JO15-1 wint dik verdiend van AFC Quick 1890

  • Opleiding

De JO15-1 had maar een taak: winnen van de nummer drie AFC Quick. Een driepunter was in ieder geval noodzakelijk om nog een kans te maken het vege lijf te redden in de zesde divisie. Daarna was het afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tussen hekkensluiter Sparta Nijkerk en SDV Barneveld. De uitwedstrijd tegen AFC ging met 4-2 verloren, G.V.V.V. had dus sowieso iets goed te maken.

G.V.V.V. begint scherp en fel aan de wedstrijd, wat in de derde minuut al bijna de 1-0 oplevert. Vinz slingert een vrije trap goed voor en de bal komt voor de voeten van Noah, die hem van dichtbij niet langs de keeper krijgt. Een goed begin dus voor de thuisploeg, maar na deze kans is AFC Quick een paar keer gevaarlijk in de omschakeling. Dat leidt in de 8e minuut tot de eerste grote kans voor de Amersfoorters. Een goed schot wordt een beetje van richting veranderd door Jafeth, maar kan toch klemvast worden gepakt door Tim.

Blauwen iets beter

Daarna gaat het duel redelijk gelijk op, met een licht overwicht van de blauwen. Veel kansen zijn er aan beide zijden niet te noteren. Pas na 24 minuten krijgt G.V.V.V. weer een mogelijkheid via Noah, die het met een schot hoog richting bovenhoek probeert, maar helaas net iets té hoog. Meteen daarna krijgt G.V.V.V. een hele grote kans om op voorsprong te komen. Jedi komt ineens vrij vanaf de hoek van de zestien en schiet rakelings voorlangs. Mohammed Makhoukh komt net te laat om de bal er bij de tweede paal in te lopen. Voor rust krijgt ook AFC Quick een 100% kans op de voorsprong. De verdediging van de blauwen wordt weggespeeld en een aanvaller verschijnt alleen voor onze keeper, die goed uit zijn doel komt en het gevaar onschadelijk maakt.

AFC Quick op voorsprong

Na rust schakelen de gasten uit Amersfoort duidelijk een tandje bij, wat in de 5e minuut de 0-1 oplevert. Een voorzet vanaf de achterlijn komt bij een geheel vrijstaande spits, die weinig moeite heeft de bal van dichtbij in het doel te schieten. Even later probeert Mohammed Laaraaj het met een bekeken boogbal, die maar net over het doel wordt getikt door de keeper. Bij een forse overtreding op de enkels van Vinz krijgt een speler van AFC een gele kaart, waar de meesten van ons dachten aan rood. Vinz kan gelukkig verder. G.V.V.V. komt weer steeds beter in de wedstrijd en speelt geleidelijk aan steeds meer op de helft van AFC.

Goal Valentijn

In de 52e minuut is het raak en ligt de gelijkmaker in het net. Bij een blauwe aanval lukt het AFC Quick niet om de bal weg te krijgen. Noah krijgt een schietkans, die nog kan worden gekeerd maar het is Valentijn die de trekker alsnog kan overhalen. De gelijkmaker is gezien de verhoudingen op het veld dik verdiend. Daarna gaat G.V.V.V. vol op zoek naar de winnende goal. Een goede aanval over veel schijven eindigt met een schietkans van Mohammed Laaraaj, maar die raakt de bal helaas verkeerd. Met nog acht minuten op de klok wordt Jedi vrij voor de keeper gezet door Vinz. Het duel tussen Jedi en de keeper loopt uit op een blessure voor de laatstgenoemde en de bal gaat naast.

Nog een keer Valentijn!

De schade bij de keeper van onze gasten viel gelukkig mee. Bij de gelijke stand loopt de spanning  op en de Amersfoorters rekken een beetje tijd. Vijf minuten voor tijd krijgt G.V.V.V. een enorme kans op de 2-1. Jedi stuurt Mohammed Makhoukh weg, die alleen richting doel kan sprinten. Hij moet wel wat ver uitwijken naar links, waardoor hij rakelings voorlangs schiet. Maar twee minuten later is het wel 2-1. Het is weer Valentijn die scoort. Bij een goede aanval van de blauwen weet hij vanaf de linkerkant met een bekeken schot met zijn linkerbeen de keeper in de korte hoek te passeren. Tot aan het laatste fluitsignaal blijft G.V.V.V. druk houden op het doel van AFC, dus bleven de drie punten in Veenendaal.

Helaas won SDV Barneveld van Sparta Nijkerk, waardoor G.V.V.V. zich alsnog niet heeft kunnen handhaven in de zesde divisie. Daardoor staat er volgende week in de laatste wedstrijd van dit seizoen, uit tegen IJsselmeervogels, niets meer op het spel.


G.V.V.V. JO15-1 – AFC Quick 1890 JO15-1 2-1 (0-0)
Scoreverloop: 40. AFC Quick 0-1, 52. Valentijn Meeuwsen 1-1, 66. Valentijn Meeuwsen 2-1.

Gele kaart: 47. AFC Quick.

Opstelling G.V.V.V. JO15-1: Tim Scholtus (k), Jafeth Zwart, Vinz van Meegdenburg, Jesper van Vreeswijk (41. Nick Budding), Levi Roseboom, Hugo Schoonderbeek, Noah Colijn ©, Jedi Domacassee, Mohammed Laaraaj, Mohammed Makhoukh, Valentijn Meeuwsen.

Tekst: GVVV.nl/Luc Scholtus

Ander nieuws

Nieuwe kledingsponsoren G.V.V.V.

Opleiding | 18 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. JO13-1 de beste van EUROPAPA

Opleiding | 13 mei 2024
Lees meer

Stef Scholten is de pupil van de week bij de wedstrijd tegen Spakenburg

Opleiding | 09 mei 2024
Lees meer