Slap en inspiratieloos JO15-2 laat zich aftroeven door CJVV

  • Opleiding

Het einde van het seizoen is in zicht. Een seizoen wat goed begon voor G.V.V.V. maar na de winterstop is de ploeg nauwelijks meer in staat de tegenstander haar wil op te leggen. Ook afgelopen zaterdag toen CJVV op bezoek kwam lukte er vrij weinig bij de blauwen. Pas nadat G.V.V.V. van 0-3 terugkwam tot 2-3 leefde de ploeg een beetje op. Kansen op de gelijkmaker waren er nog maar het doelpunt viel, diep in blessuretijd, aan de andere kant. Eindstand 2-4.

Lucas duelleert om de bal.

Ondanks veel balbezit weinig gevaar

G.V.V.V. had in de eerste helft het meeste balbezit maar wist daar vrij weinig gevaar mee te stichten. Via Nathan en Lewon probeerde Thijmen de bal voor het doel te brengen maar de verdediging van CJVV stond goed opgesteld en kon makkelijk uitverdedigen. CJVV kwam er vervolgens snel uit over de rechterkant maar de voorzet kon door de verdediging worden onderschept. Via Sjoerd, Nathan en Jasper werd een volgende aanval opgezet maar G.V.V.V. speelde te slordig om hieruit echt gevaarlijk te worden. Via Lewon en Dylan, en later via Ahmad, Marwan en Milan, werd wel gezocht naar een gaatje in de verdediging maar die werd niet gevonden. Na een kwartier spelen was de eerste echte kans van de wedstrijd voor CJVV. Na een diepe bal kwam keeper Maarten goed zijn doel uit en wist de bal buiten het strafschopgebied weg te koppen. De bal kwam voor de voeten van een CJVV-speler die de bal ineens richting het doel schoot. Gelukkig ging de bal naast het doel. Even later was het dan toch raak voor de bezoekers. Het lukte de verdediging van G.V.V.V. niet de bal weg te werken waarna de spits van CJVV de bal vanaf zo’n elf meter prachtig in het doel schoot (0-1). Hierna het eerste echte gevaar van G.V.V.V. Dylan ontsnapte aan de linkerkant van het veld en haalde goed de achterlijn. De voorzet die volgde was echter een makkelijke prooi voor de keeper. Nadat weer een aanvalspoging van G.V.V.V. was stukgelopen kwam CJVV er razendsnel uit. Met één simpele pass door het centrum werd de spits van CJVV vrij voor keeper Maarten gezet waarna het een koud kunstje was om de 0-2 te scoren. Voor de rust kwam G.V.V.V. via Dylan en Marwan nog wel in de buurt van het CJVV-doel maar de schoten mistten allemaal de juiste richting. Lewon kreeg op slag van rust nog wel een hele grote kans. Hij speelde zich knap vrij in het strafschopgebied maar in het schot wat volgde was te slap waardoor de keeper de bal makkelijk kon pakken.

Oplevingen van korte duur

Na de pauze leek G.V.V.V. uit een ander vaatje te gaan tappen. Er werd feller om de bal gestreden en via Hugo en Luuk kwam de bal bij Dylan. Dylan gaf de bal goed voor en Omar het de bal voor het intikken. Helaas raakte Omar de bal niet helemaal goed waardoor de bal over het doel ging. Net toen het thuispubliek er eens goed voor ging zitten ging het toch weer mis. CJVV kwam er via de rechterkant snel uit en de voorzet werd door de spits vakkundig afgerond (0-3). Bij G.V.V.V. gingen de kopjes weer hangen en even leek het er op dat CJVV nog verder zou uitlopen. Gelukkig wist Maarten nog een aantal malen redding te brengen. Met nog een kwartier op de klok kwam er plotseling wat meer vuur in het spel van G.V.V.V. Via Nizar en Lewon kwam de bal bij Dylan. Dylan was sneller dan de CJVV-verdedigers en wist de bal ook nog keurig langs de keeper in het doel te schieten (1-3). G.V.V.V. leek wakker geschud en weer leek Dylan op weg naar het doel toen hij door een verdediger onderuit geschoffeld werd. Lewon nam de vrije trap bijna perfect, de bal belandde op de lat. Die zelfde Lewon had de aansluitingstreffer op zijn schoen maar net als in de eerste helft was zijn inzet te slap om de keeper te passeren. Toch werd het nog spannend de laatste minuten. Via Lucas kwam de bal bij Dylan die de bal voor het doel speelde. Lewon wist de bal tot bij Omar te verlengen en Omar faalde nu niet in de afronding (2-3). Met nog vier minuten op de klok ging G.V.V.V. op jacht naar de 3-3. Lewon was tot tweemaal toe ook dichtbij de gelijkmaker maar na voorzetten van eerst Dylan en daarna Nizar werden niet omgezet in een doelpunt. G.V.V.V. liet op jacht naar gelijkspel natuurlijk wel veel ruimte aan CJVV om te counteren. Één zo’n counter leverde CJVV een corner op waaruit tot ontsteltenis van iedereen ook nog eens werd gescoord (2-4). Scheidsrechter Heikamp liet nog enkele minuten doorspelen maar G.V.V.V. wist daarin geen kansen meer te creëren. CJVV was nog wel een keer gevaarlijk maar Milan wist met een goede ingreep erger te voor komen. Eindstand 2-4

Dylan scoort de 1-3.

G.V.V.V.  JO15-2 – CJVV JO15-2   2 – 4  (0 – 2)

Scoreverloop: 18. 0-1 CJVV; 27. 0-2 CJVV; 48. 0-3 CJVV; 55. 1-3 Dylan Dirksen; 66. 2-3 Omar Uka; 70+2. 2-4 CJVV

Opstelling G.V.V.V. JO15-2: Maarten van Schaik (k) ©, Jasper Hardeman, Sjoerd van de Lagemaat, Nathan Lema, Lucas van der Salm, Thijmen Meijer, Lewon Stepanyan, Marwan Akbili, Ahmad Amallah, Milan van de Weerd en Dylan Dirksen

Wissels: Luuk Septer, Omar Uka, Hugo van Leeuwen en Nizar Errahmouni

Scheidsrechter: Simon Heikamp
Toeschouwers: 50

Tekst en fotografie: Jos van Schaik.

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD (+ extra informatie)

Opleiding | 25 mei 2024
Lees meer

Juni toernooienmaand bij G.V.V.V.

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer