#OTD // De Bongerd ontploft na late zege G.V.V.V.

  • Het eerste

In #OTD (On This Day) gaan we vandaag terug naar 2014. G.V.V.V. sleept diep in blessuretijd een overwinning bij Barendrecht uit het vuur en mag een beslissingswedstrijd om de titel gaan spelen met Spakenburg. 

Sportpark De Bongerd in Barendrecht kleurde op zaterdag 10 mei 2014 helemaal blauw. Massaal waren de supporters naar de Zuid-Hollandse plaats afgereisd om hun ploeg te steunen in de jacht naar de overwinning. Het doel was helder: winnen van Barendrecht.

Een zege van Spakenburg zou een beslissingswedstrijd om het kampioenschap betekenen, puntenverlies van de blauwen uit het vissersdorp – en een overwinning voor G.V.V.V. – maakte de Veenendalers direct kampioen.

Ontlading

Daniël Esajas en Bas Mourits hadden hun ploeg in korte tijd op een riante 2-0 voorsprong gezet. Namens G.V.V.V. deed Dennis van Meegdenburg voor rust iets terug, hij tekende voor de aansluitingstreffer: 2-1. Kort na de rode kaart van Almeida kwam G.V.V.V. via Sherwin Grot op prachtige wijze op gelijke hoogte.

Door het tijdrekken van Barendrecht kwamen er zeven minuten extra tijd bij. Rik van der Eerden scoorde vervolgens in de absolute dying seconds de winnende treffer, waarna De Bongerd ontplofte van vreugde.

Nagenieten

Fotografie: © Dick Gijsbertsen, Orange Pictures

Ander nieuws

Weg naar de finale, KNVB TOTO Beker

Het eerste | 14 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. opent oefencampagne nieuwe seizoen met een gelijkspel

Het eerste | 13 juli 2024
Lees meer

G.V.V.V. legt laatste nieuwe speler voor nieuwe seizoen vast

Het eerste | 12 juli 2024
Lees meer