Vink trots: ‘Bereidheid naar elkaar is groot’

  • In de media

Na de zege op Rijnsburgse Boys was G.V.V.V. zaterdagmiddag ook te sterk voor AFC Amsterdam. De ploeg van Gery Vink won met 0-3. “Tegen dit soort ploegen kunnen wij uitstekend voetballen.”

Met twee zeges op rij gaan de stappen omhoog snel voor G.V.V.V. Het heeft ASWH op zes punten achter zich gelaten en is Kozakken Boys tot twee punten genaderd. “Wij komen van heel ver”, benadrukt trainer Gery Vink. “Wij hadden eerst de taak om energierijk te worden, je ziet in de wedstrijd van vandaag dat wij dat zijn.”

Want net als vorige week hebben de blauwhemden laten zien niet onder te doen voor de ploegen in het linkerrijtje van de ranglijst. “Winnen is altijd leuk. Van tevoren hoop je op een goed resultaat. De eerste helft ging het gelijk op, kregen zij wat kleine kansen. Op basis van de tweede helft hebben wij zeer verdiend gewonnen.”

Tandem

Eyecons omschreef de aanvalslinie van G.V.V.V. als een tandem. “Dat is nu al een paar weken aan de hand. Je ziet nu best wel wat vastigheden terug. De bereidheid naar elkaar is groot, wij geven niet veel meer weg. Staan vooral goed in de omschakeling, daar word ik blij van.”

“Er zijn nog vijftien punten te verdelen. De eerste vereiste is om boven ASWH te eindigen, staan daar nu redelijk los van. Krijgen hen volgende week. Dat wordt een veel zwaardere wedstrijd dan deze”, blikt de oefenmeester vooruit. Wat er dan nog mogelijk is? “Wij leven van week tot week. Hebben in een paar wedstrijden de echte kans op aansluiting laten liggen.”

‘Vertrouwen is er’

Het duel tegen ASWH is belangrijk voor zijn ploeg. Met een overwinning kan G.V.V.V. de laatste plaats ontlopen. “Deze wedstrijd geeft genoeg vertrouwen voor volgende week. Dan moeten we allemaal honderd procent zijn om de zege over de streep te trekken. Vertrouwen is er, nu de puntjes op de ‘i’.”

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer

Gesteld doel binnen handbereik voor Maguire en ploeg: ‘Gaat om manier waarop’

In de media | 24 maart 2024
Lees meer

Trainer Gery Vink na deceptie: ‘Voelde mij vandaag echt machteloos’

In de media | 17 maart 2024
Lees meer