Vink met zijn ploeg begonnen aan nieuwe voorbereiding

  • In de media

Trainer Gery Vink had zaterdagmiddag genoten van zijn ploeg. Het eerste elftal won op bezoek bij Rijnsburgse Boys met 1-4. ‘Wij maken zulke goede stappen in fases.’

In het interview met RTV Utrecht sloot Gery Vink vorige week gekscherend af dat de ontmoeting met Rijnsburgse Boys een ‘makkie’ werd. “Met de hoop op dit resultaat”, voegde de oefenmeester er zaterdagmiddag aan toe. “Ik denk dat het een zeer verdiend resultaat is. Ben zeer tevreden met ons vertoonde spel. Dat roep ik al weken. Scheveningen heeft een spelsysteem gecreëerd, waar veel ploegen zich op stuk lopen. Dan lijkt het ook of wij een stuk minder zijn.”

“Wij maken zulke goede stappen in fases. Dan kunnen we de overwinning van vandaag als een bekroning zien. Vandaag valt alles goed op zijn plaats. Iedereen heeft goed uitgevoerd, waar wij als ploeg al maanden mee bezig zijn. Het draait om functionaliteit, winnen en spelplezier. Ik heb alle drie die ingrediënten vanmiddag teruggezien”, blikt Vink tevreden terug.

Medicijn

De eindstand van 1-4 had maar zo veel hoger uit kunnen vallen. “Dat klopt, 2-8 was ook geen vreemde uitslag geweest. Wij creëerden veel uitgespeelde voetballende kansen. Ik heb een heel goed G.V.V.V. gezien. De overwinning komt op een goed moment voor de resterende wedstrijden. Wij hebben goede wedstrijden gespeeld, maar winnen blijft het beste medicijn om de ploeg vertrouwen te geven. Dan kun je volgende week met dezelfde elf starten en kan dat team beter en beter worden.”

Het vertoonde spel van G.V.V.V. in de tweede helft gaf de oefenmeester veel voldoening. “Toen hebben wij Rijnsburgse Boys met vlagen van de mat gespeeld, voetbaltechnisch gezien. Er zitten veel mogelijkheden in deze groep, zij moeten er zelf in gaan geloven.” Toch moet hij ook realistisch zijn. “Je staat waar je staat, als je ziet hoeveel persoonlijke fouten wij in de afgelopen maanden hebben gemaakt. Dan ga je een keer voor de bijl, die les hebben wij al een paar keer gehad.”

Finales

Een cruciale fase staat de blauwhemden nog te wachten. “Dit moeten we doortrekken. Er is niets mooier dan een goede reeks. Eerste vereiste is boven ASWH te eindigen. Die doelstelling hebben we onszelf gesteld. Wij zijn afgelopen week weer begonnen aan een nieuwe voorbereiding. Per week gaan we het zien. Nog zes finales, achttien punten. Het kan raar gaan lopen, maar we moeten zelf eerst gaan winnen. Niets meer, niets minder.

Fotografie: © Stefan Koops

Ander nieuws

Burgering kijkt trots terug: ‘Van deze keuze nooit spijt gehad’

In de media | 03 mei 2024
Lees meer

Gery Vink baalt van onnodige puntendeling: ‘Niet de eerste keer dit seizoen’

In de media | 14 april 2024
Lees meer

Vink content over teamprestatie: ‘Een mooie collectieve overwinning’

In de media | 31 maart 2024
Lees meer