Dumay voelt zich al snel op gemak bij G.V.V.V.

  • Het eerste

In Quiermo Dumay trok de technische leiding afgelopen week zijn zesde nieuwe versterking voor volgend seizoen aan. De getalenteerde speler kijkt uit naar de overstap.

Na het doorlopen van de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles, mocht Quiermo in 2019 debuteren bij het eerste elftal. De sociale speler ontwikkelde zich dankzij zijn betrokkenheid en leergierigheid. “Zo kun je mij als persoon ook wel omschrijven.” De 21-jarige komt uit Apeldoorn, waar hij opgroeide in een multiculturele omgeving. “Ik ben graag en veel met mijn vrienden op de pleintjes aan het voetballen of aan het gamen. Ik heb een hechte vriendengroep. Met mijn prachtige vriendin ben ik nu anderhalf jaar samen”, reageert hij als gevraagd wordt naar hem als persoon.

“Ik heb zeven jaar lang bij Go Ahead Eagles gevoetbald. In het seizoen dat ik debuteerde bij het eerste elftal heb ik de promotie mee mogen maken en het jaar daarop bij genoeg mooie wedstrijden in de selectie gezeten.” Zijn speelminuten maakte de snelle buitenspeler voornamelijk bij de O21. “Met dat team promoveerden wij afgelopen seizoen.”

Vermakelijk

De multifunctionele voetballer speelde in zijn voetbalcarrière op verschillende posities over het hele veld. “Van aard was ik altijd een buitenspeler, maar door mijn loopvermogen en gretigheid kon ik ook heel goed uit de voeten als middenvelder en rechtsback.” Met name de laatste twee jaar speelde hij veel op de rechterflank en voor die positie trok G.V.V.V. hem ook aan. “Ik heb een goede techniek en ben erg snel, ik denk dat ik een leuke vermakelijke speler ben om naar te kijken.”

Sinds hij in contact kwam met G.V.V.V. is hij al twee wedstrijden wezen kijken. “De sfeer zit er goed in. Go Ahead Eagles is een volksclub en dat gevoel kreeg ik bij G.V.V.V. ook. Het was een zeer warm ontvangst. Ook het gesprek met de trainer en technische commissie was zeer fijn en voelde vertrouwd. Dat heeft mij overgehaald om bij deze mooie club te komen voetballen.”

‘Heb er zin in’

“Ik kijk ernaar uit om met de jongens te voetballen en er een mooi, hardwerkend en niet vergetend plezierig jaar van te maken. Supporters, ik kan niet wachten om volgend seizoen alles te geven voor jullie. We gaan er een zeer vermakelijk seizoen van maken. Ik heb er zin in!”

Tekst: GVVV.nl/Youri van Doorn
Fotografie: © ProShots

Ander nieuws

MAUD VERHAAF IS DE PUPIL VAN DE WEEK BIJ DE WEDSTRIJD TEGEN JONG SPARTA

Het eerste | 24 mei 2024
Lees meer

Voorbeschouwing // Compleet menu op de laatste speeldag van jaargang ’23-‘24

Het eerste | 22 mei 2024
Lees meer

G.V.V.V. weet talentvolle Joep van den Berk aan zich te binden

Het eerste | 21 mei 2024
Lees meer