Vitesse JO10 paar schoenmaten te groot voor JO11-1

  • Opleiding

Dinsdagmiddag 17 mei om 17.00 uur stond de aftrap gepland tussen Vitesse JO10 en G.V.V.V. JO11-1 op het schitterende complex van Papendal, dit alles naar aanleiding van de gasttraining die Mister Vitesse, Edward Sturing, onlangs gaf aan onze jongemannen.

G.V.V.V. JO11-1 vertrok om 15.45 uur vanaf de Burger King. Kort na 16.00 uur arriveerde G.V.V.V. op Papendal. Na kort even de kantine bekeken te hebben en potje tafelvoetbal werd de selectie van G.V.V.V. meegenomen naar de catacomben van het trainingscomplex van Vitesse. De JO11-1 werd gehuisvest in kleedkamer 4, jawel de Davy Pröpper kleedkamer. Een prachtige ruime kleedkamer met volgens de jongens 9 douches. Na een korte voorbespreking vertrokken de mannen naar het kunstgrasveld in de bossen bij Papendal. Het was deze middag snikheet plus een kunstgrasveld, waardoor de gevoelstemperatuur automatisch nog hoger ligt. In de warming-up merkte je al dat het een zware middag zou gaan worden.

Verschil snel duidelijk

Om klokslag 17.00 uur werd er afgetrapt op Papendal. Al snel kon je zien dat de jongens van Vitesse, technischer en balvaardiger waren, en beschikten over een hogere handelingssnelheid en sterker waren in duelkracht. Toch was het de JO11-1 wat uit een prachtige counter op 0-1 kwam. Julian speelde de bal in de diepte op Appie, Appie keek goed om zich heen en legde de bal breed op Sam, welke de bal vervolgens heel beheerst tegen de touwen schoot. Daarna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Roan. Vitesse stelde snel orde op zaken, want na het eerste kwart stond er 3-1 op het scorebord van Vitesse. Waar G.V.V.V. beschikte over 11 spelers, was het Vitesse wat elk kwart een nieuwe team liet opdraven. Het was daarom bewonderingswaardig hoe knap de JO11-1 stand hield in het tweede kwart.


Eenrichtingsverkeer

Ondanks het eenrichtingsverkeer en fantastisch keeperswerk van Roan, werd het tweede kwart afgesloten met een 4-2 achterstand. Dit betekende in het tweede kwart een 1-1 eindstand. Het doelpunt van G.V.V.V. kwam op naam van Adam. Wederom een aanval waar een idee achter zat en Adam dit fraai afrondde. Door de hitte merkten we al dat het laatste half uur voor G.V.V.V. een pittig karwei zouden worden. Ondanks de extreme omstandigheden bleven ze voor elke meter knokken, maar waren de talenten van Vitesse niet meer bij te houden.
In het derde kwart liep Vitesse uit van 4-2 naar 7-2. In het laatste kwart was de pijp bij G.V.V.V. helemaal leeg en liep Vitesse verder uit naar 12-2. Deze uitslag had ook nog hoger kunnen uitvallen, maar door enkele goede verdedigende acties en goed keeperswerk bleef dit de eindstand.
Na afloop werd er nog door een aantal spelers wat gedronken in de kantine en daarna vertrokken de blauwen weer terug naar Veenendaal.

Voor de spelers van G.V.V.V. JO11-1, begeleiders, ouders, opa’s en oma’s was het een fantastische beleving om dit eens mee te maken. Voor maar weinig amateurteams is dit weggelegd om aan te treden tegen deze jeugdige talenten van Vitesse.

Vitesse JO10 – G.V.V.V. JO11-1    12 – 2

Doelpuntenmakers G.V.V.V. JO11-1: Sam en Adam

Toeschouwers: 75

Tekst en foto’s: Stefan van de Bovenkamp

Ander nieuws

SPETTERENDE SEIZOENSAFSLUITING MET SLOTFEEST VOOR DE JEUGD (+ extra informatie)

Opleiding | 25 mei 2024
Lees meer

Juni toernooienmaand bij G.V.V.V.

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Opleiding | 24 mei 2024
Lees meer