‘De wisselwerking met het publiek is mooi’

  • Vrijwilligers Vrijdag

Elke vrijdag zet de club een vrijwilliger op een voetstuk, in de rubriek ‘Vrijwilligers Vrijdag’. Deze week Olaf Schouten. De 18-jarige zit bij het social media team en is speaker.

Bij de thuiswedstrijden schalt Olafs stem over de blauwe zijde van sportpark Panhuis. “Tegen Sparta Rotterdam was ik voor het eerst speaker. De vaste speaker was er niet, dus werd ik gevraagd. Ik vind het echt leuk om te doen. Ik laad me helemaal op voor het omroepen van de namen van de spelers. De wisselwerking met het publiek is dan mooi. Je moet daar wel een beetje mee oefenen en kijken hoe andere speakers het doen.”

Filmen

Schouten houdt zich niet alleen bezig met het speakeren. “Bij thuiswedstrijden ben ik meestal ook bezig met de stories op Instagram. Bij uitwedstrijden film ik meestal de goals en de reactie van de supporters. De mooiste momenten die ik heb gefilmd waren de hattrick van Patrick bij HSC’21 en de gelijkmaker van Bitter tegen Kozakken Boys aan het begin van het seizoen.”

Olaf was voordat hij bij het social media team kwam geen vaste bezoeker van ons sportpark. “Ik woon in Rhenen, maar mijn vader komt uit Noordwijk. Daardoor ging ik elke zaterdag met mijn vader bij vv Noordwijk kijken.” Toch kwam Olaf in contact met G.V.V.V. “Ik ging bij het eerste kijken als ze tegen Noordwijk moesten en volgde ze op Instagram. Toen heb ik een mailtje gestuurd dat ik graag kwam helpen bij het social media team. Ik kreeg binnen twee uur reactie en de volgende dag zat ik al met Youri. Zo loop ik nu een jaar rond op de club.”

Toekomstplannen

Olaf is dus nog zeker niet klaar bij de club, maar heeft ook grotere dromen. “Mij lijkt het mooi om bij een grote club stadionspeaker te worden. Maar eerst hier nog oefenen.”

Tekst: GVVV.nl/Thom van de Loosdrecht
Fotografie: ©
Stefan Koops 

Ander nieuws

‘We willen de businessclub verder opbouwen’

Vrijwilligers Vrijdag | 16 december 2022
Lees meer

‘Dat de jongens nu in het vierde elftal spelen, vind ik het mooiste wat er is’

Vrijwilligers Vrijdag | 09 december 2022
Lees meer

‘Ik doe graag wat voor de gemeenschap’

Vrijwilligers Vrijdag | 02 december 2022
Lees meer