Onmachtig G.V.V.V. verliest bij IJsselmeervogels

  • Wedstrijdverslagen

G.V.V.V. heeft de laatste uitwedstrijd van het reguliere seizoen verloren. Op bezoek bij IJsselmeervogels creëerden de blauwhemden zeer weinig en zagen zij de thuisploeg, na een ruststand van 1-0 in de slotfase uitlopen naar 3-0, die zich daarmee verzekerden van een volgend avontuur in de Jack’s League.

De basiself van de ploeg van trainer Gery Vink bestond zaterdagmiddag weer uit het bekende namenlijstje. Mart de Jong en Jan van Willige keerden terug van hun schorsing, waardoor Maikel Epskamp en Johan Jansen weer op de reservebank plaatsnamen. Dat gold eveneens voor Mats Grotenbreg die in het hart van de defensie de voorkeur kreeg boven voormalig IJsselmeervogels speler Achraf Nejmi, die hem tijdens zijn herstel van een blessure daar had vervangen. Het zou een wedstrijd worden met veel belang voor IJsselmeervogels. De thuisploeg moest namelijk een resultaat halen om zich veilig te spelen voor nog een jaar tweede divisie.

Mart de Jong, hier aan de bal, keerde terug na een schorsing.

G.V.V.V. was bovenliggend in de eerste fase van de wedstrijd. De eerste schietkansen waren dan ook voor de bezoekende ploeg. Een schot van Adham El Idrissi belandde rechtstreeks in de handen van Jaimy Schaap, terwijl Justin Spies zijn inzet over het doel van diezelfde sluitpost zag vliegen. Even daarna een mooie actie van Byron Burgering, die zijn voorzet op de vrijstaande El Idrissi met de punt van de schoen van verdediger Willems tot corner zag worden gedegradeerd in plaats van een echte kans.

Eerste kans raak

En dan zal je altijd zien als je zelf het heft in handen lijkt te hebben dat de tegenstander bij de eerste de beste kans ook toeslaat. Dat gebeurde dus ook, want bij de eerste keer dat IJsselmeervogels in ‘the box’ verscheen was direct raak. Over de linkerflank kon de aanval vogelvrij worden opgezet en liet Mats Grotenbreg het na om uit te stappen. Met een bekeken inzet belandde de bal aan de rechterkant van het veld, waar Bradley Martis een een-tweetje aanging met de handige Ilias Boudouni en uiteindelijk in een moeilijke hoek belandde. Maar de rechtervleugelverdediger zag de gespreide benen van goalie Jan van Willige en schoof door zijn ‘stokken’ de bal tegen de touwen schoot en daarmee zijn ploeg op de zo zeer gewenste voorsprong: 1-0.

Geen treffers voor Byron Burgering.

Na die achterstand heeft G.V.V.V. eigenlijk geen moment meer aanspraak gemaakt op minimaal een gelijkspel op bezoek in Spakenburg. Twee wissels in de rust – Theunissen en Nejmi voor Oostinjen en Grotenbreg – leverden ook onvoldoende op. Wel pakte de gastheren na de thee kort het initiatief. Want bij twee hoekschoppen moest de in het doel teruggekeerde Van Willige al stompend voor opruiming zorgen en ook nog een keer gestrekt naar de hoek op een afstandsschot van Martis uit een rebound na een afgeslagen aanval.
Daarna bleven verdere kansen of mogelijkheden ook voor IJsselmeervogels uit om de score verder uit te breiden. Het spelbeeld was zoiets als van de lamme tegen de blinde en daarom het aanzien nauwelijks waard.

Nekslag

Pas in de slotfase kreeg het spel van IJsselmeervogels wat meer dreiging. Een paar zaalvoetbaltrucs van Steven Sanchez Angulo en Ilias Boudouni in en rond het zestienmetergebied leidde er toe dat de blauwe defensie dolgedraaid werd en er niet voor adequate opruiming gezorgd kon worden. De afgeslagen bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Boudouni die een prachtig strak schot in de kruising produceerde en daarmee sluitpost Van Willige volstrekt kansloos liet en G.V.V.V. daarmee de definitieve nekslag toediende.
Een minuut voor tijd werd het ook nog 3-0, toen Van Willige met een zeer knappe reflex goed redde op een kopbal van zeer dichtbij, maar in de rebound niet meer kon reageren op een schot van Martis. Hij bepaalde de eindstand van de middag en werd ook verkozen tot ‘man of the match’ vanwege zijn twee goals. Maar Ilias Boudouni had daar ook wel recht op gehad, want deze technisch begaafde speler was een van de weinige lichtpuntjes in deze degradatiekraker.

Adham el Idrissi (r.) kon ook geen potten breken.

Als G.V.V.V. nog iets wil gaan betekenen in de nacompetitie om lijfsbehoud dan zal het snel deze wedstrijd moeten vergeten, want op de eerste 25 minuten na, toonden de pupillen van coach Gery Vink heel weinig wil om de strijd aan te gaan en was het spel ook allerbelabberdst.

G.V.V.V. speelt volgende week de laatste thuiswedstrijd van de competitie, als regiogenoot TEC uit Tiel op bezoek komt en daarin zal het dus moeten laten zien dat het klaar is om het degradatiespook te gaan bestrijden. Die wedstrijd op sportpark Panhuis begint om 15.30 uur.


IJsselmeervogels – G.V.V.V. 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 25. Bradley Martis 1-0, 84. Ilias Boudouni 2-0, 89. Bradley Martis 3-0.

Opstelling IJsselmeervogels: Jaimy Schaap ©, Daniël van Son, Jeffrey Buitenhuis, Bradley Martis, Steven Sanchez Angulo (88. Stan Beune), Khalid Tadmine (82. Pieter Langedijk), Mitch Willems (63. Adil Haian), Ilias Boudouni, Darren Rosheuvel, Kai Heerings, Jerrel Hak (88. Ibrahim Christos).

Opstelling G.V.V.V. : Jan van Willige, Taoufik Adnane ©, Mats Grotenbreg (46. Achraf Nejmi), Joeri Potjes, Justin Spies, Danny de Leeuw (68. Lars ten Teije), Tom Oostinjen (46. Steven Theunissen), Mart de Jong, Jordi Bitter, Adham el Idrissi (75. Joshua Patrick), Byron Burgering.

Gele kaarten: 45. Kai Heerings (IJsselmeervogels), 67. Achraf Nejmi (G.V.V.V.)

Scheidsrechter: D. Schaper (Dokkum)
Toeschouwers: 1100

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn en Bas van Capelleveen
Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

G.V.V.V. verspeelt in Almere voor tweede week op rij de zege

Wedstrijdverslagen | 13 april 2024
Lees meer

Pechwedstrijd tegen hekkensluiter Lisse levert veel sterker G.V.V.V. slechts 1 punt op

Wedstrijdverslagen | 06 april 2024
Lees meer

G.V.V.V. trekt zege over de streep na lastig treffen tegen HHC Hardenberg

Wedstrijdverslagen | 30 maart 2024
Lees meer