Onnodige nederlaag voor JO15-2

• Opleiding

Na een matige eerste helft waarin G.V.V.V. een 2-0 achterstand opliep knokte de ploeg zich in de tweede helft terug naar 2-2. In de laatste tien minuten van de wedstrijd kreeg G.V.V.V. nog genoeg kansen om de wedstrijd zelfs winnend af te sluiten maar drie minuten voor het einde viel het beslissende doelpunt toch aan de andere kant waardoor er onnodig met 3-2 werd verloren.

Na een corner voor Houten weet Maarten de bal te klemmen.

Matig G.V.V.V. ziet Houten tweemaal scoren

G.V.V.V. had in de eerste helft verreweg het meeste balbezit maar het lukte de blauwen niet om dit ook in een voorsprong om te zetten. Via Dylan, na een mooie pass van Luuk, kreeg G.V.V.V. de eerste kans van de wedstrijd maar de bal werd recht op de keeper geschoten. Even later was het Ahmad die de bal via Milan en Thijmen bij Omar kreeg maar een Houtense verdediger wist er nog net een voetje tussen te krijgen. In de eerste tien minuten van de wedstrijd kreeg G.V.V.V. nog een paar kansen maar gescoord werd er niet. De eerste de beste uitval van Houten was wel raak. Na een bal over de verdediging was een aanvaller van Houten eerder bij de bal dan keeper Maarten en werd de bal eenvoudig in het lege doel gewerkt. G.V.V.V. probeerde deze achterstand snel ongedaan te maken maar het was iets te onnauwkeurig in de passing om het Houten heel erg moeilijk te maken. Zo kwam Tijmen, na een slim overstapje van Dylan, net wat ruimte te kort om doeltreffend uit te halen en even later zat een verdediger van Houten Nizar dwars bij de volgende mogelijkheid. G.V.V.V. moet achterin blijven opletten op de snelle tegenaanvallen. Na één zo’n tegenaanval kwam G.V.V.V. goed weg. De bal belandde snoeihard op de lat. Na een corner van Nizar was het Sjoerd die dichtbij de 1-1 was maar zijn schot was recht op de keeper af waardoor deze de bal makkelijk kon tegenhouden. Jasper moet vervolgens aan de bak om een snelle tegenaanval onschadelijk te maken. Dit lukte en via Maarten en Hugo werd een volgende aanval opgezet. Via Lewon en Thijmen kwam G.V.V.V. weer in de buurt van het doel van Houten maar echt grote kansen leverde dit niet meer op. Nizar draaide goed weg van zijn tegenstander maar het schot van grote afstand ging hoog over het doel. Na een volgende aanval via Hugo, Dylan en Omar werd het schot van laatstgenoemde geblokt en uit de corner die volgde wist G.V.V.V. de bal ook niet in het doel te werken. Op slag van rust kwam Houten tegen de verhouding in op 2-0. Nadat weer een G.V.V.V.-aanval was stukgelopen schakelde Houten razendsnel om en werd de verdediging van G.V.V.V.  volkomen verrast. Het was voor de spits van Houten vervolgens een koud kunstje om de 2-0 binnen te schieten.

Jasper met een nieuwe aanvalspoging voor G.V.V.V.

G.V.V.V. knokt zich terug in de wedstrijd maar krijgt toch deksel op de neus

Houten kreeg in de tweede helft de eerste kans maar gelukkig werd de bal naast geschoten. Hierna naam G.V.V.V. de wedstrijd weer in handen en via Thijmen en Lewon kon Ahmad richting doel schieten maar de keeper wist de bal te vangen. G.V.V.V. werd sterker en wist via Marwan de 2-1 te scoren. Na een slimme inworp van Nizar kon Lewon richting het doel opstomen en schieten. De keeper wist de bal te stoppen maar moest wel een rebound toestaan. Marwan was er als de kippen bij om de rebound vervolgens in het doel te schieten. Na een mooie 1-2 tussen Thijmen en Lucas werd Dylan aan de linkerkant van het veld weggestuurd. De achterlijn werd goed gehaald maar de voorzet werd nog net geblokt waardoor er niets meer restte dan een corner. Uit de corner van Lucas was Sjoerd met het hoofd dicht bij de gelijkmaker maar de keeper van Houten redde goed. G.V.V.V. bleef Houten onder druk zetten en na een mooie pass van Luuk op Dylan leverde dit een kans op voor Nizar. Nizar schoot de bal echter net over het doel. Kort hierna glipte Nizar aan de rechterkant van het veld door de verdediging van Houten en schoot vanuit een moeilijke hoek tegen de keeper aan waar een voorzet op enkele vrijstaande teamgenoten wellicht een betere optie was geweest. Met nog iets meer dan tien minuten te gaan scoorde G.V.V.V. de verdiende gelijkmaker. Een mooie aanval via Dylan, Lewon en Marwan eindigde bij Omar die de bal keurig diagonaal in het doel schoot.  G.V.V.V. wilde nu ook de overwinning binnenslepen en er werd geknokt voor iedere bal. Het was Nathan die in een mooi duel met zijn directe tegenstander, die toch echt twee koppen groter was, als winnaar uit de bus kwam en zo een volgende aanval kon opzetten die helaas niet opleverde. Toch kreeg G.V.V.V. geen hele grote kansen meer en was het zelfs Houten dat vlak voor het einde van de wedstrijd plotseling 3-2 scoorde.  G.V.V.V. verspeelde voorin de bal en, niet voor het eerst vandaag, werd het in de omschakeling verrast door Houten. In de laatste paar minuten probeerde G.V.V.V. nog een puntje uit het vuur te slepen. Een kans hierop kregen de blauwen nog wel maar Omar kwam een paar schoenmaten te kort om een voorzet van Dylan binnen te kunnen schieten. Eindstand 3-2.

Dylan (22) ziet Luuk een kopduel winnen.

Houten  JO15-4 – G.V.V.V. JO15-2    3 – 2 (2 – 0)

Scoreverloop: 10. 1-0 Houten; 35. 2-0 Houten; 48. 2-1 Marwan Akbili; 59. 2-2 Omar Uka; 67. 3-2 Houten

Opstelling G.V.V.V. JO15-2: Maarten van Schaik (k), Jasper Hardeman, Sjoerd van de Lagemaat, Hugo van Leeuwen, Lucas van der Salm, Thijmen Meijer, Luuk Septer ©, Ahmad Amallah, Milan van de Weerd, Omar Uka en Dylan Dirksen

Wissels: Marwan Akbili, Lewon Stepanyan, Nizar Errahmouni en Nathan Lema

Tekst en foto’s: Jos van Schaik

J.O.C. organiseert paasbrunch voor alle jongens en meisjes van Jong Blauw t/m O11