat getikt door Liam. Even later is het wel 1-1. Liam staat net iets te ver voor zijn doel om bij een hoge boogbal te kunnen, die dan ook achter hem in het doel valt. Helaas duurt het maar twee minuten en dan is het ook nog 1-2. Victoria countert en schuift vrij eenvoudig binnen.

Bijna weer gelijk

Voor rust krijgt G.V.V.V. nog een grote kans om weer gelijk te komen. Jedi legde een bal breed op Levi, die leek te schrikken van de vrije schietkans. Dat kan de reden geweest zijn dat de bal rakelings over werd geschoten. Een forse overtreding op Vinz levert een speler van Victoria een gele kaart op, die naar de mening van sommigen misschien wel rood had moeten zijn.

Victoria sterker

De eerste grote kans na rust is voor Victoria. Een van de spitsen duikt ineens op voor Liam, maar zijn inzet is te zacht om hem te verrassen. Het wordt al snel duidelijk dat Victoria inmiddels sterker is dan de thuisploeg. Al vrij vroeg in de tweede helft valt dan ook de 1-3. G.V.V.V. krijgt de bal niet weg, een speler van Victoria wurmt zich door de blauwe verdediging en schuift de bal in het doel.

Penalty gestopt

Nadat Vinz de derde gele kaart van de wedstrijd heeft gekregen gaat de vrije trap van 25 meter ruim over het G.V.V.V.-doel. Even later gaat na een vloeiende aanval van onze gasten de 1-4 er in de korte hoek van dichtbij in en is de wedstrijd gespeeld. In de blessuretijd krijgt Victoria nog een vrij gemakkelijk gegeven penalty na een overtreding van Jayden. Het is een mooie gelegenheid voor onze jonge stand-in keeper Liam om zich te bewijzen. Een mooi moment voor hem, want hij weet de strafschop tegen te houden!

Met nog 2 wedstrijden te gaan is het resultaat dat Victoria (zo goed als) kampioen is en G.V.V.V. als voorlaatste nog zal moeten knokken om niet te degraderen. Komende zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen AFC Quick op het programma.


G.V.V.V. JO15-1 – Victoria JO15-1 1-4 (1-2)
Scoreverloop: 5. Mohammed Makhoukh 1-0, 17. Victoria 1-1, 19. Victoria 1-2, 42. Victoria 1-3, 63. Victoria 1-4.

Gele kaart: 22. Victoria, 37. Noah Colijn, 54. Vinz van Meegdenburg, 56. Victoria, 61. Jedi Domacassee.

Opstelling G.V.V.V. JO15-1: Liam Verbaarschot (k), Jafeth Zwart (59. Thijs van Kooten), Cas Weppelman (48. Jayden ’t Zand), Vinz van Meegdenburg (64. Jafeth Zwart), Levi Roseboom, Noah Colijn ©, Jedi Domacassee, Mohammed Laaraaj (19. Hugo Schoonderbeek), Nick Budding (25. Mohammed Laaraaj), Mohammed Makhoukh (63. Nick Budding), Valentijn Meeuwsen (59. Salman Zangouhi).

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD

Opleiding | 17 juni 2024
Lees meer

Rabo Clubsupport 2024: G.V.V.V. hoopt op ASM Court

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer

Jeugd geniet op Arie Blankenspoor Toernooi

Opleiding | 16 juni 2024
Lees meer